Olej gosci bo nie wie co gada. Zakoduj kluczyk a ja poszukam kodowania pompki na europe lub ktokolwiek niech poda je ze swojej.
Printable View
Olej gosci bo nie wie co gada. Zakoduj kluczyk a ja poszukam kodowania pompki na europe lub ktokolwiek niech poda je ze swojej.
i znów problem mam. Czytam to forum intensywnie ale trochę mi zejdzie z przeczytaniem większości puki co nie znalazłem jak zakodować kluczyk (nie scyzoryk) wszędzie pisze jak to zrobić z bezprzewodowym a jak to zrobić z podstawowym centralnym ? Moglibyście napisać jak to zrobić ? lub link jakiś
Ale jak ty chcesz zakodowac kluczyk nie majac przyciskow na nim???
no właśnie bo piszesz zakoduj kluczyk ... dlatego nie mogłem nic znaleźć :-) to teraz już nic nie wiem z tego wszystkiego. Chyba nie mam opcji odpalenia tego sam bez vaga, dziwne jest to że jak wepne nowa pompke i kluczyk jest w stacyjce to działa wszystko. wyciagne kluczyk zamkne auto chce otworzyć i nic dyskoteka z kierunków. chyba będę szukał pompki z końcówka c bo pomysłów brak
Piszesz ze klape masz z elektro zamkiem to na mysl od razu przyszlo polift i kluczyk z trzema przyciskami.
Wiec cos tutaj teraz nie rozumiem.
jeśli się nie mylę to mam elektrozamek chodzi o to że jak podnoszę klapę to tak jak bym naciskał jakiś przycisk coś się włącza i klapą otwarta, tyle że kluczyki bez żadnych guzików zwykły manual, mogę bagażnik też kluczykiem czysto mechanicznie otworzyć. ktoś łapy już pchał w to auto bo dolozony jest niefabryczny bezprzewodowy moduł i to wpiety w drzwi ale działo wszystko oki do czasu zalania pompki. sam już pomysłów nie mam na to auto a z kasą krucho żeby dac do fachmana dlatego tak się dopytuje
no i trafiłem pojawiła się na allegro pompka z końcówka "c" za jedyne 180zl mam nadzieję że to już koniec moich problemów. dzięki wielkie za próby pomocy
witam
czytam rozne watki i juz głupieje...
mam taki problem
przestał mi działac centralny zamek, szyby, podswietlenie wnetrza, podswietlenie przyciskow do otwierania szyb
wiem wiem napiszecie zaraz ze to pompka i polamanay wirnik... otorz nie wyjalem rozebralem go i jest wszystko w najlepszym porzadku...
i teraz pytanie co to moze byc... najgorsze nie jest to ze nie mam centralnego zamka i musze wszystko osobno otwierac ale to ze mam zaryglowany wlew paliwa i nawet nie moge zatankowac...
zapomnialem dodac ze jakis czas temu w warsztacie zakladali mi nieoryginalny pilot... ale nie wiem czy to moze miec cos w spolnego, swiatla mygaja.... do tej pory wszystko bylo w najlepszym porzadku
prosze o pomoc jutro stawiam samochod do mechanika ale jakbym cos wiedzial to moglbym mu cos podpowiedziec....
Mnie w ten sposób poszła elektronika w pompce. Niestety musiałem kupić inną bo też wirnik był cały, a wlew paliwa ma awaryjne otwarcie. Otwórz bagażnik i w prawym boczku na górze, za wykładziną zobaczysz czerwone ucho na lince, pociągnij i odryglujesz wlew.
Panowie, planuję wg tej instrukcji http://i53.photobucket.com/albums/g6...tuff/Shank.jpg przerobić sobie taki kluczyk pod moje 8L - http://img14.allegroimg.pl/photos/or.../32/3786843271
i mam pytanie, czy groty sprzedawane na allegro są coś warte, nadają się do dorobienia? http://allegro.pl/grot-pilota-kluczy...722852417.html czy można gdzieś dostać oryginalne 'surowe'? ;)
pozdrawiam
groty sie nadaja.
Tylko jak ty te elektronike przerobisz?? Nie mowie ze sie nie da bo ja mialem, ale zaplacilem za zrobienie plytki 20 fuli i ona sie zlamala za pierwszym razem po zrzuceniu kluczyka.