Witam, fabrycznie jakiej pojemnosci powinien byc akumulator w a3 8l 1.8T Aum klimatronik?
Printable View
Witam, fabrycznie jakiej pojemnosci powinien byc akumulator w a3 8l 1.8T Aum klimatronik?
Jaki polecacie akumulator do 2.0 tdi Cr? Wymiana ogranicza się jedynie do wyjęcia starego i włożeniaa nowego czy należy coś kodować?
Dlatego warto zrobić wymianę akumulatora z podtrzymaniem. Po odłączeniu aku u siebie w polifcie paliła sie kontrolka esp musiałem robić kalibrację czujnika skrętu kierownicy (przez vcds) który sprawia często problemy przy kalibracji. Można o tym poczytać o tym w osobnym wątku o kalibracji czujnika skrętu.
Witam wszystkich,
Kupiłem nie dawno samochód jak w tytule i posiada on dość stary akumulator 60Ah taką zresztą pojemność zaleca producent. Z kolei po starym samochodzie pozostał mi pół roczny akumulator ,ale 50Ah i 450A rozruchu czy mogę zamontować go zamiast tej 60tki ?
Przyszła pora na wymianę aku. Obecnie mam jakiś noname marketowy 74Ah 680A w 8p 1.9tdi bls 2009 rok. Co polecacie? Myślałem o Boschu S5 74AH 750A, ale czytając temat jest dobra opinia tęz o Forse 74AH 720P czy może Baner 74ah 680a?
Bierz Bannera, wytrzymała bestia
Panowie, szukam aku do swojej A3 8L. Auto od niedawna stoi na zewnatrz i juz raz padl aku. Niestety nie jestem w stanie odczytac co teraz siedzi w aucie. Bylo ono sprowadzone z wloch i jedyne co idzie odczytac, to nazwa firmy - ETG Magneti Marelli czy cos takiego.
A3 8L - 1999 - 1.8T + LPG - 150KM (klima)
Z tego co przejrzalem watek to pasowalby Bosch 60Ah/540A S4 (P+ Biegun standardowy) 242x175x190 B13 - co o tym myslicie?
Dzieki i pozdrawiam!
Mamy ostatnie polskie 3 firmy które produkują akumulatory. Niczym nie odbiegają od zachodnich tupu Bosch czy Varta.
Dlatego polecam Sznajder, JAREX albo AUTOPART akumulatory.
Wspierajmy polski przemysł na tyle na ile możemy.
Jak będę popołudniu na iphonie, to wkleje kilka testów z YT.
Przy zakupie warto sprawdzić , porównać wagę aku. Im cięższy tym lepszy.
Napięcie sprawdzić, musi mieć więcej niż 12,55V
Jakie masz ładowanie - najlepiej powinno być ok 14,4V
No i dobrze żeby nie miał starej daty produkcji, no chyba że sprzedawca dbał o niego.