Sorry, że zapytam, ale co daje adaptacja klap nawiewu? Miałem zakładany klimatronik u siebie, którego wcześniej nie miałem więc powinienem przeprowadzić jakąś adaptacje?
Printable View
Sorry, że zapytam, ale co daje adaptacja klap nawiewu? Miałem zakładany klimatronik u siebie, którego wcześniej nie miałem więc powinienem przeprowadzić jakąś adaptacje?
Ustawienie prawidłowo wszystkich klap oraz sprawdzenie silniczków
Siemanko, mam prośbę może mi ktoś napisać gdzie co, jak wygląda i gdzie szukać w mojej A3 części klimatyzacji (i jakich części) , bo wiem że ją miała ale ktoś ją wyjął, mile widziane zdjęcia. Z góry dzięki :)
Kolego tutaj: http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1 masz internetową etkę...
Wszystko widać na zdjęciach i masz wszystkie numery części.
Wejdź w "Car Prog 2"
Jakoś czytałem że trzeba wymienić filtr kabinowy (koszt ok 30zł ), znajduje się po prawej stronie pod szybą http://www.dtm.internetdsl.pl/filtr.jpg
To jest prawa strona czyli strona pasażera
Witam.
Gdy kupowałem auto był to listopad, temperatura była niska. Podczas oględzin nie działał kompresor ( ze względu na temperaturę ), teraz okazało się że było mało czynnika. Napełniłem klimatyzację, kompresor się załącza lecz nie wieję chłodem tak jak powinno. Co może być tego przyczyną ? Czytałem już w tym temacie że albo zawór rozprężny albo osuszacz. A jak zdiagnozować czy to to, albo to ?
Nie chciałbym kupować czegoś co mam sprawne i to wymieniać.
Witam. Muszę wymienić kompresor klimatyzacji, bo stary się zatarł i nie nadaje się nawet do regeneracji. Co doradzacie, szukać używanego czy regenerowanego? Jeśli używki to czy może być o symbolu 1J0 820 803 F mimo, że stary miał na końcu LX?
Jak chcesz mam na zbyciu 1J0 820 803 J
LX to kompresor SD-7-V16 SANDEN, natomiast F,J,G to ZEXEL
Trochę inaczej wyglądają, ale raczej są zamienne
Który rok masz auta bo są różne wtyczki do kompresora, ja mam komplet wtyczka-gniazdo
tomek musisz przepłukać układ i wymienic chociaż osuszacz przed wymianą. Może mieć inną litere. Zwróć uwagę na wtyczkę.