-
Tak widziałem.
DLatego dziwi mnie trochę gadka w ASO, że tego się nie da wymienić. NIe sprzeczałem się z nimi bo na wielu forach ludzie piszą to samo, że to jest niewymienialne.
Krótko mówiąc da się wymienić i to zrobię za jakiś niedługi czas :) Mam nadzieje, że to spowoduje zniknięcie tej żółtej rażącej diody :)
-
w ASO nie bawią się takimi pierdołami i dlatego całość wymieniają leniwce
daj znać jak już ogarniesz temat
-
Wrócę do tego tematu bo warsztat mnie po raz kolejny zbył i powiedział, że zapewne muszę dać do regeneracji kolumnę kierowniczą.
Pomijając już tą kontrolkę od wspomagania to irytują mnie te dziwne trzaski przy skrecaniu (nie zawsze się pojawiają).
Podpytałem o to w ASO i dostałem taką odpowiedź:
"Obawiam się ,ze do wymiany będzie przekładnia kierownicza na skutek nieprawidłowego ustawienia geometrii po wymianie elementów zawieszenia ".
I tu mnie trochę to zdziwiło i teraz się zastanawiam czy walczyć z tamtym warsztatem o ten problem, że mi uszkodzili to ?
Duże jest prawdopodobieństwo tego, że przy ustawianiu geometrii uszkodzili mi coś ?
-
jak trzaski przy skrecaniu to raczej nie kolumna, ale silnik wspomagania elektrycznego w przekladni. ale to przez internet diagnoza. trzeba osluchac, obadac w warszatacie.
-
-
Po tych filmach mi sie wydaje, ze to w kabinie slychac... Jesli tak to predzej jednak kolumna. Jezdz moze to jakiego innego specjalisty, niech oslucha.
-
Witam.U mnie po zapaleniu silnika zapaliła się nie żółta lecz CZERWONA lampka zablokowanej kierownicy.Kierownicą można kręcić (nic nie blokuje mechanicznie i nie zgrzyta) ale bardzo ciężko bo nie ma wspomagania. Dodam że auto stało 3 tygodnie nie jeżdżone a do tego doszły mrozy -co możne być przyczyną?
-
podepnij vcds i sprawdź błędy/możliwe że czeka Cię tylko adaptacja czujników
jeśli nie masz poproś o sprawdzenie auta kolegów z okolicy w tym wątku
http://www.a3-club.net/forum/showthr...27#post1442227
później będziemy analizować i pomagać
-
Dziękuję za podpowiedź. Odezwę się jeszcze . Pozdrawiam
-
Po podłączeniu do komputera u elektryka wyskoczył komunikat BŁĄD STAŁY. Elektryk powiedział że to skutek braku przepływu prądu do pompy wspomagania i winą prawdopodobnie będzie wtyczka (kostka,złączka- coś takiego), która podpięta jest do pompy. Auto zostało do diagnozy po niedzieli. Czy ktoś z was ma jakieś inne poglądy o tym będzie?