Mozesz wlaczyc to na fisie w polifcie mam taka opcje
Printable View
Mozesz wlaczyc to na fisie w polifcie mam taka opcje
Jak ci się nie uda zakodowac tego na fisie to wejdz w mouł centralnej elektryki (09) kodowanie(07) pomocnik kodowania i zaznacz bajt odpowiedzialny za komfortowe zamykanie szybra za pomoca pilota, chyba że masz polifta jeszcze bez zintegrowanego modułu komfortu z modułem centralnej elektryki to wtedy kodujesz to w module komfortu (46)
U mnie niestety zadna proba kodowania/ustawiania nie daje mozliwosci automatycznego otwierania/zamykania szyberdachu z pilota.
Kubek spróbuj pojedyńczo kodowac ja jak u siebie odznaczyłem wszystko (chodzi mi o panoramę) to też nie działało, potem pokodowałem pojedyńczo zamykanie i panorama działa łącznie z szybami.
Patrzac w kodowanie mam tylko cos takiego co wyglada na zwiazane z panorama:
Bajt 4:
http://i.imgur.com/YR1cTmH.png
Bajt 5:
http://i.imgur.com/Q1c5Vgf.png
Bajt 11:
http://i.imgur.com/p64ffHd.png
Czyli co mam odznaczyc bajt 4: bit 1, 2, 3(?) i zaznaczyc ponownie?
Dodatkowo Audi opublikowalo bulietyn o numerze 2021271/8:
Pogrubienia byly juz w dokumencie.Cytuj:
Wypowiedź klienta / ustalenie warsztatu
Szklanego dachu odsuwanego / podnoszonego nie można otworzyć lub zamknać za pomocą cylinderka zamka drzwi ani kluczyka z pilotem.
Uzasadnienie techniczne
Różnica oprogramowania.
Rozwiązanie serwisowe
A3 (wersja 3-drzwiowa)
Wykonać aktualizację flash sterownika instalacji elektrycznej samochodu -J519- (słowo adresowe 09). W tym celu wyswietlić na testerze w słowie adresowym 09 funkcję âAktualizacja związana z problememâ i wykonać kod SVM â8P09A001â. Oprogramowanie jest dostępne również na płycie CD o numerze częsci: 8T0906961AB.
A3 Sportback
Wykonać najpierw aktualizację sterownika instalacji elektrycznej samochodu -J519- (słowo adresowe 09). W tym celu wyswietlić na testerze w słowie adresowym 09 funkcję âAktualizacja zwiazana z problememâ i wykonać kod SVM â09A001â. Oprogramowanie jest dostępne również na płycie CD o numerze częsci: 4H0906961D.
Zaprogramować sterownik instalacji elektrycznej samochodu -J519- (słowo adresowe 09) w trybie Poszukiwanie usterek w funkcji Wybór funkcji / elementu w nastepujący sposób:
Nadwozie (grupa napraw 01; 27; 50 - 97)
Urządzenia elektryczne (grupa napraw: 01; 27; 90 - 97)
01 - Systemy podlegające diagnozie własnej
09 - Centralny układ elektroniczny | -J519-
Systemy częściowe, warunki¡brzegowe
J519 - Informacja techniczna o produkcie nr 2021271
Wskazówka: zasadniczo w modelu A3 Sportback nie można otwierać ani zamykać panoramicznego dachu szklanego w systemie Komfort za pomocą kluczyka z pilotem.
Informacja dla klienta
Ta Informacja techniczna o produkcie dotyczy
A3 - 3-drzwiowe:
Otwieranie i zamykanie szklanego dachu odsuwanego/podnoszonego w systemie Komfort za pomocą cylinderka zamka i kluczyka z pilotem.
A3 Sportback:
Otwieranie i zamykanie szklanego dachu panoramicznego w systemie Komfort TYLKO za pomocą cylinderka zamka. Za pomocą kluczyka z pilotem ta funkcja zasadniczo jest nieżmoliwa w modelu A3 Sportback.
Kubek zobacz czy jak zaznaczysz tylko opcję zamykania dachu czy ci działa, otwieranie odznacz. Jesli nie to jak podałeś w tej rozpisce z biuletynu musiałbyś zaktualizowac sterownik.
Sprobuje, aktualizacja spoko tylko ze jak to ma dzialac tylko po przekreceniu kluczyka w zamku drzwi to nawet nie ma co kombinowac z aktualizacja.
No to sprobuje jeszcze tak jak mowisz, a co z pozostalymi bajtami 5 i 11?