-
Podpowiem że rzeczywiście z łącznościa z klimą w a3 jest czasem problem.
Mam kilka interfejsów i ten tani na usb nie bardzo komunikował się.W informacji nr sterownika wychodziły krzaki.
W bloku pomiarowe nie dało się wejść - szare.
Inne bloki, silnik,centralny,abs,poduszki itp bez problemu
Zmiana na ten od viakena na zwykły rs232 łączy się bezproblemowo.
Może klima działa na lini K a reszta na L.
W A4 B6 miałem problem z komunikacją z kseonami pozostałe moduły działały.
Miałem nie podłączony kabel od linni K
-
Próbowałem dziś coś ogarniać w temacie, tak jak wstawiał grinch. W moim VAG COMie nawet nie ma takiego czegoś jak Potentiometer and flap alignment.
-
Zgadza się potwierdzam VAG-Comem 311 tego nie zrobi się ,nie wiem jak się to ma do VCDS LITE -jak ktoś sprawdzi niech da cynk na forum .heja
-
Ja mam właśnie 3.11 i działa.Zależy jaki interfejs
-
Viaken KKL.
Kolejne podejście do klimy!. Mam u siebie sterownik 10 pinowy (1J0 919 506 H). Zawór na przewodzie nowy, sterownik rozebrany, po zetknięciu blaszki z cewką, sprężarka startuje, wiatraki też (nie ważne czy włączona klimat na klimatroniku czy nie). Sterownik dostaje prąd, komputer błędów jak nie pokazywał, tak nie pokazuje. Jest jeszcze jakiś przekaźnik który może odpowiadać za klime?
Nie ukrywam, że liczy się czas, bo jednak każda godzina z autem rozebranym na placu kosztuje :P.
-
Nie raz pewnie przerabialiście temat.. gdzie się znajduje w A3 czujnik F163, ten termowyłącznik klimy..
-
Na wezu który idzie do chłodnicy, 2 pinowy. Z tego co wiem w polifcie juz go nie było.
-
Przy chłodnicy, pod sprężarką?
-
W TDi jest u góry. Widać go zaraz po otwarciu maski. Mówię tu oczywiście o wężu od płynu chłodzącego. Nie od klimy :)
-
Nie rozumiem.. czyli ten czujnik też ma jakieś powiązanie z płynem chłodzącym?
Chodzi o to, że jak go ominąłem to klima startuje i gaśnie z klimatronika, ale nie ma opanowania w chłodzeniu. Robi się szron na kratkach od nawiewu jak jest dłużej klima włączona :D