trzeba wyjąc pompke i sprawdzić czy gniazda i wtyki nie zaśniedziałe
Printable View
trzeba wyjąc pompke i sprawdzić czy gniazda i wtyki nie zaśniedziałe
czy czujnik w zamku nie padł:D
Ze sie zapytam a co ma czujnik Czy gniazdo do tego jeśli zamek zamyka sie przy pomocy ciśnienia w pompce??? Pomyślcie logicznie. Przypadek podobny do innych Wirniczek do przeglądu
Kiolega napisał że wszystkie drzwi sie otwierają ale zamyka sie tylko zamek od strony kierowcy. Czyli pompka pompuje ale dostaje sygnał tylko o otwarciu ale o zamknieciu juz nie czyli czujnik w zamku zawiadamiający o zamknięciu nie podaje sygnału do pompki:D Czyż nie....?
No nie. Czujnik to moze pokazac ci zamkniete drzwi lub zaswiecic lampki. A pompka pompuje tylko w jedna strone teraz.
Wiec witraczek w pompce jest ok skoro pompuje. tylko jak dla mnie pompka nie dostaje sygnału z zamka(nie pamietam dokładnie budwy ale wydaj mi sie że są tam mikro switche) o tym że powinna kręcić się druga strone.
To teraz możecie mi wytłumaczyć co "dokładniej" trzeba zrobić, żeby dowiedzieć się co to mozę być.
Sprawdzić czy wszystkie kabelki, wtyczki, piny są wpięte do pompki, sprawdzic czy nie są zaśniedziałe i sprawdzic wirnik. Ale co dokładnie mam sprawdzić w tym wirniku ?
Sprawdź czy pompka zatrzymuje jeżeli palcami zatkasz dwa otworki z niej wychodzące. Zatykasz i zamykasz otwierasz auto - jeżeli pompka wyłącza sie w ciągu 1-2s przy zamykaniu i otwieraniu samochodu tzn że pompuje ok. o ile masz otwieranie i zamykanie z pilota. Druga sprawa to mikro przełacznik który podaje informacje o tym czy otworzyc czy zamknąć auto. Widac go na zdjęciu. Wypadałoby sprawdzic jego działanie.
http://images40.fotosik.pl/1996/71fce255a6ec5933m.jpg
Miernik wtyczka i jazda:D
Dobra piteroo ja się nie wypowiadam skoro nadal tak twierdzisz. Nie będę tez mówił ze auto mam na części rozebrane schematy i instalacje robione od podstaw i wtyczkę odpieta a nadal wszystko zamyka się tak jak powinno bo pompą jest sprawna. Tak dla siebie odwołują brązowa wtyczkę w podstopnicy i zobacz czy auto ci się nie zamknie. Powodzenia
Btw. Wirnik obraca się w dwie strony ciśnienie podawane jest przez otwory i jeśli są one szersze auto się nie zamknie lub tez nie otworzy w zależności z której strony padł grafit.
Nie chce się kłocić z moderatorem. Ja sprawdziłbym to o czym pisałem.