co ma mu dać podmianka elektroniki skoro stara zepsuta a z nową auto szalej?
Printable View
co ma mu dać podmianka elektroniki skoro stara zepsuta a z nową auto szalej?
jeżeli w starej pompce padł wirnik to awaria jest w pełni zrozumiała, to że płytka była mokra nie oznacza ze elektronika padła, trzeba wykluczyć wirnik. Jeżeli natomiast wirnik padł, to Bardzo prawdopodobne, że elektronika (płytka) bedzie sprawna, a to już klasyfikuje pompke jako :dawca podzespołu co z kolei umożliwi podmiane płytki ze starej pompki do nowej (notabene też niesprawnej od zakupu) Nic go nie bedzie kosztować sprawdzenie wirnika, ale w sumie kto bogatemu zabroni, najlepiej wszyscy mu doradźcie zakup pompki centralnego zamka, a najlepiej z ASO bo tylko w tedy bedzie miał pewność, że bedzie to pompka sprawna. Napewno każdy z Was by tak zrobił, bo przecież siedzicie na forum po to by dowiadywać się, że należy kupić nową część bo nic innego sie nei da zrobić .....
Dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę wirnik w takim wypadku. Chciałbym dodać, że w elektronika zalatuje spalenizną. Na starej pompce nie było oświetlenia wnętrza, oraz w bagażniku. Pompka nie dawała żadnego znaku życia (jakby jej nie było po prostu). Na nowej pompce oświetlenie wnętrza i bagażnika wróciło, centralny zamek działa (otwiera i zamyka wszystkie drzwi przyciskiem koło klamki, oraz kluczykiem). Pojawia się tylko problem z odpaleniem, lub wyłączeniem auta jak wcześniej napisałem. Chciałbym podziękować dla Pana etanol za wkład w pomoc, każda porada się przyda, ponieważ robi się to już bardzo denerwujące.
Jeżeli przy starej pompce drzwi się otwierały to niestety wirnik będzie cały, a jedynie elektronika bedzie wadliwa. Pozostaje tylko podmienić z kims pompke na chwile i sprawdzić czy objawy sie powtórzą.
Auto kupiłem z całkowicie "martwą" pompką. Nie działało nic co było uzależnione od niej.
pietro i tu się mylisz bo awaria wirnika u mnie spowodowała awarie szyb, oświetlenia wnętrza i oczywiście zamykania i otwierania drzwi. Wymiana wirnika usunęła problem.
etanol
złośliwość rzeczy martwych. Może kutając przy pompce i podłączając pompke ponownie po naprawie spowodowałeś poprawienie styków w złączach i funkcje ożyły:D
padas
pozostaje Ci założenie pompki od kolegów i sprawdzenie czy aby nie zakupiłeś "nowej pompki" bubla.
Możliwe, nie mówię, że nie ;)
Ok bo w sumie nic nie wskuramy, a kłócić się nie warto. W najgorszym wypadku kolega zakupi nowa pompkę a z obydwu starych wymontuje sprawne silniczki (jesli sa całe) i sprzeda je na alledrogo za 70 zł sztuka, co spowoduje zwrot kosztu 140 zł, a to równe będzie mniej więcej połowie kosztu nowej pompki. Przynajmniej tak możemy mu pomóc :D
Witam ponownie
Okazało się, że wina jest po stronie instalacji. Podróżując swoim wspaniałym audi a3 spotkałem pod sklepem innego właściciela. Zagadałem i pozwolił przeszczepić pompkę od siebie, była z oznaczeniem D i u niego działała bez problemu. Po włożeniu te same objawy co na zakupionej pompce.
Rozmawiałem z kilkoma osobami "w temacie" i może zwierać się plus stały z plusem od stacyjki. Wina może być przekaźnika a pewien forumowicz podpowiedział, że nawet licznika.
Macie może inną teorię?