witam potrzebuje schemat kostek drzwi przednich na łączeniu drzwi i karoseria , Dzięki
Printable View
witam potrzebuje schemat kostek drzwi przednich na łączeniu drzwi i karoseria , Dzięki
T20 - Złącze 20-stykowe, czarne, lewy słupek drzwi A
1 - Masa
2 - Głośnik średnioniskotony przedni (+)
3 - CAN High Komfort
5 - Czujnik zderzenia bocznego poduszki bezpieczeństwa (tylko Sportback)
6 - Czujnik zderzenia bocznego poduszki bezpieczeństwa (tylko Sportback)
9 - Sygnał (-) dla zewnętrznego lusterka fotochromatycznego
10 - LIN [od RM2008]
11 - Zasilanie dla funcji podnoszenia szyb (Zacisk 30)
12 - Głośnik średnioniskotony przedni (+)
13 - Zasilanie dla centralnego zamka (Zacisk 30)
18 - Lampka kontrolna funcji SAFE centralnego zamka
19 - Sygnał (+) dla zewnętrznego lusterka fotochromatycznego
20 - CAN Low Komfort
T20a - Złącze 20-stykowe, czarne, prawy słupek drzwi A
1 - Masa
2 - Głośnik średnioniskotony przedni (+)
3 - CAN High Komfort
5 - Czujnik zderzenia bocznego poduszki bezpieczeństwa (tylko Sportback)
6 - Czujnik zderzenia bocznego poduszki bezpieczeństwa (tylko Sportback)
9 - Sygnał (-) dla zewnętrznego lusterka fotochromatycznego
10 - LIN [od RM2008]
11 - Zasilanie dla funcji podnoszenia szyb (Zacisk 30)
12 - Głośnik średnioniskotony przedni (+)
13 - Zasilanie dla centralnego zamka (Zacisk 30)
19 - Sygnał (+) dla zewnętrznego lusterka fotochromatycznego
20 - CAN Low Komfort
Witam Proszę o schemat dot podłączenia sondy - mam błędy P1115 i P1116 - A3 8p 2003 BGU. Może ktoś podpowie po kolorach - wtyczka wewnątrz 6 pinów (4 szerokie, 2 węższe), kabli 5... Kolory: biały, żółty, jasno niebieski, ciemno niebieski, szary. Nr sondy 06A 906 262 8r. Dziękuje
Jakie masz konkretnie pytanie? Chodzi ci o to które przewody są od grzałki sondy?
Dokładnie takie same ma kolory ta sonda 06A 906 262 BR
https://v.wpimg.pl/ZjFmMy5qdQsnDztKG...Ax3C35XXwE9SDs
1 - Grzałka (masa) [żółty]
2 - sygnał prądowy sondy lambda [biały]
3 - Grzałka (plus - napięcie po przekaźniku silnika) [niebieski]
4 - rezystor kalibrujący 30-300 Ohm we wtyczce połączony ze stykiem 2
5 - masa komory prądowej pompy i komory pomiarowej [czarny]
6 - sygnał komory pomiarowej [szary]
BuX2 - dziękuję bardzo - jutro sprawdzę czy sonda sprawna. Pozdrawiam
Panowie ma ktoś może schemat podłączenia modułu drzwi przednich do złącza w słupku ? który pin za co odpowiada ? Audi 1,6 benzyna 2004 rok.
Dziękuje bardzo za pomoc, tylko przydałby się schemat elektryczny przewodów jak idą ze złącza do modułu drzwi...bo tutaj ktoś rzęźbe niezłą zrobił a bym chciał ogarnąć po ludzku. VIN: WAUZZZ8P74A129241
https://i.imgur.com/Vdgftin.jpg
Kliknij w zdjęcie
Dziękuję teraz można spokojnie ogarniać. Pozdrawiam
Panowie, posiada może ktoś wiedzę jak podłaczyć pdc tył w A3 lift z 2010roku? chodzi mi o podłaczenie can-pdc. Potrzebuję schemat gdzie wpiąć dwa can-y i plus. reszta a wiązki ro głośniczek i masa podpięta. Czytałem ładną rozpiskę montażu do wersji rocznikowej do 2008. a brak info o poliftowej 2
CANy do magistrali CAN Napędu. Pomarańczowy przewód z czarnym paskiem (CAN-H), pomarańczowy z brązowym (CAN-L). We wnętrzu to przy Gatewayu.
https://i.imgur.com/lSkeGJv.jpg
Zasilanie po zapłonie to raczej znajdziesz bez problemu. Idzie do 1 styku
https://i.imgur.com/Msl5aBt.jpg
Czyli ciągnę cany do gatewaya i z tego co widzę wpinam w pin 16 pomarańczowy z czarnym a w 6 pomarańczowy z brązem.
