Dokładnie tak: 6, 14 i 38
Printable View
Dokładnie tak: 6, 14 i 38
na które piny w pompce przychodza sygnały że pompka powinna sie załączyc tzn otworzyc auto? Mam taki problem ponieważ gdy jade pompka otwiera samochód gdy sie zatrzymam to sie uspokaja.Po wyciagnieciu kluczyka ze staryjki otwiera samochod kilka razy;/
Czesc mam problem jak zamykam drzwi z kluczyka w drzwiach kierowcy strasznie ciezko przekreca sie kluczyk- a w pozostałych zamkach normalnie sie przekreca kluczyk z czego to moze byc .Obawiam sie ze w koncu polamie ten kluczyk przy otwieraniu -zamykaniu
Piteroo szukaj tutaj:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...34#post1101234
Tam rozpisalem wszystkie piny.
Streetfighter wyjmij ten zamek lub przeczysc wkladke. Nic innego nie pomozemy
Ja wytargałem cały zamek z drzwi. Rozebrałem na atomy całą wkładkę z zapadkami (smar wewnatrz twardy jak beton, zapadki chodziły z oporem lub całkiem były zatarte, myłem te małe sprężynki, bo też całe w smarze), Cały zamek (mechanizm wymoczyłem w rozpuszczalniku, później czyszczenie pędzelkiem) na koniec smar do niskich temperatur i wszystko jest ok.
pietro ja swego czasu do wymoczenia wszelkiej maści zastanych trybów używałem nafty :D powiem szczerze, że nie ma syfu, który się nafcie oprze:), ale wiadomo kto co ma pod ręką to używa:)
jakiś czas temu miałem problem:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post810736
odpowiem też w temacie, bo ktoś zapytał co było przyczyną tych problemów.
U mnie problem dotyczył samych styczników i wilgoci.
Gumka to bezpośredni element, który dotykamy w klapie. Zachodzi na płytkę ze stycznikiem.
Mimo wszystko problem w 8L jest taki, że ten elektro-stycznik jest osłonięty gumką.
Często podcieka tam woda jeśli listwa nad rejestracją jest 'nieszczelna'.
Jeśli rozbierałeś/rozbierzesz to będziesz wiedział o co chodzi, którędy ;)
przyczyna usterki:
listwa nad rejestracją, w której mocowane są m.in. te włączniki, wkładka zamka klapy, lampki oświetlenia tablicy
jest przytwierdzona do klapy na uszczelce.
Ta uszczelka z czasem twardnieje i zaczyna przepuszczać wodę.
Co zrobiłem:
Wyczyściłem listwę z resztek uszczelki, odtłuściłem i nakleiłem nową uszczelkę na listwę - jaką?
uszczelka do drzwi i okien. Nie płaską ale taką profilową (pusta w środku). Dopasowała się do klapy idealnie.
Rozebrałem i uszczelniłem elektro-stycznik wazeliną techniczną 'pod gumkę' tam gdzie jest zakładana na płytkę.
tu podciekała woda i wilgoć "otwierała mi klapę"
Rozwiązanie bez bólu :)
Koszt uszczelki <10zł i wazelina techniczna ze 2 zł
Witam! Na wstępie napiszę że przeczytałem prawie wszystkie 90 stron o centralnym zamku, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
A mianowicie..
Znajomy ma Audi A3 2001r.
Jakiś czas temu centralny zamek przestał działać poprawnie, dokładnie chodzi o to że przy przekręcaniu kluczyka tak żeby drzwi otworzyć, pompke słychac i wszystki drzwi się otwierają ale już żeby drzwi zamknąć to pompki już nie słychać a zamykają się jedynie drzwi kierowcy..
Co może być tego przyczyną ? Jakiś kabel odłączony, bezpiecznik przepalony ?
Liczę na pomoc i z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.