u mnie cos 15 sie palą
widocznie coś z przetwornica lub kable
Printable View
u mnie cos 15 sie palą
widocznie coś z przetwornica lub kable
ja najpierw jeździłem na HIDach to 15 mi sie paliły, wiec wstawiłem 20-stki. Teraz jezdze na ori xenonkach i też dają rade. Pozdr.
dzieki kam1kaze też tak zrobie i zobaczymy
witam
podepne sie:P
kto? ma i u?ywa takich: http://moto.allegro.pl/item682733327...ngel_eyes.html
????
chce takie kupi?
rzu?cie jak?? opinie
Zdania zawsze b?d? podzielone nie licz na jednakow? opini?. Jedni wol? ?ledzie inni jak im z g?by jedzie wi?c wybieraj :) Osobi?cie wola?bym kupi? oryginalne lampy poliftingowe helli i chocia? jako? to wygl?da , a wdra?anie element?w burackiego bi em dablju do audi to wed?ug mnie pora?ka !
podpisano:
Kam1kaze :)
ani to nie wygląda ani nie świeci. Przyglądałem sie na prawde róznym lampom i żadne z nich nie są w stanie dorównać oryginalnym poliftom. Jedynie jakbym chciał "tuningować" auto to bym se założył te "devil's eyes" ale mam ori xenony i jestem mega zadowolony.
tak na chłopski rozum to przecież polifty tylko czarne
i te kłujące w oczy ringi;)
no to muszę pomyśleć jeszcze
marcinwdg jezeli chodzi o te lampy to zobacz sobie na zdjecia ze slaskiego, kolezanka ardra ma takie, i wg mnie wygladaja super i swieca rownie dobrze...
Napisz do ardry i zapytaj czy jest zadowolona czy nie, lub do sławko, ostatnio tez takie zalozyl, tylko nie czarne a srebrne..
pzdr
Ja zamieniłem ori polifty na te lampy i jestem baaaardzo zadowolony. Świecą lepiej niż Moje polifty a reszta to rzecz gustu.
Jak sam widzisz zdania są podzielone. Jeden woli ogórki drugi ogrodnika córki. Ja bym osobiście ich nie założył bo poprostu mi się totalnie nie podobają. Dlatego mam zwykłe polifty.
pzdr
witam ja chcialem zmienic na jeszcze inne lampy ale po opiniach kolegow mi sie odechcialo:(rozumiem ze kazdy ma swoj gust i kazdy ma jakas wizje tego jak zrobic autko, uwazam jednak ze musisz kierowac sie wlasnym gustem to co sie tobie podoba bo jezeli bedzie sie tobie podobac to bedziesz zadowolony,ja chcialem kupic podobne lampy z tego wzgledu ze nie trzeba bylo nic przerabiac(wycinac blache itp)ale koledzy przekonywali mnie do poliftowych:)ale szczerze mowiac ciagle sie zastanawiam nad wyborem,to jest to samo jak sie co niektorym nie podobaja moje tylne lampy mi sie to podoba i to mnie cieszy:DAle oczywiscie rozumiem tez innych kazdy ma prawo powiedziec co na ten temat mysli!Wkoncu zyjemy w wolnym kraju(chyba):)Co do tych lamp co chcesz kupic musial bym wpierw to zobaczyc na samochodzie jak wyglada itp.Pozdrawiam i co zlego to nie ja:)
witam,......czy jest opcja zamontowac lampy diodowe z nowych modeli audi w a3 z 98 roku?
Witam,
zastanawiam sie czy ma kto? za?o?one u siebie albo zdj?cie srebrnej A8 (8L) z tymi lampami:
http://moto.allegro.pl/item725838406...ck_tuning.html ??
W sumie bardzo mi sie podobaja ale nie widzia?em ich nigdzie za?o?onych, tym bardziej na srebrnej A3.Je?eli macie jakies foto to z g?ry dziekuje.
Ps-jak my?licie, dobrze by sie komponowa?y z czarnym grillem bez znaczka, albo z czarnym znaczkiem ??
Super, a może jeszcze jakies zdjęcie takiej bardziej "przyziemnej" A3 :P ?
To jak juz jesteśmy lampach,to może ktoś założył te:
http://mstuning.bazarek.pl/opis/2704...white-led.html ??
