No bo w aso jakoś tak kosztuje :) Mi powiedzieli chyba 130 zł.
Ale są inne źródła z oryginalnymi częściami (chociaż niektóre rzeczy to tylko w aso).
Printable View
Witam, jestem tu co prawda nowy ale miałem stycznosc z tym problemem w kwietniu tego roku ... takze jak zjezdzałem z gorki na biegu lub na biegu jałowym spadała mi temp. u mnie akurat to była wina czujnika temperatury ... ...wymieniłem go (koszt ok 55 zł ) i wszystko gra jak powinno .pozdrawiam
witam jestem nowy tutaj od razu powiem że mało znam się na samochodach od niedawna mam audi a3 z 99r. 1.6 benzyna i mam taki problem zapala mi się kontrolka temperatury płynu chłodniczego mimo tego że temperatura na wskazniku się nie podnosi tzn. cały czas jest 90 stopni płyn w zbiorniku wyrównawczym jest przed max. odkąd go mam 2 miesiące pierwszy raz mi się to zdarzyło wczoraj gdzieś wyczytałem że to któryś czujnik może być popsuty czy to prawda proszę kogoś o rade
Sprawdz czujnik temperaturu pewnie walnięty jest
popraw dane z 8P na 8L
dzięki wielkie za szybką odpowiedz to mnie trochę uspokoiłeś bo mój mechanik jest na wczasach a nie chciał bym żeby kto inny mi grzebał przy aucie a dane zaraz poprawie dzięki
---------- Post dodany 27-09-12 o 16:24 ----------
dzięki wielkie za szybką odpowiedz to mnie trochę uspokoiłeś bo mój mechanik jest na urlopie a nie chciałbym żeby mi kto inny grzebał przy aucie dzięki jeszcze raz a dane już poprawiam
Witam,
mam taki problem. Ostatnio pare tygodni temu na Vagu pokazało mi że nie działa owy czujnik. Objawy były normalne, tmeperatura raz 90, raz 60 itd. Wczoraj wymieniłem ten czujnik na nowy oryginalny zielony. Ruszyłem w trase Lublin - Kraków. Do kielc ( około 160 km) wszystko było ok, temperatura wreszcie w jednym miejscu ( 90 stopni) aż tu nagle w przeciągu 5 sekund 120 stopni. Chwilowo osiwiałem, zgasiłem silnik i po przekręcaniu zapłonu kilka razy, odczuty przeróżne, cała paleta od 60 do 120. Po jakimś czasie i sprawdzeniu czy plyn sie nie gotuje itd ruszylem dalej, temperatura skakała 60-90 caly czas ale nie powoli sie zmniejszała czy zwiększała tylko gwałtownie wskazówka przeskakiwała od 60 do 90 i spowrotem co jakis czas. Dziś rano poszedłem zobaczyc co i jak, na kompletnie zimnym silniku pokazało 120 stopni no i oczywiscie kontrolka od przegrzania na fisie. Naczytałem się dużo o tym czujniku, mówi się że połowa jest wadliwa fabrycznie.
Jak myślicie co to może być?
Z góry dzieki za konstruktywne odpowiedzi
krzychu55 to nic innego jak wadliwy czujnik, jedz oddaj wez drugi, bo pewnie na gwarancji ( wada fabryczna)
jeszcze mozesz temp zobaczyć klimatroniku kanały 49 oraz 51.
jak poczytasz troche ten temat bedziesz juz wiedział prawie wszystko
Tak jak już pisałem w usuniętym temacie. Uszkodzony czujnik, może jakiś chiński zamiennik (podróbka ori), ale sprawdziłbym jeszcze podłączenie, może coś nie styka.
To jeszcze jedno pytanie, jak rozpoznac oryginał, na allegro są po 30 zł ale tez 80, 60. Jak poznac który jest ok?
kup w aso albo internetowo w getem
oryginał zapewne ma logo i nr seryjny