BartekPDKP, a mógłbyś opisać co dokładnie zrobiłeś na tym bezdotyku?
Printable View
BartekPDKP, a mógłbyś opisać co dokładnie zrobiłeś na tym bezdotyku?
Pierwsze spryskałem felgi tym Alloy Wheel Cleanerem. Później je spłukałem czystą wodą dzięki czemu zlazł wszelki ciemny nalot.
Później czysta woda do wiaderka, zbełtałem to z buteleczką Wash & Wax i myłem auto tą pianą która powstała przy użyciu gąbki. Zwykła za 5 zł najtańsza do samochodów z CPNu. Po umyciu przetarłem karoserię glinką w połączeniu z wodą i szamponem z woskiem Wash & Wax. Później nałożyłem szmatką pastę nabłyszczająco-czyszczącą Diamond Cut. Po 30-40 minutach spolerowałem, wcześniej stosując Replenish Diamondbrite na wszystkie plastiki zewnętrzne, głównie dokładki zderzaków, gumy wokół szyb i inne tego typu rzeczy. Na wypolerowane auto nałożyłem Lacroe One Stage Paint Sealant. Również po upływie 40 minut go spolerowałem. Niestety padła mi bateria i nie mam zdjęć jak woda się pięknie odpycha od lakieru.
Z programów woskujących itp z myjni nie korzystałem :)
Lakier nabrał głębi i fajnie wygląda tak metalicznie... Do światła dziennego powinno to lepiej wyglądać.
Ciekawe jak z trwałością tego zestawu... :)
EDIT:
Czyje to A3? Widać, że klubowe ramki ma.
http://www.vagclub.pl/viewtopic.php?f=263&t=2993
EDIT2:
ok, koval90 :)
wytrzyma rok to będzie dobrze :)
zobaczymy jak długo się utrzyma to zabezpieczenie. Daj znać na forum co i jak.
Tutaj zdjęcie z poranna rosą na aucie. Po kosmetykach diamondbrite
i.imgur.com/yaP6kz6.jpg
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Jaką gąbkę powinienem użyć do Meguiars Swirl Remover? i gdzie na śląsku dam radę ją kupić ?
ja bym użył karbowaną finish :) kupisz w każdym z kosmetykami samochodowymi lub materiałami lakierniczymi :)
Witam. nie wiem czy w dobrym dziale i temacie ale piszę . Odklejałem naklejki na klapie i emblematy i zostały odcienie, czym to najlepiej spolerować ? żeby śladu po nich nie został ? Pozdrawiam .
efekt po zastosowaniu Duragloss 601 i 111
https://www.youtube.com/watch?v=sFn7s7EBIdw
Czyli to co chciałem uzyskać.
zobaczymy jak długo Ci poleży :) fajnie to wygląda, DG to nie taki wypas jeśli chodzi o beading sheeting ale jest ok. U mnie strasznie słabnie na klapie tylnej i zderzaku...
ile ci wytrzymuje?