Lokalizacja czujnika temp. wew. Problem z klimą
Witam. Kupując auto podpiąłem go pod kompa z racji szwankujacej klimy i wchodząc w parametry zobaczyłem że jeden z czujników pokazuje minus 50 stopni. Sprzedający nie był w stanie określić który to czujnik. W domu na spokojnie posiadam mały skaner diagnostyczny do grupy VAG podpiąłem i wchodząc w bloki pomiarowe również widzę minus 50 stopni. Myślałem że to może czujnik w klimatroniku ten przed wentylatorkiem. Rozebrałem zrobiłem pomiary w temperaturze około 20 stopni pokazywał ponad 6Kohm zmieniając jego temperaturę wartość również się zmieniała więc podejrzewam że działa. Gdzie i który czujnik mogę jeszcze sprawdzić ,gdzie się dokładnie mieszczą?
Pewna osoba zasugerowala mi rowniez ze moze byc uwalony zawór a sprezarce ktory po parunastu latach sie zawiesza zacina. Sprawdzilem napiecie do sprezarki dochodzi, oscyluje od 10V do ok 13V, na econ brak napiecia. Moze to byc jakis trop ze ten zawor jak zwal tak zwal bo nie wiem dokladnie jak to sie zazywa poprostu sie skonczył? Jak bralem auto to klima raz sie zalaczala raz nie i tak co kilka minut sie zmienialo a teraz po paru dniach juz wcale sie nie uruchamia.