Dokładnie tak.
Witam panowie pilnie poszukuję schematu elektrycznego do modułu kierownicy tak gdzie jest czujnik kąta skrętu dla A3 8P1 1.9Tdi BLS 2007
- - - Aktualizacja postu - - -
temat jest poważny...ale tak w skrócie...syn postanowił zamontować halogeny wg instrukcji forum, wszystko w ORI , więc zrobiłem instalację zamontowaliśmy wszystko jak trzeba itd. wszystko działa i gra jak należy, oprócz błędu czujnika skrętu, z którym nie możemy sobie poradzić...błędu na ABS brak, błąd o nastawach podstawowych w sterowniku [44] kierownicy, adaptacja nie wchodzi, pomimo że VCDS pokazuje że jest OK, wszystkie dostępne opcje wyczerpaliśmy jakie są dostępne na forum i w necie....wydaje mi się, że coś się podziało zasilaniem modułu J527, dlatego chciałbym schematy z czym to jest łączone i gdzie co ma być, przemierzę i może się naprawi...
dodam, że podmiana czujnika nic nie dała, odpięcie wszystkiego i połączenie z powrotem także nic...wygląda na to, że nie ma komunikacji pomiędzy czujnikiem a taśmą? w blokach pomiarowych w 4 bloku na pozycji 1 jest cały czas 0* pozycja 2 zmienia się w zależności od kręcenia kierownicą...
Zasilanie do modułu idzie jedno, ale jakby nie było / coś było z zasilaniem, to nie było by "wszystkiego" związanego z tym sterownikiem jak choćby włączenie zapłonu.
https://i.imgur.com/tJOzinF.png
Błąd pojawił się ze względu na odpięcie zasilania? Taśma jako połączenie też nie ma nic do tego, bo to jest realizowane przesłonami (okienkami) w zewnętrznym elemencie taśmy. Co dokładnie zmieniałeś / montowałeś pod te halogeny?
tak po odpięciu akumulatora (nie raz był odpinany i wszystko wracało do normy po 5 sekundach od ruszenia) a teraz coś nie chce iść...dzięki za schemat (ps. skąd wy bierzecie te wsystkie schematy? z Elsa?) wszystkie przewody już " przedzwoniłem" miernikiem i to nie jest instalacja wszędzie są przejścia jak należy...już też jestem po konsultacjach z kolegą " greg" z forum i dowiedziałem się że nastawy muszą być robione tylko w 03 ABS a nie jak niektórzy piszą w 44 Wspomaganie kierownicy....poszedłem nawet głębiej , bo mnie to zaciekawiło, że w ABS nie mogę po logowaniu włącyć nastaw podstawowych a w wspomaganiu mogę to zrobić....ale sprawa wygląda tak, że moduły ESP/ABS o symbolu MK60 i wszystkie jego pochodne, logujemy i prowadzimy nastawy tylko w ABS natomiast MK70 i wszystkie jego pochodne tylko w 44 wspomaganie kierownicy.
Kolega "greg" nakierował mnie jeszcze na odczyty prędkości kół podczas jazdy, (które wcześniej sprawdzałem i były OK) , natomiast wczoraj okazało się, że przy prędkości ponad 15km/h prawe tylne koło zaczyna przekłamywać (odczyt skacze jak impuls z np. 15 na 25 i wraca i tak cały czas) poniżej tej prędkości jest OK. Kiedyś wypadł błąd czujnika ABS na tym kole ale było raz i dawno temu.
Więc leci już czujnik (ORI) oraz piasta z łożyskiem i pierścieniem (FAG) i do dzieła, bo myślę, że to będzie przyczyna braku nastaw podstawowym....
