czujnik temp zewnetrzej sprawny?
Printable View
czujnik temp zewnetrzej sprawny?
A sprawdzałeś tą cewkę na sprzeżarce na krótko??
A który to jest?Ale chyba sprawny bo na kts-ie była temp zewnętrza 21*C
Sprężarkę podłączyłem na krótko i ruszyła. Wentylatory jak się zagrzeje mocniej też się kręcą ,ale jak włączę klime stoją i sprężarka też nie drgnie. Musze jednak do elektryka oddać chyba. Tak jakby nie dostawał prądu na sterownik wentylatorów, i dalej też nie dostaje na sprężarkę. co zasila ten sterownik znaczy do czego się to łączy do przekaźnika pod kolumną kierownicy?. Czytałem schematy ale zielony jestem z nich.
Sprawdz jeszcze kostkę połączeniową koło podłużnicy, taką na 4 piny pod podstawą akumulatora, często tam piny gniją.
ale podłączeniową kostkę do modułu wentylatorów?
nie, kolo lewej podłużnicy jest kostka połączeniowa od kabli idacych na cewkę sprężarki, wzbudzenie alternatora i jeszcze coś. Idż wzrokiem po instalacji od cewki kompresora w stronę podstawy akumulatora to ją znajdziesz. Wizualnie może być ok ale sprawdź przejścia miernikiem dokładnie bo często te kable puchną w środku.
dobra ale to jutro z kanału dziś przy niedzieli nie wypada DZIĘKI WIELKIE PÓKI CO
Nie musisz z kanału tego robić. Wykręć podstawe akumulatora i masz dostęp do niej. A co do pracy w Nd to nie rób nić dzisiaj bo i tak się spier.... :D:D
no wiem coś o tym kiedyś malowałem ścianę w niedziele i cała zjechała z tynkiem bo jeszcze nie wysechł chyba i poprawiałem 3 dni. Wracając do audi nie wiem ale wydaje mi się ze nie ma tam niczego takiego oprócz tych 2 co idą do modułu jest jedna co pod podłożnicą wpina się do chłodnicy chyba..
EDIT: No faktycznie są tam 2 kostki jedna na 3 piny a druga na 2 pod podłużnicą i tym modułem. Jest jeszcze jedna koło tych cięgien zmiany biegów i też idzie gdzieś w stronę sprężarki 4 pinowa ale tylko 3 piny są pełne a jeden pusty. ide zdj zrobić.
ZDJĘCIE? KTÓRE TO?
http://images41.fotosik.pl/1449/90aefbd021d5f8bam.jpg
Numer 2 nie jest podłączony wcale ? To by rozwiązywało wszystko..ponieważ to powinno być podpięte do czujnika/przełącznika termicznego wentylatorów który jest montowany w samochodach z klimą :/. Czunik ten powinien być w tym grubszym gumowym wężu na którym leży, ale chyba miałeś zmieniany kawałek węza w kytorym powinien byc czujnik bo nie wygląda na oryginal. Mniej więcej tak ten wąż w tym miejscu powinien wyglądac. Niestety nie mam dokladniejszego foto na chwile obecna
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...e7b8502015d398
Numer 2 to są wtycznki wentylatorów a 1 to rozrusznik i osprzęt