Podziękował niezmiernie. Znalazłem;) Zaraz zobacze czy da coś przeczyszczenie styków.
Printable View
w moim wypadku winna była pompa wody
https://lh6.googleusercontent.com/-u...Zdjęcie075.jpg
Nie zdążyłem jeszcze sprawdzić co pokazują wartości na klimatronicu.
Ponadto wymienione czujniki temperatury:
-4 pinowy na wysokości filtra powietrza
-2 pinowy na wysikości przepustnicy
-3 pinowy w chłodnicy
Witam, mam do Was pytanie, czy miał tak ktos jak ja, mianowicie jak temp. spada ponizej 10st ( około) samochod rankiem najczesniej ma dziwne akcje. Jak powoli sie zagrzewa, wskazówka temp wskakuje na 120st i pokazuje mi sie ikonka przegrzewania silnika... jak stane, wyłącze auto na minute czy dwie, to po odpaleniu zaczyna leciej normalnie od 60-70... Dodam ze od mechanicznej strony wszystko jest w porządku, termostat nowy, czujnik temp cieczy nowy..brak błedów na vag.. Macie jakies pomysły? zwarcie czy co ze przy zimnej pogodzie tak sie dzieje bo sam nie wiem..
zacznij od podłączenia vaga
a na klimatroniku sprawdzałeś temp. ? bodajże na kanale 51
ciekaw jestem jak same zegary się sprawują chodzi mi tu o sterowanie wskazówki pokazującej temp.
Napisane- brak błedów na vagu. Na kanale 51 temp pokazuje zbliżoną do wskazań na liczniku, czyli jak przez chwile jest 120 st na liczniku, to na klimatroniku jest 121, jak temp przestaje szalec, to na 51 tez normalnie pokazuje wraz ze wzrostem temp...
hmm samo sterowanie wskazówki, chodzi Ci min. o silniczek?
a jeszcze zerknij na 49 kanał,
jak na 49 takze bedzie te 120, to pewnie termostat poleciał
A zwróć uwagę czy ci się wentylatory załączają przy wyższej temp.
termostat dobry. temp dostaje szału wtedy jak zawsze w normalne dni zaczyna być koło 60st i wskazówka powinna systematycznie iść do góry. jak przez moment pokazuje 120st to wentylatory się nie zalaczaja bo mechanicznie wszystko ok a temp na prawdę jest około 60więc czemu miały by się zalaczac
jakby termostat poleciał to za każdym razem taka sytuacja by się działa a nie przy chlodniejszych/wilgotniejszych dniach...
-który czujnik temperatury wymieniłeś? (są 3)
-licznik sprawdź vagiem (Polski Vag Licznik>Test Wyjść), (Vag-com Instruments>output test) wskazówka powinna powędrować do końca a wracając zatrzymać się na środku