a sprawdz jeszcze na 49
Printable View
ok kolego sprawdze :):) a dzisiaj wam koledzy powiem ze ladnie mi utrzymywala sie temp caly czas na 90 stopni jak kiedys :) czegos nie rozumiem hehe :P:P
kolego bylem wlasnie sprawdzic ta temp i tak to wyglada: kanal nr 51 szedl rowno jak wskazowka :) doszlo do 90 i sie wskazowka utrzymywala :) (nie wiem samo sie naprawilo) natomiast patrzylem jednoczesnie na kanal nr 49 i jak na liczniku i kanale nr 51 bylo 90 stopni to na kanale 49 bylo 80 stopni ale potem doszlo do 90. Tak to ma byc??
tam troche wolniej reaguje ale tak, nie wiem dokładnie jak ale klimatronik na kanale 49 pobiera dane z czujnika 4 pinowego tego co idą info na licznik.
pozdro
kolego dzisiaj mi sie wskazowka nie dzwigla na liczniku, wiec weszlem kanal 51 temp 90 stopni a na kanale byla 30 stopni, wiec chyba czujnik do wyminay. amoze jeszcze ktos potwierdzic ze kanal 49 bierze dane z czujnika??i czujnik do wymiany??
kolego cztero pinowego czyli ci chodzi o to ile jest pinow w kostce?? znalazlem jeden czujnik na wezu ale on ma dwa piny, jesli o to chodzi.
tak chodzi o to ile ma pinów w kostce. Dwupinowy jest od wentylatorów. Czteropinowy jest że tak powiem od tyłu silnika pod pompą VACUUM w króćcu wychodzącym z bloku silnika
koledzy wiec tak jezdzielm wczesniej i mialem silnik zagrzany na 80 stopni pokazywala tak wskazowka oraz dwa kanaly nr 49 i 51. Odpiolem kostke od tego czujnika i wskazowka spadla do 60 stopni, weszlem na kanal nr 49 i wskazywalo 30 i sie nie podnosilo. Wiec poszlem wpiolem kostke i zobaczylem jak spadla mi wskazowka wiec szybko na kanal 49 i temp opadla do 30 stopni i sie nie podnioslo. wiec co czujnik do wymiany??
nawet po odpięciu czujnika cieczy na klimatroniku zawsze będziesz miał 30st.bo jest on tak wyskalowany, z twojego opisu wynika że masz problem z czujnikiem ale jak wcześniej Kosmo zauważył może to też być problem z przewodami skoro na klimatroniku pokazywał ci normalnie a na licznikach nie lub też problem zegarów, najlepiej by było abyś sprawdził na vagu jakie ci wartości pokazuje na silniku grupa 07 i zegary grupa 03 i porównał je ze sobą( pomiarów dokonaj na zimnym, jak i rozgrzanym silniku), możesz też dodatkowo sprawdzić rezystancję samego czujnika jak i przewodu jakie idą na ECU i zegary.