Zależy do czego potrzebujesz, jak jeździsz. Pierwsze z nich to np. semi slicki. Będą fajne na suchym ale na mokrym już nie pośmigasz. Ostatnie z listy będą najbardziej uniwersalne do dynamicznej jazdy.
Printable View
A jak mają się do siebie te wszystkie parametry najbardziej mi chodzi o to zużycie paliwa czy widać jakąś różnice bo wiadomo zachwanie na mokrej nawierzchni ma znaczenie tak jak wspólczynnik chałasu
Np porównując dwa ostatnie mije linki RIDGESTONE POTENZA S001 oraz DUNLOP SPORTMAXX RT
Wiem że idzie zima, ale ja szukam letnich na przyszły sezon:-) Jak większość pewnie już:-)
Co sądzicie o oponach Nankang AS-1 XL??
Miał ktoś, jeździł?
Muszę kupić rozmiar 205/40/18 i akuratnie te Nankangi mają dość ciekawą cenę a wiem że model NS2 cieszył się dużą popularnością.
Dunlop Sportmaxx odradzam, znikaja doslownie w oczach na dodatek jedna sie "odksztalcala" przy predkosciach 140> i nie dalo sie jezdzic, reklamacja uwzgledniona ale co sie naw... i naczekalem to moje, generalnie poszly na allegro.
Co powiecie na tą oferte opon Toyo Proxes C1S 225/45 R17 94 W XL ?
http://www.oponeo.pl/dane-opony/toyo...-w-xl#43607988
Cena jest bardzo przystępna.
Jakie polecacie opony 18" w przestępnej cenie? Myslalem nad Vredestein Ultrac Sessanta 225/40R18 430zl sztuka. Co wy na to?
Fajna opona, mialem juz dosc dawno temu. Ale na twoim miejscu wybralbym Nokian Zline, nowsza opona i chyba w okolicach 400zl da sie wyrwac. Sam mam w BMW(co prawda inny rozmiar) i sobie chwale.
Dzieki za odp, ale co z tamta jest cos nie tak, w czym te nokiany sa lepsze? Mozesz cos wiecej napisac?