Serwis.
Printable View
Serwis.
Orientuje się ktoś gdzie można dostać przewody w stalowym oplocie? tak żeby wszystko pasowało pod swap 312/256 ?
Tominator wyczyść skrzynkę...
Przy swapie tyłu na 256 jakie w końcu powinny być osłony?
8l0615611 czy 1J0615609 ??
Proszę o info kogoś zorientowanego bo czytałem różne opinie...
Zaciski mam z wersji 4x4.
Osłony są zbyteczne, przy duzych heblach i tak nie da rady ich zalożyć ale jak ktos sie uprze to oczywiscie przy 312/256 sa seryjne w serwisie do kupienia w malych pieniadzach - po kilkadziesiat zl sztuka
Fabryka tez stosuje super heble, ktore pozniej wszyscy zmieniaja bo jest kibel. Ciezko wjechac w kaluze niskim autam i ochlapac tarcze z drugiej strony zwlaszcza taka jaka jest w a3 czyli bardzo niską, ale moze komus sie uda. Oslony tez maja plusy ujemne - wolniej stygna tarcze jak sa oslony.
Zna ktoś jakieś konkretne tarcze 312mm ? Czy ktoś wie coś na temat wysokowęglowych tarcz Rotinger ? Przy hamowaniu z 250 do poniżej 100 pokrzywiłem już 2 komplety.
Pokrzywisz kazde, za ciezkie auto, za male tarcze, za duza moc. Zostaje Ci swap tylko albo przyzwyczaic sie do krzywych.
Jeżeli coś ma wytrzymać to Zimmermann Sport + Ferodo ale raczej będzie tak jak napisał Tominator ;)
Panowie pytanie na wczoraj mam! 8L oska, tyl zmiana na 256. Tarcza 256 od S3 quattro bedzie pasowala ok? Potrzebuje info na 100% pewne, od kogos kto cos takiego zamontowal albo da glowe, ze to pasuje ;)
Z tego co wiem to tylko dystans na zacisk musisz dać jeżeli z quattro graty i wrzucasz do ośki było chyba nawet kilka stron temu. A tarcza jak tarcza, rozstaw śrub ten sam. Tarcza może Ci nie pasować jak coś tam kombinowałeś za dużo, ale jak masz graty z S3 i dałeś dystans to tarcza pasuje. W A3 Quattro ten problem znika bo wszystko pasuje normalnie.
Oki git, Dzieki. Znajomy tez mi to potwierdzil jeszcze takze fajno :)
Orientuje się ktoś czy przy swapie tyłu z 232 na 256 zamocowanie linek od hamulca ręcznego jest takie same, cy moje linki z TDI podejdą pod zaciski z S3 8L?
Pozdro
Takie samo
Gdzie mogę dostać blaszki do klocków na tył 256 (s3)? brakuje mi 2 na jedną stronę :/
Są do kupienia jako zestaw naprawczy do tylnych zacisków można w każdym motoryzacyjnym kupić tylko podaj że to S3 i potrzebujesz blaszki same kumpel tak kupował nie pamiętam numerów ale powinni znaleźć coś takiego bo na 100% jest :) tak wogóle chyba 20-30 zł za te blaszki :D
Bez sensu te blaszki, płacić tyle siana jak w zestawie z nowymi klockami są w kartoniku a klocki kosztują ok 60zl heh.
BTW. Kupiłem ostatnio nowe klocki, a w zestawie zamiast blaszek na tarcze 22mm były zwykle, na niewentylowaną tarcze.
Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka
Ja jakoś nie mam u siebie 256 tych blaszek nic nie stuka, puka i nie lata ... Śmieszne aby pisać i rozżalać ...
Hmm rozumiem iż masz taki słuch że słyszysz czy Ci cos stuka czy nie...Już w takie brednie to ja nie uwierzę do tego jak się ma pomalowane jarzma to klocki nie potrzebują blaszek gdyż w pewnym momencie zaczynają się blokować i wtedy pojawia się problem ...Nie tylko ja nie mam blaszek ale wiele osób które maja heble 256 mm
Ale żeby nie było nr katalogowy blaszek jarzm 256 mm 1J0615231A cena w Aso aktualnie do 23 zeta dla potomnych
Ja tez nie mam blaszek i mam to w pompie :)
Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka
Jej nie chciałem robić takiej wojny o blaszki, przepraszam :?
