Nie rozumiem po co kombinować 205/55r16 to chyba najbardziej popularny rozmiar a co za tym idzie i najniższe ceny . Nie wspominając o fakcie że jest on dedykowany do A3.
Printable View
Nie rozumiem po co kombinować 205/55r16 to chyba najbardziej popularny rozmiar a co za tym idzie i najniższe ceny . Nie wspominając o fakcie że jest on dedykowany do A3.
heniu, nie możesz założyć takich opon tzn nie powinieneś, zostań przy 205/55/16, jeśli chciałbyś szerszy kapeć to raczej 215/50/16, bo jak zwiekszasz jeden parametr - w tym wypadku szerokosc opony, to drugi-czyli jej profil-musisz zmniejszyć po to aby zachować tą samą wielkość i obwód koła w przybliżeniu, bo te kilka mm może się różnić ale nie 3cm, natomiast nie ma taki zabieg kompletnie sensu, lepiej kupić porządne standardowe 205/55 niż płacić więcej za nie do końca dobry rozmiar gorszej opony...po co? do tego dochodzi szerokość felgi, uważam że do 16 fajnie wygląda 205, a do 17 fajnie 225, ewentualnie 215.
Dedykowany do A3 to jest rozmiar 205/50 a nie 205/55.
16" - 205/55
17" 205/50 lub 225/45
Ja mowilem o 17 calach, male nieporozumienie.
Czy ktos z forumowiczow spotkal sie z oponami LASSA SNOWAYS - Era+ ?
Bylem wczoraj w jednym zakladzie oponiarskim i bardzo polecali wlasnie te opony. Generalnie powiedzieli ze to jest tak naprawde produkcja Bridgestone w tej samej fabryce ale pod inna marka. Zaproponowali mi cene 300zl za rozmiar 205/55R16. Nie wiem za bardzo co myslec i troche sie boje ze ktos chce mnie zrobic w jajo ;)
Na zime jest sens doplacac do opon z indeksem V czy H spokojnie styknie?
Powiedzcie co myślicie o oponie Toyo snowprox S853?
225/45/17 94V
mam nowki do kupienia za niecale 450 zl/szt wiec dobra alternatywa dla Alpin A4 tylko jak ta guma ma sie do jakości i przyczepnosci zwłaszcza w górskich terenach?
mam letnie Toyo T1 Sport i nie zamienie na żadną inną ale co do zimowek zdania nie mam....