Panowie auto a3 8p 1.9 tdi silnik bls.chce zakupić nowy aku zastanawiam się nad force 74 lub banner 74 który wy polecicie i czy taka pojemność będzie odpowiednia?
Printable View
Panowie auto a3 8p 1.9 tdi silnik bls.chce zakupić nowy aku zastanawiam się nad force 74 lub banner 74 który wy polecicie i czy taka pojemność będzie odpowiednia?
Ja używam obecnie Bosch S5 007 - 74Ah 750A P+
Przejechałem na nim rok i nie ma problemów.
Nie wiem jak inni ale wydaje mi się ze nawet 72Ah wystarczy.
Tylko że ten banner rozruchu ma 680 czy to wystarczy w zupełności?czy brać tą forse ona ma 720
Zakupiona dziś 74 Ah 720 A
zakupiony dzisiaj Varta Silver Dynamic AGM E39 12V 70Ah dla silników z systemem start/stop
Dwie zimy przejezdzone na akumulatorze ukrainskiej firmy MEGATEX. Oznaczenie baterii: A-MEGA 12V 74Ah 760A.
https://drive.google.com/open?id=1Ol...7xyCRKk63Da12s
Poki co bez najmniejszych zastrzezen!!! Auto pali bez problemu bez wzgledu na temp. na zewnatrz.
Doktoryzowalem sie "troche" zanim kupilem i stad ten wybor (zbyt duzo negatywnych opinii nt. baterii znanych marek typu Bosch, Centra, Warta...). Podobno sa "zaprojektowane" na wieksze mrozy z uwagi na kraj. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale wazne ze dziala bez zarzutow :) Akumulator sporo wazyl, a to z pewnoscia dobrze o nim swiadczy. Niewatpliwie zaleta jest tez fakt, ze mozna kontrolowac i uzupelniac stan kwasu (odkrecane "korki"), a nie jak w wiekszosci wspolczesnych akumulatorow brak dostepu do elektrolitu.
Kupowalem na alledrogo (3 lata gwarancji).
Moze bedzie, moze nie bedzie.
Z gwarancjami chyba wszyscy wiemy jak jest - powiedza Ci, ze uzytkowales niezgodnie z przeznaczeniem iii... miales Pan gwarancje :P
Dla mnie dluzsza gwarancja to po prostu wieksze prawdopodobienstwo, ze to cos posluzy dluzej skoro producent "gwarantuje". Dwie zimy juz za mna, wiec jesli przetrwa trzecia to i tak gwarancji nie bedzie, a moze posluzy dluzej niz gwarantuja. Znane marki gwarantuja 2 lata i czytalem sporo opinii, ze taki jest tez okres zywotnosci ich akumulatorow, wiec... juz wygralem :)