ok dzieki wielkie juz wiem ze moja stara pompka 8L0 862 257 K oraz nowa 8D0 862 257 B działają pod 433 mhz teraz pytanie jak dodac pilot do pompki ?
Printable View
ok dzieki wielkie juz wiem ze moja stara pompka 8L0 862 257 K oraz nowa 8D0 862 257 B działają pod 433 mhz teraz pytanie jak dodac pilot do pompki ?
Witam
Mam pytanie odnośnie pomki. Mam pomkę bez pilota 8L0 862 257 E. Zakupiłem 8D0862257E wraz z dedykowanym pilotem do niej. Niestety po podłączeniu do samochodu, działa to tylko w jedną stronę. Tzn auto się zamyka ale już nie otwiera. Pilot póki co nie działa.
Nie widziałem też nigdzie konektora antenki.
Co muszę zrobić żeby mieć zamykanie z pilota z tej pomki ? Coś w vagu trzeba sparować ? Proszę o pomoc koledzy.
Chellios60 i mielcu3, obaj musicie zakodować pompkę (najlepiej tym samym kodem jaki był w starej , jeżeli był pilot, jak nie bylo zsumować kody jakie chcecie aby były aktywne). W tym albo w drugim temacie od pompek jest instrukcja z liczbami jakie trzeb zsumować aby otrzymać kod do wprowadzenia. Jeżeli kolego nie miałeś wcześniej pilota, to musisz dorobić antenę (polecam koncentryk) instrukcja do tego tez jest w tym lub w drugim temacie.
Zakodowanie pilota, albo wg filmiku z dwoma kluczykami albo Vagiem i programem.
Nie miałem pilota. Ale pompke kupiłem z pilotem od niej.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
A jak te pompkę zakodować ?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Potrzebuje pomocy. Auto to a3 polift 5 drzwiowy. Siadła pompka 8D0 862 257 C ( bez zdalnej obsługi) czy mogę ją wymienić na inna (jaką?) z obsługa pilotów i dokupić scyzoryk ?
Tak możesz. Zacznij od przewertowania tego tematu :)
https://www.a3-club.net/forum/showth...=1#post1543018
parę stron wcześniej było podobne pytanie. WIem, że leniwośc do domena polaków, ale możesz być jednym z tych wyjątkowych :)
Udało sie
Witajcie,
A3 z 2000 roku, wersja 5 drzwi, mnie również dopadła potrzeba wymiany pompki, ale pojawił się nieoczekiwany problem podczas próby namierzenia jakiej pompki powinnam szukać.
Mianowicie - na "obudowie" po wewnętrznej stronie tapicerki tam gdzie jest schowana pompka jest nalepka z numerem 8L0863989 B, a na samej pompce widnieje numer 8D0862257 B. Pierwsza myśl: może pompka już kiedyś była wymieniana, i zamiast 8L wsadzili 8D, jest to prawdopodobne? Jeśli tak - którego numeru szukać teraz, zostać przy tym co mam fizycznie, czy kombinować z tym "fabrycznym" numerem?