Elektrozawór do sprawdzenia na sprężarce klimatyzacji, to obstawiam.
tapnięte z S9+
Printable View
Elektrozawór do sprawdzenia na sprężarce klimatyzacji, to obstawiam.
tapnięte z S9+
Jak go sprawdzić i czy to zwiastuje szybki zgon tego zaworu?
Można go wymienić bez demontażu sprężarki?
Dobry fachman ogarnie temat
tapnięte z S9+
Właśnie zrobiłem test i po długim postoju oraz wysokiej temperaturze na zewnątrz układ nie ruszył. Dopiero po jeździe i rozgrzaniu silnika układ się załączył potem już za każdym razem działa. Czy to oby nie można połączyć z ostatnim dobiciem ilości czynnika wraz z olejem który jest dodawany do układu? Może oleju jest za dużo...
Miałem podobnie, i właśnie uszkodzony był ten elektrozawór, koszt ok 350zł za sam elektrozawór + robocizna, daj znać co i jak
tapnięte z S9+
Miałem podobnie w poliftowej a3. Też mi ten zawór wymieniali. Klima załączała się dopiero po kilku km jazdy.
00796 - Dmuchawa czujnika temperatury wewnętrznej (V42)
011 - Przerwa w obwodzie - Sporadyczny
Ramka zamrożona:
Napiêcie: 12.80 V
Temperatura: 52.5*C
18354 - Sterownik 1 wentylatora chłodnicy
P1946 - 004 - uszkodzenie - Sporadyczny
Witajcie, mam podobny problem, gdy auto stoi to nie włączę klimy, ale gdy zgaszę, odpalę i ruszam to klima działa.
Stało sie tak tydzień temu, w upalny dzień podczas trasy po ok 400km przelotu i pierwszego dłuższego postoju w korku.
Witam mam pytanie o a3 8p bkc , gdy jest cieplej nie włączają się wentylatory od klimy i od chłodnicy, oraz po jeździe w korku wlaczy się econ, czy można samemu wymienić modul wentylatorów i gdzie on się znajduje czy coś innego odpowiedzialne ? Jeśli jest chłodniej jesien zima to wentylatory chodzą
Witam Panowie. Mam problem z klimatyzacja ktora nie startuje. Audi 8P 2012r. Gdy klikne przycisk AC to dioda zapala sie i gasnie od razu. Po podlaczeniu pod vcds byl blad czujnika g65 przerwa/zwarcie z masa. Czujnik wymieniony na 3 inne i bez zmian. Miernik w reke, kostka 3pinowa okazalo sie ze nie ma 12+. Prad ogarniety, 12+ jest, masa jest, sygnal jest. W vcds blad udalo sie skasowac ale klimatyzacja dalej nie rusza. W blokach pomisrowych cisnienie pokazuje 1bar. Pojechalem nabic klimie i sie okazuje ze jest 400g czynnika a cisnienje w ukladzie 5bar. W vcds czujnik podpiety i odpiety caly czas pokazuje 1bar a z tego co sie orientuje na odpietym powinno byc 33bar. W High pressure g65 load pokazuje 0.0%. Jakies sugestie, porady bo juz mnie ta klimatyzacja dobija.
Cześć, czy przy uszkodzonym elektrozaworze na kompresorze powinny załączać się wentylatory po włączeniu klimatyzacji?
Problem polega na tym że klimatyzacja zaczyna chłodzić dopiero przy 90C.
Wentylatory stoją, przewody letnie, silnik reaguje na przycisk "econ" zmieniając obroty - klima nie chłodzi, dopiero po uzyskaniu 90C wentylatory startują, przewody zaczynają sie robić zimne i klima działa bardzo dobrze.
Kompresor Zexel, VCDS nie zgłasza żadnych błędów.
Wcześniej miał ktoś podobny problem i została zaproponowana usterka elektrozaworu, ale wydaje mi się że wentylatory powinny działać od razu?