Problemy z odpalaniem 2.0 TDI
Witam wszystkich.
Mam kilka problemów z moją A3-jką m. in. problem z odpaleniem auta !!! - raz na 40 przypadków zdarza się, że auto kręci rozrusznikiem 10s i nie chce zaskoczyć, a jak już to zrobi to tak jakby się dławiło przez chwilę ok 3s. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko działa prawidłowo, sytuacja powtarza się z reguły przy temperaturze około 0 - 7'C
Auto z silnikiem A3 8V Lim 2.0 TDI 150 KM - przebieg 90tyś.
Samochód jest po dzwonie z przodu, ale wszystko robione profesjonalnie, bo dla siebie.
Bardzo proszę o jakąkolwiek radę, co to może być. Wiem, że problemów pewnie jest więcej ale z góry serdecznie dziękuję za wszelkie rady!
Będą mi bardzo pomocne.
Brak możliwości odpalenia samochodu
Witam tydzień temu zakupiłem A3 8V 2,0 Diesel. Dzisiaj rano samochód nie chce odpalić wyświetlają sie komunikaty - awaria ciśnienia w oponach, awaria oświetlenia, awaria bezpieczeństwa, awaria silnika - udaj sie do serwisu. Świecą wszystkie kontrolki. Jak mi sie udało odpalić to samochód jechał bardzo wolno i zgasły wszystkie komunikaty nie działa obrotomierz ani żadne wskaźnik.
Samochód ma zamontowane przez poprzedniego właściela przycisk przeciwkradzieżowy który trzeba wcisnąć aby odpalić samochód i czy moze to byc wina tego przycisku ?
Zegary sa czarne.
Czy ktoś sie spotkał z podobnym problem ?
Z góry dziękuje za pomoc
Audi kręci kręci odpali za którymś razem
Witam kupilem swieżo audi z francji 8v sedan s line 2.0 150km . Auto kreci kreci i odpala za ktoryms razem . Jak juz odpali silnik pracuje normalnie i zgaszam ponownie odpalam pali na strzala . Zauwazylem ze w pilocie jest calkowicie bateria padnieta ale czy to ma wplyw . Ogolnie mam przodek rozebrany nie wiem co ma na to wplyw wie ktos moze ?>
- - - Aktualizacja postu - - -
Pod komputer nie podpinałem jeszcze . Ale w francji odkrecili cala obudowe od filtra nie wiem czy to ma jakis wplyw tez . Tak jak mowilem z 4-5 prob odpalenia dopiero zas odpali i normalnie chodzi . Podobne objawy jak kolega arekmeps