-
Poduszki silnika BKD
Hej, szukajki używałem jak umiałem ale bez skutków, jeśli jest taki temat to podłączcie mnie do niego.
Mam problem bo prawdopodobnie poszła mi któraś poduszka od silnika.
Wiem że są dwie po bokach, jedna przy skrzynia, druga przy rozrządzie, gdzie są pozostałe? Jak by ktoś miał jakiś schemat albo zdjęcia to był bym wdzięczny.
Jakiej firmy poduszki są dobre, żebym wiedział co kupić?
-
masz 3 poduszki.
jedna jest pod pokrywa rozrzadu,ta plastikowa pomiedzy paskiem rozrzadu
druga jest nad skrzynia pod filtrem powietrza
trzecia jest za skrzynia i przykrecona jest do "sciany grodziowej"
-
żeby dostać się do tej "trzeciej" niezbędny jest kanał albo podnośnik zapewne? Macie jakieś foto tego?
-
taki i zdjęcie wózka i geometria Cie czeka. Ta jest najgorsza i chyba najszybciej leci tez mam napękniętą i powoli nadaje sie do wymiany. Przy szybkiej zmianie biegu czuje jak motorem zatrzęsie
-
-
aleś mnie pocieszył... Nie da rady bez ściągania wózka, napewno?
-
Byłem w servisie ostatnio na kanale i pytałem sie czy da rade powiedzieli ze niestety nie bo jest ona wcisnięya w wózek Prasą z po za tym są jesli sie nie myle DWIE jedna do góry a druga na dole
-
w serwisie sie nie da, bo taka maja technologie wymiany
normalny mechanik "wydlubuje" ja od spodu i wprasowuje pozniej srobami. nie mozna mowic ze sie nie da
nie potrzeba tez wtedy robi zadnej geometrii itd
nie ma zanaczenia jaki silnik, wszedzie jest to samo
-
Jestem Ciekaw czy faktycznie dojdzie od góry i wciśnie ją hmmm patent ciekawy ale czy działa ??
:)
-
nie od gory, tylko z kanalu od spodu. zapytajcie kilku normalnych mechanikow jak sobie radza