Czy mógłby ktoś podać linka do aukcji allegro lub innego sklepu - interesują mnie lampy przednie polifty, które będą pasowały bez przeróbek do audi a3 8l '99. Poproszę
nie ma przednich lamp poliftowcyh, które by pasowały do przedlifa bez przeróbek. Wystarczy poczytać na forum troszkę.
http://moto.allegro.pl/item730912000...e_diodowe.html
Nie wiem czy juz o tych lampach by?o ale mi sie bardzo one podobaja co o nich sadzicie
i jeszcze takie http://moto.allegro.pl/item736475971...b_dymione.html
Witam ;) czyli lepiej jest poczekać nazbierać kupić lampy ori hella z xsenami i założyć spryski i będzie ok??
Dodano:
A i pytanko :) na a3 z połowy 2000 r czyli przed samym liftem niekóre elementy mam poliftingowe ( np. boczki w bagarzniku) czy taz bym musiał docinać??
lesiu >> tak, jeśli masz przedliftowe lampy to bedzie trzeba rezać.
A to czy lepiej ustukac na ori xenon hella + spryski to musisz sam zadecydować.
Jesli bedziesz autkiem latał pare ładnych lat to sie Tobie opłaci, jesli myslisz o sprzedaży niedługo to nie ma sensu inwestować.
Z drugiej strony xenonki zawsze mozna zdjąć i sprzedać osobno, a do auta na sprzedaż wstawić stare lampki :)
Ja zainwestowałem w ori xenon + spryski i to jest jedna z niewielu inwestycji, któryzh NIE żałuje. pzdr ;)
Ale jak będzie chciał założyć poliftowy xenon to będzie musiał ciachać więc później już do starych przedliftów nie wróci w chwili sprzedaży ;P.
Lesiu nie możesz się pytać ludków o to jakie lampy. To jest Twoje auto i Twój wybór. Możesz je ewentualnie później nam pokazać i poddać ocenie i albo się pośmiejemy albo pochwalimy ;)
wróci wróci, wystarczy przykleić kierunek do lampy i je spowrotem załozyć (trzymają sie na 2 śruby z góry) :)
Ja mówiłem oczywiście o poliftowych xenonach :)
;) nie mamzamiar jeszcze troche pojezdzić bo dziewczyna nie pozwala mi sprzedać w sumie to moje pierwsze własne auto a że wsiadłem i powiedziałem zadne inne auto tylko AUDI wiec chyba zainwestuje i może pokaże:)
Dodano:
a jeszcze jedno aspekt prawny na lampach będą wszystkie odpowiednie oznaczenia homologacyjne do xsenów więc jakby co to popatrzą zobaczą i pojdą ze spuszczoną głową??
do xenów wymagane są:
1. xenony z homologacją
2. Układ samopoziomujący świateł
3. spryskiwacze na xenony.
Wtedy możesz jeździć spokojnie. Ja na przeglądzie technicznym pokazałem tylko że mam homologowane lampy i sie odchrzanili. kontrola drogowa ani razu jeszcze nie czepiła sie do moich lamp. Zawsze tylko prędkośc... :/
A jak idzie sprawdzić ten układ samopoziomujący bo lampy i spryski to wiadomo??
a nie mozesz troche poczytac tego tematu i kilku innych ?
wszystko o co pytasz jest nascie razy opisane dokladnie, o lampach, hidach, oryginalach, xenononach, spryskiwaczach, ukladzie poziomowania, jak dolozyc, co kupic, ile kosztuje itd
jest wszystko , uzycie "szukaj" chyba nie boli
ok sroki juz się poprawiam
ja mam takie pytanie, czy takie lampy będą pasować do mojego audi a3 z 98 roku ?
oto linki
http://allegro.pl/item752230865_audi...nal_hella.html
http://allegro.pl/item754379970_audi...a.html#gallery
Chciałem zamontowac sobie a aucie xenony ale nie jakieś hidy czy coś takiego a znów przeróbka na lampy po lifcie jest dla mnie za skomplikowana dlatego gdyby był to xenon dedykowany do mojego auto było by idalnie
oczywiście że wiem o tym bo już zdążyłem przeczytać to na forum :study::P
Czyli zamiast bawić się w zmianę na polifty i do tego jakieś hidy lepiej kupic taki zestawik? Tym bardziej że za 1200 zł można dostac już takie ori xenon. A powiedzcie mi czy coś musze jeszcze tam przerabiać czy wystarczy włożyć kupić nowe żarniki i już ?
