19561*- zawór N239 przelączania klapy kolektora ssącego*- przerwa lub zwarcie z masą (lub z "plusem")- przerwa w ciagłości przewodów
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Printable View
19561*- zawór N239 przelączania klapy kolektora ssącego*- przerwa lub zwarcie z masą (lub z "plusem")- przerwa w ciagłości przewodów
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Przewody sprawdz ;)
A jakas potoczna nazwa tego zaworu albo zdj badz opis bo n239 nic mi nie mowi :D
Ale silnik mi gasnie równo, to jest ta klapka co znajduje sie przy EGR?
Mam pytanie, mam auto po chipie, wartość zadana w szczytowym momencie wynosi 1.3 bar, wartość zmierzona ok 1.55 bar (VAG), zostawić? Jeśli nie to gdzie szukać? Kręcić sztangą czy coś innego?
@edit:
winny okazał się N75, trochę zabawy ze sztangą i z samym zaworem, i ustawiłem tak jak być powinno.
Mam pytanko. Silnik powyżej 140 km/h na piatym biegu wpada w notlauf duzo czytałem na ten temat i podejrzewam zapieczone kierownice turbiny. Przyuważyłem ze po odpaleniu sztanga w turbinie rusza sie tylko jakies niecały centymetr. Mozę to byc to ? Jutro chce sie za to wziąć i nie chce na marne wyciągac turbospręzarki:)
skoro sztanga nie chodzi w pełnym zakresie to masz juz odpowiedz na która sobie sam odowiedziałes.
Dokładnie miesiąc temu czyściłem turbinę. Dzisiaj w samochodzie pojawił się znowu notlauf, bład przeładowania;/ patrzę na sztange i nie chodzi tak jak trzeba;/ co może byc przyczyną tak szybkiego zasyfienia się turbiny????
Egr lub/i olej w układzie dolotowym(turbo,odma).