Hej, kończę mój problem...tak jak pisałem wcześniej winne było łożysko (a dokładnie enkoder wielobiegunowy, mało kto wie, że coś takiego jest w naszym łożysku) łożysko miało ju po prostu za duże luzy.... po wymianie całej piasty oraz czujnika ABS wszystko zgasło i poadaptowało się samo, bez komputera i nastaw podstawowych, po 5 metrach zgasło samo...dzięki za wszelką pomoc...
https://youtu.be/YNGE3a3sEcs
link do opisu łożyska, jak ktoś się chce dokształcić
Cieszę się, że udało się naprawić. Często jest tak, że puchnie koło impulsowe i tnie czujnik (sama wymiana czujnika niewiele pomaga). Dlatego jeśli jest błąd prędkości jednego z tylnych kół, zalecane jest obejrzenie koła impulsowego w piaście czy nie spuchło
Witam. Dziś zmieniłem licznik w swoim aucie z przedliftowego na poliftowy wszystko prawie działa lecz nie zczytuje mi stanu paliwa, test zegarów robiłem i wszystko dziala, ktoś wie o co może chodzić?
Cześć,
Ma ktoś może schemat wewnętrzny przełącznika świateł wersja z halogenami, oraz pozycją auto. Przestały mi świecić nagle światła mijania VCDS widzi przerwę w układzie oraz nie zrozumiały sygnał właśnie z przełącznika świateł. Ostatecznie wystarczyło by mi w miarę dokładne zdjęcie płytki tak żeby było widać wartości rezystorów, albo ktoś z KRK żeby można było podjechać zrobić szybką podmiankę.
Bezpieczniki sprawdzone, Bordnetz też ok, instalacja też wygląda ok
Hej,
Ma ktoś może schemat elektryczny do podlaczenia parktronica do audi A6 C5, przód+tył?
Cześć,
chciałbym samodzielnie naprawić panel który elektromechanik uznał za uszkodzony, przydatne w tym byłoby zdjęcie obu płytek z klimatornika lub ich schemat jeśli ktoś taki posiada. Najlepiej jeśli byłby to model o numerze 8P0820043AH.
Z góry dziękuję!
Witam
Czy ktoś będzie wiedział gdzie idą poszczególne przewody z czujnika cieczy chłodzącej? Audi A3 1.9 TDI 1998 rok. Wtyczka 4 pin:
Pin 1: brązowy z żółtym paskiem
Pin 2: fioletowy
Pin 3: brązowy z niebieskim paskiem
Pin 4: brązowy z białym paskiem
Potrzebuję namierzyć przewód który podaje sygnał z czujnika do ECU (brązowy z białym podaje sygnał do wskaźnika na desce rozdzielczej)
1 - brązowy z żółtym do sterownika silnika na styk 70
2 - brązowy z białym masa
3 - niebieski z brązowym do sterownika silnika na styk 54
4 - fioletowy do licznika na styk 8 niebieskiej wtyczki
1 i 3 to czujnik temperatury silnika nadzorowany przez silnik
2 i 4 to czujnik, który podaję sygnał do wskaźnika temperatury na liczniku
Dobry. Mam prośbe odnośnie instalacji lampy tylniej prawej A3 8p 3D 2007 r. Podłączyłem uszkodzoną lampe LED i poszedł dym ze sterownika w lampie (tył prawy). Efekt całowicie nie działa cała lampa oryginalna sprawna. Błąd na VAGu przerwa w obwodzie.
P.S Udało mi się cudownie to naprawić. Wymieniłem moduł bordnetz i niestety to nic nie dało. Dodatkowa masa załatwiła problem. O dziwo po odłączeniu dodatkowej masy lampa działa :).
P.S 2 Ciekawe, może znajdzie się tu na forum fachowy elektronik do całkowitego wyłączenia sprawdzenia sprawdzenia rezystancji zarówek. Mam pacjenta oraz sprzęt do testu :)
P.S 3 Udało mi się dojść do ładu metoda prób i blędu. Okazało się że masa stanowiła problem. Po dodaniu dodatkowej masy na lampe, zadziałała. Po odpięciu dodatkowej masy dalej działa :) Wie ktoś gdzie znajduję się punkt masowy tylnich świateł. Z tego co udało mi się znależć to tylko dwa znalazłem pod słupkiem A od strony kierowcy.