wadliwa wskazówka :),
a jakiej firmy masz licznik?
Printable View
kolego nie wiem jakiej firmy mam bo nigdy go nie rozbieralem, ale co tak o by sie wskazowka na liczniku zepsula??? wczesniej jakies trzy dni temu ladnie mi utrzymywala temp 90 stopni, a co z czujnikami??
no wiesz, moga to być objawy ostatnich chwil tegoz czujnika - znajduje sie na wezu pewnie 4-pinowy
mozesz jeszcze na vag sprawdzić temp, oraz chyba klimatronik.
Najpierw czujnik a pozniej licznik jak cos. Szukaj zielonego czujnika na wezu - okolice bloku sinika od strony aku.
koledzy dzisiaj patrzylem na klimatroniku i mi pokazywal odpowiednia temp :) wiec jutro bede szukal tego czujnika :) ale raczej bledu nie mialem na vagu jak sprawdzalem za pierwszym razem :) jutro szukam zielonego czujnika :):)
Witam mam pewien problem.
Auto grzeje mi się maksymalnie do 84 stopni, w korku wg wskazań klimatronika (sprawdzane na kanale 49 klimatronika), zaś podczas normalnej jazdy temperatura oscyluje w granicach 77-78. Wskazówkę od temperatury mam przeskoczoną o 10 na skali (tzn jak silnik jest zimny to od razu pokazuje 70 stopni) ale biorąc pod uwagę ten błąd wszystko zgadza się ze wskazaniami klimatronika. Myślałem, że to wina termostatu ale po wymianie jest nadal to samo.
Pozostaje czujnik wymienić czy coś jeszcze ?
Bencyk,
a czy w korku wentylatory ci sie włączaja? a jaka wartość jest na kanale 51?
czy sprawdzales vag-iem temp?
Na kanale 51 jest stałe 90 stopni, wentylator się załącza czasami. Auto podłączane było do vaga przy okazji regulacji lpg gazownik powiedział że błędów brak a temperatura jest ok (tj. 90 stopni) z tym że własnie nie wiem czy spojrzał na temperaturę cieczy czy silnika ;/
kolego kosmo na 51 kanale patrzylem, chyba dobry kanal nie??