Pasują.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Pasują.
Od a6 c5 lift tez, ale mam pytanie. Potrzebuje numer części mocowania (te z zatrzaskami) sensorów PDC do wersji 3D 2005r. Gdzie moge takie zakupić i jeszcze drugie pytanie, jakim wiertłem łopatkowym (rozmiar) wiercić dziury w moim zderzaku ? Mam rozumieć, ze 3D ma w dokładce a Sportback w górnej części zderzaka ? Dzieki
te mocowania nie wystepuja oddzielnie w aso i nie maja nr. szukaj na allegro, tam sa.
wietrlo lopatkowe to zly pomysl (ciezko ladnie wywiercic). kup wiertlo stopniowe, czyli takie:
Załącznik 14436
nie pamietam jaki dokladny rozmiar, wymierz sobie, skoro masz czujniki.
miejsca jak piszesz. poszukaj sobie zdjec.
okej, dzięki czaro. Z tego co czytałem wyznaczone otwory powinny być z drugiej strony zderzaka tak ?. Takie mocowania gdzieś czytałem, ze pasuja od Golfa V, jak nie mam racji to proszę mnie poprawic ;)
miejsca na otwory byly zaznaczone. moga pasowac z golfa.
Okej, dzieki
Witam mam problem z czujnikami, po wbiciu wstecznego slychac ciagly dzwiec, podlaczajac vcds pisze ze problem z czujnikiem roar left. Chce zamowic na allegro czujnik ale nie wiem jakie numery a slyszalem ze sa rozne czujniki i moze nie dzialac. Rok auta 2005, model 2006 2.0 bmm sportback. Pomoze ktos?
Mialem ten sam problem niedawno, w lato czujniki dzialaly przez zime poprostu przestaly. Ewidentnie bedzie czujnik uszkodzony, wymieniasz i bedzie chodzic, mozesz kupic zamiennik za ok 50 zl na allegro sa, ale lepszym rozwiazaniem bedzie uzywany ori. Jesli chodzi o numery to najlepiej wyjmij ten czujnik i sprawdz jakie masz oznaczenia, glownie koncowka musi sie zgadzac, nie jest ciezko go wyciagnac tak wiec dzialaj :)
Pozdrawiam
Tylko jak do niego dojsc by go wyciagnac? Bo w dobrym serwisie nie byli w stanie i mowili ze trzeba sciagac caly zderzak :scratch::scratch:
Zależy który to czujnik. Jeśli nie jest nad wydechem to wyciagniesz bez ściągania zderzaka. Trzeba odkręcić śruby 2 od spodu zderzaka, położyć się pod autem i jak lekko odegniesz zderzak to wsadzisz rękę na tyle, żeby wyciągnąć czujnik. Trzeba najpierw odpiąć wtyczkę a później odginac dwa języczki trzymające czujnik do góry i jednocześnie wpychac czujnik od zewnątrz do środka zderzaka. Trochę gimnastyki, ale mniej niż ze sciaganiem zderzaka.