Dzieki za podanie nr ;)
Panowie mam pytanie a nie znalazlem odp w tym temacie.
Kupilem swap 256mm z s3 od kolesia ktory mial to zalozone w leonie ośce.
Dostalem zaciski jarzma tulejki 6mm tarcze i klocki.
Zauwazylem ze klocek nie zbiera calej powierzchni tarczy.
Co moze byc tego przyczyną?
Gosc twierdzi ze kupowal wszystko nowe czyli tarcza 256mm i pod te tarcze klocki
Tarcze maja 21,7mm
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Jest szansa ze miał źle włożone klocki w zacisk, te Sprężyny w klocku mają się oprzeć o zacisk.
Czy jeżeli chodzi o swap przód, to mogę kupić całego MacPhersona od s3 8l? Czy nie podejdzie on?
Zwrotnica się diametralnie różni. Nie przykrecisz swojego przegubu to jako podstawowa różnica :)
Tomek jestes pewien tego? Bo albo cos pokreciles albo ja juz glupi jestem. Przeciez w tym temacie jest napisane ze zeby zrobic z przodu swapa to ci ktorzy maja hamulce 280mm musza jeszcze zmienic zwrotnice. Nie doczytalem nigdzie zeby ktos mial problem z przykreceniem swojego przegubu
Zwrotnice trzeba zmienić, tak. Ale od s3 nie podejdzie, nie ma opcji. Zwrotnice zakładamy od hebli 288 ;)
Wkładając zwrotnice od s3 i wkładając przegub, nie ma szansy na nakręcenie nakrętki ;) w esie masz przegub skręcany na śrubę.
No i w zwrotnicy s3 masz końcówkę drążka montowaną odwrotnie :)
Zna ktoś nr osłony tarczy przód i tył na 312mm (przód) i 256mm (tył)?? Z góry dzięki. :)
256 tył lewy/prawy dla Q 8L0615611
256 tył dla ośki lewy 1J0615609 prawy 1J0615610
312 przód lewy 8N0615311A prawy 8N0615312A
Siemka, podpowie ktoś jaki rozmiar mają śruby, którymi przykręca się przewody hamulcowe (przód i tył) do zacisków z A3 S3 8l 312/256? M12x1? M10x1 ???
Przy swapie zmieniam przewody na oplot więc potrzebuje nowych śrub.
Podro
W tyle nic nie zmieniasz śruba zostaje 12x1 a przód zostaje również ten sam czyli 10x1.Nie wiem po co chcesz zmieniać oryginalne śruby w ASO np. ich nie dostaniesz tylko w komplecie z przewodem tak dla Twojej informacji ;)
Zdawało mi się że one są w jakiś sposób zintegrowane z przewodami i nie da się ich przełożyć do innych, jeżeli jest tak jak mówisz to spoko, dzięki za odpowiedz :thumbright:
Pozdro
Panowie chcę wrzucić na tył swoje tarcze z przodu 288mm wentylowane na co muszę konkretnie zmienić jakie zaciski i jarzma?
Standardowy zacisk ATE jest z tłoczkiem 54mm, a czy pod tarcze 312 pasowałby zacisk ATE 57 na jarzmie 451?
Panowie nie moge sie doszukac tutaj.
Co potrzebuje aby przejsc w osce z tylu z 256 na 280? Chcialbym wykorzystac swoje tarcze 280 bo sa w bardzo dobrym stanie.
Z gory dziekuje za odp
Adaptery, pisz priv.
Do 280 na tył można zastosowac ori jarzma wiadomo z czego :D
Hahaha No wlasnie nie wiem z czego. 😂
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Jarzma tył z 256 mm
Adaptery masz poniżej za 180 zeta :p
http://olx.pl/oferta/adaptery-256mm-...tml#077003102e
od phaetona V10
a on nie ma czasem 310 z tyłu ?
hmm, albo 3.0 pheateona, już nie pamiętam, ale od tego auta ;P
Hmm Panowie bez przesady jeśli ma się z przodu 280 mm lub 288 mm to zakładanie do tyłu 280 jest przerost formy nad treścią .Do tego nikt mi nie powie ze np. 175 kucach 256 mm jeśli chodzi o tył nie daje rady bo w to nie uwierzę :P
To temat o zmianie hamulcow (co, jak, gdzie i za ile), a nie zasadnosci tego zabiegu ;).