przekładasz wiązkę z anglika do Ciebie.
musisz przedłużyć jedną wiązkę. Dokładnie tą co leci na sondy lambdy. Podczas roboty zobaczysz co trzeba zrobić.
Wszystko do zrobienia intuicyjnie.
Reszta bez zmian.
Immo do przekodowania/wyłączenia.
Printable View
przekładasz wiązkę z anglika do Ciebie.
musisz przedłużyć jedną wiązkę. Dokładnie tą co leci na sondy lambdy. Podczas roboty zobaczysz co trzeba zrobić.
Wszystko do zrobienia intuicyjnie.
Reszta bez zmian.
Immo do przekodowania/wyłączenia.
Panowie potrzebna rada.
Przekladka 1.6 na 1.8T
Ja mam przedlifta z analogowym zegarkiem [wskazowki], natomiast dawca to polift z zegarkiem cyfrowym.
Tutaj pytanko czy nie bedzie zadnych problemow przy podlaczaniu i czy bede mogl zostawic swoje liczniki?
Mam pelnego FISa ze wszystkimi czujnikami takze nie pali mi sie do zmiany jesli nie bedzie konieczna.
Mam A3 8L półlift rocznik '99, ale wg VINu modelowo jest to rocznik 2000, silnik 1.8 AGN, mam zamiar zrobić swap na 1.8T, z tego co wyczytałem najprościej byłoby wrzucić AGU, ale jeśli porywać się na taką robotę to chyba lepiej już wrzucić AUQ, albo chociaż AUM, z tym, że z tego co się dowiedziałem te nowsze silniki jak np AUM wymagają magistrali CAN, której podejrzewam, że w moim aucie nie ma, choć zegary mam z pełnym FISem i elektronicznym zegarkiem. teraz pytanie do WAS, czy konieczny jest też zakup zegarów i kluczyka od silnika np dajmy na to AUM czy mogą one zostać od mojego AGN?
FIS nie oznacza CANa jeśli dobrze kojarze, to tylko więcej kabelków od silnika, sterownika.
Kluczyki a raczej pastylki immo3 do licznika bez CAN'a na 90-95% da się dodać przez viakena kkl. Auto z canem ma ten procent mniejszy. Ja dodawałem obecnie w 5-6 autach w tym chyba 2 poliftowe i wszędzie się dało odczytać PIN z licznika - on jest problemem - i dodać kluczyk w efekcie.
Odpowiadając na pytanie - nastawiałbym się że mogą jednak wyjdzie w praniu.
Całą wiązkę możesz w razie czego od auta z CANem przełożyć, pewnie dużo ofert takich jest