zdecydowanie bierz ten od FMIC. Rdzeń ten niby forge to śmietnik. Będzie się grzał, mam to sprawdzone. Z FMIC ja biorę za każdym razem kiedy robię cooler i zarówna ja jak i klienci są zadowoleni z efektu ;)
Printable View
zdecydowanie bierz ten od FMIC. Rdzeń ten niby forge to śmietnik. Będzie się grzał, mam to sprawdzone. Z FMIC ja biorę za każdym razem kiedy robię cooler i zarówna ja jak i klienci są zadowoleni z efektu ;)
Koszt wywalenia DPF-u w BMN-ie (zresztą już "softowanym" u "was")/ ewentualnie też cena z re-korektą softa?
Znajomy ma Renault Megane II RS 2.0T 225 KM 2003r., ciekawy jest co może z tym zrobić i jaki będzie przyrost KM i Nm, przy okazji w jakiej kasie będzie chip?
Mam pytanie, chce sobie zlozyc tfsi bo ceny za cdl sa zaporowe i nie dam takiej kwoty a auto nie chce zeby za dlugo stalo w garazu bez silnika wiec nie ludze sie na okazje.. Teraz tak jak wygląda sprawa korbowodów i tlokow od tsi (ccz) pod wal,blok axx/bwa i glowice cdl??? Rozumiem ze dlugosc korb i srednica tulei stopy korbowodu jest ta sama, srednica tloka tez, a jak z wysokoscia tlokow bo one sa odprezone wzglem cdla?? Tu wchodzi w gre zupelnie inna konstrukcja silnika wiec w sumie malo istotne ale czy ktos ma wymiary??
I teraz jeszcze jedno czy korby i tloki z cdl podejda pod blok axx bwa itd, doprezajac motor czy blok jest duzo wyzszy i bedzie kolizja bo w sumie roznica jest spora...
Czy walek w cdl jest tylko ostrzejszy w miejscu styku z tlokiem roboczym pompy hpfp czy wszystkie krzywki sa "ostrzejsze"
Witam.
Co się da z tego wyciągnąć i jakim kosztem?
2.2 tdci 155 km, ford mondeo B5Y mk3 2005 rok
Koszt?
A tu pytanie z innej kategorii: czy macie może, turbo ARL na sprzedaż?
Tak mamy. Proszę o telefon lub PW 606659392
Mam pytanko, czy są możliwości włożenia do silnika CAYC większej turbiny, jeśli tak to jakiej i jakie są to koszty? Robocizna + koszt części.
Samym programem jesteśmy w stanie zrobić 150hp i 350Nm.
Większe turbo na chwilę obecną to hybryda, koszt takiej zabawy z robotą 1700zł+olej i filtry
Strojenie 1200zł
A gdybym chciał samą turbinę, to jaki byłby koszt i czy macie taką obecnie na stanie? Dodatkowo czy jeśli oddałbym swoją turbinę, byłaby jakaś różnica w cenie?
Ok, rozumiem i koszt samej takiej roboty w jakiej cenie?
Dla nas najlepiej jak wszystko ogarniamy i mamy pewność, że dobrze działa. 1350zł za taką hybrydę
Za ile przygotowujecie gtb17 pod vp'ka? :)
4500zł na gotowo z montażem i strojeniem
Panowie na jaką moc pozwoli DPF i Pompki w BMM z 2008r?
Do 170KM maks z uwagi też na turbo. Koszt modyfikacji 800zł. Ustawiamy 165-170KM i 370NM
Aktualnie mam zamontowane turbo od 170KM. Dlatego się zastanawiam ile można wykrzesać...
tylko Jordi masz DPF i tu jest chyba "pies pogrzebany"
Panowie, pacjent to Audi A4 allroad 2010, silni 2.0 tdi cr CAGA 143 KM. Ile samym programem, a ile przy turbinie z wersji 170 KM + intercooler od 3.0 tdi. Jaki koszt programu? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
Cześć. Prosilbym o rady jak i w jakiej cenie mogę zwiększyć moc silnika ? Aktualnie mam seryjne agu 1.8t a3 99r
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
w agu seryjnie nie ma me7 tylko me3.8 chyba wiec nie da rady. a z ciekawosci duzo wiecej jest roboty z takim agu niz aum? bo juz u kilku firm widzialem ze nie stroja agu albo aeb
Nie mam takiej podstawki pod pamięć z ME3.8
Co proponujecie tzn. Jaką większą turbinę do 1.9 tdi bkc 2005 r bez dpf asz czy arl na razie jest program 145 km 330 nm jaki koszt przy obu ile da radę wyciągnąć
Czy lekkie wycieki z dpf to problem jest jakaś gwarancja na turbinę
- - - Aktualizacja postu - - -
Z egr sory za pomyłke
Masz nieszczelny EGR, olej zawsze jest w dolocie jak jest odma podpięta, poziom oleju w dolocie też ma swoje granice i jeśli jest go więcej to może turbo puszczać.
Jeśli jest nieszczelność też będzie go więcej.
Jeśli robiłeś u nas samochód to najlepszy sposób komunikacji : telefon, mail, jakaś fotka z wycieku itp itd.
Śmiało można dzwonić pisać itp itd.
Pozdrawiam
Mam do kupienia w dobrej cenie końcówki 216, jak założe to trzeba coś w sofcie zmienić, czy wystarczy korekta dawki i zapłonu? Seria ASV.
Trzeba zmienić ustawienia w sofcie tzn korektę dawki :)
A jaki koszt takiej korekty?
Proszę zadzwonić lub prive lub mail dokładnie jaki samochód, jaki osprzęt i czego Pan oczekuje bo nie wiem co mam wyceniać, czy seryjny silnik i większe wtryski czy zmodyfikowany osprzęt.
Panowie czym mogę zastąpić moje wtryski w BMM? ALki wejdą? Tak aby nie było sporo kombinowania.
Aktualnie mam turbo od BMNa i muszę powiedzieć że mało mocy... Wypluło 188km 401nm...
Myśle o zastąpieniu dpf'a Downpiperm 3' plus GTB2056 lub GTB1756. Tak aby nie ruszać sprzęgła (ew. kevlar) wydechów itp. Na 17 jaką moc można uzyskać po zamontowaniu innych wtrysków?
Założ 073BJ, następnie korekta, dla GTB1756 wystarczą w zupełności, dla GTB2056 niestety już nie - to może wtedy wydajniejsze końcówki?? ;)
073BJ są podobnie wydajne jak ALki? Bo też są z 1.9TDI 160KM.
Jakie moce osiągacie na 17?
na 1756 -> 220hp i 440Nm BJ to nowsze AL-ki ;)
I takie coś by mi odpowiadało. Widziałem na wykresach że wstają jak szalone, potrafią mieć po 400 - 420nm przy 2 tyś.
Idealna turbina która w A3 nie wiąże się z wymianą połowy auta.
W takim razie zapraszamy ;)
Można równie dobrze swoje pompki przerobić, czyli wymienić końcówki niż szukać pompek AL które jak się trafi to będą dobre. Takie moje zdanie. Uważam iż taniej wyjdzie wymontować swoje pompki i wrzucić tam jakieś sportowe końcówki ;)