-
Zastanawiam sie nad zabezpieczeniem podwozia na zime, ale nie jestem pewny w jakim zakresie przeprowadzic taka operacje i jakimi srodkami sie posluzyc?
Po internetach pisza ludzie ze zabezpieczaja caly spod: nadkola, podloge, elementy zawieszenia itp.
Da rade taka opercja w sensowy sposob przeprowadzic w domowych warunkach czy jednak lepiej udac sie do wyspecjalizowanego zakladu?
U siebie chcialbym przede wszystkich chcialbym zabezpieczyc zgrzewy na progach w miejscu na podnosnik, miejscowo sa przetarcia baranka od podnosnika. Nastepnia cala reszta, rozebranie plastikow pod podloga i plastikow w nadkolach i weryfikacja + zabezpieczenie.
-
W takich młodych autach jest sens?
Ja w terenówce zabezpieczam, zaprowadzam do warsztatu płace 500zł
-
Jesli posiadasz kanał lub podnośnik auta, całego lub masz do tego dostęp to z powodzeniem ogarniesz to sam
Odpowiednie preparaty są dostępne Np w aerozolach wiec luz
Inaczej tego nie widzę..
-
Bez kanalu to wiadomo ze nie ma co do tego pochodzic samemu ale wogole zastanawiam sie nad sensem takiego rozwiazania, tak jak mowilem te przetarcia od podnosnika koniecznie musze zrobic a cala reszte to w sumie nie wiem czy to ma sens.
Za jakimi wogole srodkami sie rozgladac do tego typu operacji?
-
Środki hmmm tak o teraz nie pamiętam ale pod wieczór jak wr.do domu to mogę poszperać
Ja osobiście dostałem od ziomka z salonu hondy. Takie spreje gdzie środek nanosiles,rozpylałeś bezpośrednio na oczyszczone miejsca i on tak fajnie wżeral sie w podłoże co prawda nazwy nie pamiętam....ale się obczai
Mysle ze cos na ten styl wystarczy,ewentualnie jakiś chemiczny podkład na czysty metal..
-
Panowie cos dobrego do mycia szyb, mam Shiny Garage Perfect Glass Cleaner 500ml i jakos nie jestem mega zadowolony
-
Baaaardzo dużo ludzi uważa za najlepszy płyn do mycia szyb Meguiars Glass Cleaner Concentrate. Jedyny minus to to, że musisz kupić koncentrat galonowy za nie całe 130zł i resztę sprzedać na giełdzie, bo nie wykorzystasz tego nigdy w życiu sam.
-
Czy faktycznie za płyn do mycia szyb trzeba tak ostro przepłacać? Nie wystarczy zwykły psikacz na bazie alkoholu za 5zł z marketu? Dla mie to taki typ produktu, na którym producenci kosmetyków samochodowych nieźle nas dymają...
-
Czy 130zł za 38L płynu to przepłacanie? Wychodzi nie całe 5zł za litr, a rzesza ludzi go ocenia jako najlepszy z możliwych. Jedynym problemem jest to, że nie ma możliwości kupienia mniejszej ilości. A czy jest różnica, wg mnie jest, może 'placebo' ale jednak dobra fibra do szyb + płyn daje radę, kiedyś miałem same smugi :P
-
mam taka banke megsa na sprzedaz jak sie znajdzie z 5osob to chetnie rozleje po litrze :).
a tak nawiasem jestem w szoku ze z shiny garage jestes niezadowolony, ja uzywam w aucie i domu i jestem zadowolony,
porownujac megsa tego zwykłego to jest mega dobry. wazne jest to abys shiny nie uzywał na słońcu.
Płyny po 5 pln z markietu zostawiaja smugi bo dodaja jakies zapachy zeby pachniało a to wszystko przeszkadza w efekcie.