Boski13 w gruncie rzeczy dużo roboty z tym nie ma (z montażem nowszych lamp), musisz tylko wyciąć dwie blaszki po obu stronach samochodu. Ja bez żadnej wprawy wycinałem to około 1h w warunkach przed garażowych.
Jest dużo tematów o tym krok po kroku, poszukaj i zdecyduj.
Ja bym kupił lampy od poliftowego a3, będzie ładniej się prezentować.
Pozdrawiam
Chłopaki pewnie że wyglądają o wiele ładniej i chciałbym takie zamontować ale nie mam do tego ani warunków ani narzędzi. Jedyne co to albo udać się do jakiegoś blacharza który by to zrobił albo pogadać z chłopakami ze Szczecina którzy to robili i chcieli by pomóc. Zobaczymy, jeszcze jedno pyt, bo waham się czy do mojego srebrnego auta nie wstawić innych lamp z tyłu. Waham się między dymionymi albo oryginalne po lifcie. Tylko czy do tych po lifcie też jakieś przeróbki trzeba czy tylko przekładam ?
Kup poliftowe, są bardzo ładne i potem przy sprzedaży auta będziesz miał gwarancję, że kupiec nie będzie marudził. Po prostu je przekładasz, żadna filozofia.
Dokładnie tak jak mówi kolega Igor, kup poliftowe, pasują p&p, nic nie trzeba poprawiać.
A co do dymionych to raczej odradzam do srebrnego auta.
Aha czyli tył pasuje idealnie, no to na bank biorę te poliftowe do tyłu
Zak?ada? kto? takie do srebrnej a3:
http://moto.allegro.pl/item760835695...lack_depo.html
???
jak dla mnie to chyba lepiej pomalowac ori lampy, sam mam srebrne auto i jak tylko kupie polifty do przodu to zastanowie sie czy ich tak nie przerobić.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=760791275
Co myslicie o tych zamiennikach? Jak dla mnie wygladaja na TYC .. zastanawiam sie czy ich nie wziasc .. ciezko znalesc oryginalne lampy Helli. Ktos mial negatywne przejscia z TYC'ami?
tak, ja miałem dramat z TYCami. W ogóle nie świeciły z HIDem + za żadne skarby świata nie mogłem wyregulować wysokosci lewej lampy, wiec kupiłem w końcu ori xenon. TYCe moge polecić ew. do tyłu, ale na przód nie polecam.
Ja mam TYC z przódu już od roku i nie narzekam. Ładnie świecą. U mnie nie parują. Polecam
Kam1kaze .. zajrzalem do posta z Twoja A3 - zalozone wygladaja niezle, ale skoro swieci to marnie .. widze, ze loteria z tymi lampami. Moze ktos jeszcze podzieli sie opinia? Wnuczek, a Ty miales problemy z regulacja? Kam1kaze - nie reklamowales u sprzedawcy?
ja od dwóch lat mam tyc + półtora roku hidy i nic się nie dzieje, lampy świecą bardzo dobrze, z regulacja tez nie było rzadnego problemu, klosze nie żółkna, lampy nie paryją, widocznie kolega trafił na jakieś naprawdę wyjątkowe gówno że ciagle je krytykuje, ja wole miec taki zestaw niz kupowac do 12letniego samochodu 10letnie uzywki xenon za 2000 skoro i tak nie będzie systemu autopoziomowania, zresztą niech kazdy robi co chce
Dzieki za odpowiedzi. Ktos orientuje sie jak ma sie jakosc TYC do lamp firmy Sonar? Duzo lepsza/lepsza/gorsza? Mam marne przejscia z Sonarami -generalnie, absolutnie nie polecam - stad pytanie ..
niebo a ziemia, sonary nawet kiepsko wyglądają, a tyc w sumie wyglądaja jak ori
Po pierwsze wcale nie trudno znaleźć Hella , na allegro jest tego sporo, po drugie hella Xenon cały komplet kosztuje 1200-1400 zł czyli wychodzi podobnie jak Tyc plus HID.
500 - 700 lampy i 400-600 HID, jak dla mnie to wychodzi podobnie. A dlaczego niby nie można autopoziomowania przy ori lampach ?