Jak mam u siebie centralke,która nie obsługuje pilota (8L0 862 257 E) i kupie taka co to ogarnia + kluczyk to jest jeszcze jakies drutowanie w kablach czy p&p ?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jak mam u siebie centralke,która nie obsługuje pilota (8L0 862 257 E) i kupie taka co to ogarnia + kluczyk to jest jeszcze jakies drutowanie w kablach czy p&p ?
odpowiedź jest w tym i w tym wątku
https://www.a3-club.net/forum/showth...58#post1613058
Witam
Prześledziłem kilkadziesiąt różnych stron i tematów dotyczących kodowania zamka centralnego z pompką 8D0862257E i nie nalazłem nigdzie rozwiązania mojego problemu.
Zmieniłem pompkę 8D0862257C na 8D0862257E mając na celu dołożenie sterowania radiowego. Po podmianie okazało się że zamykając z kluczyka zamyka się wszystko ale otwierając tylko drzwi kierowcy, przy czym po przekodowaniu i zapisaniu nowego kodu raz otworzy wszystkie zamki i na tym koniec, później już tylko kierowcy do czasu ponownego przekodowania.
Testowałem różne kody nic nie pomaga, na starej pompce mam kod 00001 i działa normalnie. Czy ma ktoś jakiś pomysł?
Mam to samo,chyba nic z tym nie zrobisz
Czy do pompki 8D0 862 257 E podpasuje pilot o nr. 4d0 837 231 (dwa przyciski) ?
Przeczytałem wypowiedzi kilkudziesięciu osób w tym wątku i mam pytanie (nie wiem czy dobrze zrozumiałem wszystko czytając posty )posiadam w swoim audi a3 '01 lift pompkę 8D0 862 257 C (była wymieniana przez poprzedniego właściciela ) i nie działa zamykanie bagażnika ( rygiel elektryczny ) prawdopodobnie uszkodzona pompka lub źle dobrana. Czy jeśli kupił bym pompkę z kluczykiem scyzprytypu scyzoryk ( znajomy handluje takimi z rozbitych anglików ) to po przełożeniu i dorobieniu nowego grotu istnieje możliwość zakodowania kluczyka pod dany imobilizer i dodatkowo zakodowanie kluczyka który aktualnie posiadam ? Jeśli tak to jaka pompkę z kluczykiem polecacie (numer pompki )?
Witam, czytałem cały temat od deski do deski i potrzebował bym informacji, ponieważ co jakiś czas powstają niedopowiedzenia. Posiadam sprawną pompkę, baterie w pilocie wymieniane. Podpiąłem komputer do VAGA i zauważyłem iż pompka miała włączone tylko opcje +2048 i +2. Zmieniłem i aktywowałem alarm oraz możliwość programowania kluczyka. Auto jest oklejone wszędzie informacją iż posiada alarm. Dodatkowo przy słupkach mam diody i ultra.
Problem posiadam taki iż otwieranie i zamykanie nie działa z pilota. Scyzoryk z trzema przyciskami. Jest ktoś w stanie powiedzieć mi czy ta pompka w końcu obsługuje te fale 433.92Mhz czy muszę ją zmieniać na końcówkę D lub G ?
Pompka: 8L0 862 257 L
Kluczyk: 4D0.837.231A
EDIT: Nie ważne sam znalazłem rozwiązanie https://www.digakom.de/dotcom/katalo...=A&KAT_SORT=A3
Witam,
Dzisiaj próbowałem w mojej Audi A3 8L za pomocą VCDS uruchomic mruganie kierunkowskazów przy zamykaniu/otwieraniu samochodu. Przejrzałem parę wątków na forum, niestety niedokładnie i popełniłem fatalny błąd. Nie spisałem początkowego kodu "Software coding", który znalazłem w "35-Centr. Locks" -> "07-Recode" i ustawiłem go na 04096 z nadzieją, że tak uruchomię kierunkowskazy. Teraz wiem jak należy to właściwie zrobić, jednak nie mam pojęcia jaki był początkowy kod. Co mogę zrobić?
Pozdrawiam
zobacz na pierwszą stronę tego tematu i zakoduj odpowiednio