Da rade ale trzeba domontować tzw. emulator can bus do komunikacji licznika z ecu.
Printable View
Da rade ale trzeba domontować tzw. emulator can bus do komunikacji licznika z ecu.
Te dwa liczniki są z Can 920 oznaczenia obydwu?Da rade to zrobić samemu,czy do elektryka trzeba dać?
Auto polift z 2001 roku.I to są półfis oba.Dzięki za odp
Skoro to polift to ma can i immo 3 zapewne, więc nie potrzeba żadnego emulatora. Możesz sam spróbować jeśli masz pin nowego i starego licznika, vcds albo vag i ewentualnie nową pastylkę crypto 48. Ale jeśli nie czujesz się na siłach to raczej poleciłbym Ci udać się do kogoś doświadczonego w tym.
u mnie koleś chce 400zł za to mam kabel i vag i do nowego licznika pin,ze starego nie mam.Jest na forum może napisane jak to zrobić?
Czy tak mam to zrobić jak tu w opisie?
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/2...ralnego-zamka/
Trzeba troche poczytać a wszystko jest http://www.a3-club.net/forum/showthr...anie-kluczykow
ze starych zegarów pin możesz zczytać vag tacho jeśli to jaeger albo vag commanderem z ecu.
Dzieki,ja ten temat czytałem,i wydawało mi się że to jest z immo 3 na immo 3,a ja mam immo 3 w aucie jaeger,a nowy immo 2 VDO.Mogę spróbować
Ja u siebie też miałem jaegera wcześniej i mam immo 3. Czasem konieczna jest wymiana pastylki w kluczyku bo immo się nie zgra.
A w niektórych wersjach trzeba adoptować ecu do licznika a nie odwrotnie.
A miałeś jaegera z immo 3 wczesniej?I przeszedłeś na immo 2 licznik?Bo o to mi chodzi.
Nie przecież w jaegerze też jest immo 3. W VDO też masz immo 3 jeśli masz po lewej stronie elektroniczny zegarek. Tylko nie zapomnij, że jeszcze potrzebujesz wiązki i manetki do obsługi FIS jak zakodujesz zegary.
Ja mam w aucie immo 3 a licznik z VDO mam immo 2,nie chce mi wykasować kluczy [Adaptation - 10] -> Kanał 21 -> 0 dla wyzerowania kluczy -> [Test] -> [SAVE] teraz wpisujesz liczbę kluczy jakie masz (np. 2 scyzoryki i 1 serwisowy = 3) -> [Test] -> [SAVE] mi to odrzuca,nie wiem czemu,dlatego się pytam doświadczonych;)