-
dokladnie tak jest, sprezarka chodzi zawsze, jak nie bedzie czynnika to sie zatrze
moze nie byc zadnych bledow, to uszkodzenie mechaniczne, ale na vas powinno cos wyjsc, tam sa testy zalaczania sprezarki
tyle ze u ciebie teraz jeszcze swieci chceck (wiec bledy byc musza) i nie wlaczaja sie wentylatory, przez to moze nie zalaczac sie kliamtyzacja, moze sie bezpiecznik spalil
na forum to sobie mozemy..
-
Jeśli chodzi o bezpiecznik wentylatorów przy silniku F8 jest dobry. Wieczorem ponownie sprawdzę błędy, zobaczymy co tym razem pokaże. W ciągu najbliższych dni pojadę jeszcze do innego warsztatu. Miro, myślisz, że diagnoza o walniętym sprzęgle może być wiarygodna? (mechanik powiedział na oko, nie sprawdzał, czy napięcie dochodzi o elektromagnesu)
edit:
Niespodzianka, okazało się, że bezpiecznik jednak jest spalony (dzień przed naprawą był na 100% dobry, co sprawdzałem osobiście i co widać na logach z vcds). Jak wcześniej wspominałem znów zvagowałem auto i poza błędami wynikającymi ze spalonego bezpiecznika (nie pojawiają się po wymianie na nowy) nie ma żadnego błędu odnoszącego się do klimatyzacji. Na czwartek zapisałem się do serwisu Alnar. Zobaczymy co tam powiedzą.
-
a ja mam taki problem...
jak jezdzilem w zime to gwiazdki nie dalo sie wlaczyc.. pykam auto i nic a latem dziala ( dodatnia temperaura). poza tym jest cos takiego... jak jade wszystko ok a jak stoje to napiera zimne powietrze o co chodzi? silnik czasem dochodzi do ponad 90 ale sie nie przegrzewa... moze malo plynu? ale chyba nie bo zmienialem... aaaa bylbym zapomnia... porzyczylem w zime auto starszemu bo jechal w gory.. i tam mu sie zapalila kontrolka od plynu.. dolal plynu ale nie zgasla. samocod sie ni grzal wiec przyjechal z powrotem... a pozniej wlasnie to ogrzewanie zaczelo szwankowac. no mowie jak jade to wszystko ok a jak sie zatrzymam (silnik oczywiscie chodzi) to leci zimne... a w zimie mialem tak ze jak sie zatrzymywalem to mawiew sie zmniejszal z czerech powiedzmy kresek do jednej :P dodam ze klime nabijalem i sprawdzaalem w lipcu roku ubieglego... i bylo ok dzialalo jak ta lala a teraz.... kij bombki strzelil.. pomózcie towarzysze
-
mi econ swieci się non stop niemogę go wyłączyć co ja mam zrobić
-
Zakładając, że wciskając tryb AUTO, ECONnie wyłącza sie - na początek proponuję podłączyć VAGa. Sprawdzić błędy ( sterownik 08 ) i po odczytaniu błędów i nie znalezieniu identycznych problemów na forum opisać jak najdokładniej problem.
Pytanie czy w przypadku awarii klimy bądź skończenia się "czynnika" climatronic nie da się przełączuć na inny tryb?
Ps. Piszesz w temacie, który innego problemu dotyczy.
-
skoro ECON nie da sie wylaczyc to na 99% brak czynnika w ukladzie klimatyzacji, lub tez sprezarka juz zatarta
trzeba podjechac do serwisu klimatyzacji na sprawdzenie sprawnosci ukladu
ale nie o tym ten temat
-
Eitam koledzy pozwolcie ze doswierze temat. A mianowcie nie chodzi mi klima autko kupilem od kuzynka bo stary pozyczyl, rozwalil i trzabylo odkupic. Jakas kostka jest odpieta
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a23a0d023.html
i dodam jeszcze ze jak zalacze na srodkowym tunelu klime to wogole sie nie obciaza silnik chodzi caly czas tak samo ;/ pomozcie....
wiem ze po stluczce musze gazu nabic...,
aha i dodam jeszcze ze jak zapale silnik i wepne ta kostke to od razu sie wlaczaja dwa wentylatory ;/
-
Witam mam pytanie jaka temperatura powinna lecieć z nawiewów przy włączonej kimie na max czyli pozycja LOW i auto oraz czy jest możliwe dobijanie kilmy. Czy trzeba wymieniać cały gaz aby np. lepiej chłodziła ???
-
Żeby sprawdzić ile trzeba dobić należy najpierw spuścić cały gaz z układu, innej opcji nie ma. Na pozycji LOW przy maksymalnym nadmuchu miałem ok. 8*C (w 8L).
-
a jak to sie ma do temperatury zewnętrznej ???