Wiec to rowniez dla mnie zagadka w tym momencie.
Printable View
Wiec to rowniez dla mnie zagadka w tym momencie.
Panowie potrzebuje bina z jakichkolwiek zegarów z Immo1, kolega arielo87 udostępni mi zegary z A4 z FIS z immo1 i chciałbym to sobie wszystko porównać i rozgryźć wsady. Niestety immo1 ma całkiem inną strukturę wsadu niż immo2 czy 3. Na razie mamy tyle, że odcięcie bocznych wskaźników z temp oleju i voltomierzem nie wpływa na pracę zegarów :P Jakby ktoś był tak dobry i zgrał od siebie wsady typu:
- 8L0919880 X
- 8L0919880A
- 8L0919930 X
- 8L0919930AX
Może by udało się wtedy przeszczepić zegary od A4 z FISem, które są o wiele tańsze ;)
Podaj maila to wyślę Ci 8L0919880A + 8L0919880
witam mam pytanie czy moge przełozyc pełny fis z licznika od benzyny do diesla ? ma to w ogóle jakies znaczenie ? i czy jak tamten jest anglik to po przełozeniu bedzie w km ?
FIS możesz przekładać bez problemu. Nie ma wpływu czy to EU czy EN. Nie FIS decyduje o tym co jest na nim wyświetlane :P
Witam!
Podłączam się pod temat.
Planuję zarzucić pełen FIS do mojej poliftowej a3, nie mam VAGA niestety żeby sprawdzić kod zegarów, czy jakos bezinwazyjnie ktoś wie jaki to może być kod i jakie zegary kupić? Czy ciężko przelożyć tarcze ze starych zegarów na nowe?
Czy manetkę moge kupić jedną czy kmplet dwóch?
I najważniejsze:
- czy FIS do automatu może być od manuala, i da się tak zaprogramowac, aby wyświetlał P,R,N,D itd?
Vag nie poda ci pinu - lektura tego watku sie klania
Zegary poliftowe oczywiscie 8L0920...
Tarczy nie przelozysz bo masz pol fis ale na upartego da rade.
Manetka tylko jedna bo tempomatu pewnie nie masz.
Tak licznik moze byc z manuala
Super. Czyli mozna potem zaprogramować :)? 8L0920 - taki szukać zegarów?
Ktoś pisał kiedyś ze vagiem sprawdzę i ze istotne są ostatnie cyfry....
Czytałem tu o immo - czyli które zegary dobre, zeby immo było ok? U mnie w polifcie jest immo1?
- - - Aktualizacja postu - - -
Czyli generalnie każdy fis od polifta będzie pasował do mojej a3 poliftowej?
n3g0cj4t0r , DanioUK Ci napisal, że lektura się kłania. Poczytaj ten temat, naprawdę dużo rzeczy można się z niego dowiedzieć. Szukasz zegarów:
Liczniki z FIS, z zegarkiem radiowym:
8L0920931FX - Benzyna, 260km/h
8L0920933NX - Benzyna, Pojazdy z instalacją pod telefon i hands-free, 260km/h
8L0920932FX - Benzyna, Pojazdy z telefonem / telematik, 260km/h
8L0920932GX - Benzyna, S-Line, 260km/h
Liczniki bez FIS, bez zegarka radiowego:
8L0920900NX - Benzyna, 260km/h
8L0920950EX - Benzyna, 260km/h
8L0920931KX - Benzyna, 260km/h
W poliftach żadne immo1 - immo1 wychodziło tylko w pierwszych A3 z 97r. W polifcie są zegary 8L0 920 XXX z immo2 lub immo3.
Jaki masz rok auta ?
Vagiem możesz sprawdzić tylko i wyłącznie numery zegarów ale nie kod PIN, ktory musisz znać w przypadku immo2 ze swoich nowych zegarów, a w przypadku immo3 z nowych i ze starych.
Podepnę się pod pytanie o zegary, 8L0920932FX (pojazdy z telefonem / telematik) co to oznacza? Chodzi o jaką dodatkową funkcje w zegarze (podpięcie telefonu)?