a kto powiedzial ze chce go dawać na lakier, od tego są inne środki :)
Printable View
Witam.
Nadszedl czas aby moj stary i niezbyt blyszczacy juz lakier odswiezyc i zabezpieczyc. Kolor srebrny. Jaki zestaw polecacie ?
Dodam, ze nie za bardzo znam sie na takim czyms, nigdy tego jeszcze nie robilem. Trzeba szlifowac lakier papierem wodnym ? Chcialbym tego uniknac...
Prosilbym abyscie poradzili mi co mniej wiecej musze kupic ?
chciałbym zlecić polerke mojej a3 (niestety ktos z nudów przejechał sobie kluczem cala strone) i teraz szukam firmy we Wrocławiu ktora zrobiłaby to dobrze i oczywiscie w granicach rozsądnej ceny. Znacie ową firme i pewna ze nie zrobią lipy?
Dodam ze rysy nie sa głebokie wiec uwazam ze taka polerka załatwiłaby sprawę :)
p.s
nie zabieram sie za samodzielne polerwanie z racji tego ze nigdy nawet nie mialem okazji tego robic ani ogladac jak sie robi takie "cuda" :P
Raczej wątpię zeby rysy po kkuczu zeszly polerka, chyba ze naprawdę bardzo delikatnie ktos Ci przyciągnął. . Pokaz foto rysy
żadna pasta nie usunie ci takiej rysy. Bo raczej jak ktoś to celowo zrobił, to raczej nie jest to delikatna rysa.
Tutaj to już musisz raczej udać się do lakierni. Ale pamiętaj za małe pieniądze nic dobrego nie dostaniesz. A z tego co widzę to masz srebrny lakier, to łatwo dobrać taki kolor to nie lada sztuka.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...7e18edcd50.jpg
strzelam że kluczem idą dwa ślady więc mogło to być coś innego. Dalej będę się upierał ze polerka wystarczy lakier nie jest zdarty "biała rysa# której nawet nie widać na pierwszy rzut oka. Pytalem kilku osob i takze twierdza ze moze pomoc polerowanie (pełny optymizmu). :P
spodziewałem się głębszego zarysowania. Podjedź do jakiegoś lakiernika zapytaj czy polerka pomoże
Ktoś kto ma wprawę i siedzi w temacie, powinien ci dać konkretną odpowiedź. Mi się wydaje, że tutaj nadawał by się papier wodny, a następnie polerka
Wydaje mi sie ze rysa jest wyczuwalna paznokciem i raczej polerka nie poradzi nic, jedynie moze splycic.
Dobra to wracając do pytania które zadałem nie znacie żadnej z osob firm ktore sie tym zajmuja?:D
a do pierwszego lepszego lakiernika podjadę jutro i zapytam to napisze co mi powiedzial :P