Mam taki problem, czy któryś z kolegów ma licznik na którym wyświetla się otwarcie klapy przedniej bo mam podłączony czujnik ale po jej otwarciu nic tego nie wskazuje. Ale pokazuje otwarcie drzwi i klapy tylnej.
Printable View
Mam taki problem, czy któryś z kolegów ma licznik na którym wyświetla się otwarcie klapy przedniej bo mam podłączony czujnik ale po jej otwarciu nic tego nie wskazuje. Ale pokazuje otwarcie drzwi i klapy tylnej.
Ja mam, pokazuje powinno pokazywać otwarcie tylnej klapy jak otworzysz maskę. On pokazuje tylko tylną klapę ( klapa tył/przód ) drzwi lewe ( drzwi lewe/prawe )
A może ktoś wie jak to aktywować bo mi pokazuje tylko jak jest otwarta tylnia klapa
Zapewne masz coś nie tak z kabelkiem albo tym czujnikiem zamknięcia a nie z aktywacją bo tego się chyba raczej nie aktywuje
Właśnie. ja również mam taki problem, ale nigdy nad nim się nie zagłębiałem. Może czujnik jest uszkodzony? A może trzeba zaprogramować licznik? Nigdy nad tym nie myślałem. Po prostu przyzwyczaiłem się do tego i o tym zapomniałem. Czujnik mam na 100 %, jednak odkąd kupiłem to nie działało. Pamiętam, że na początku sprawdzałem, czy przypadkiem nie jest źle podłączony. Ale wszystko wydawało się być ok. I tak już zostało...
ja sie podepnę pod posta bo
u mnie jest problem tego typu, że pokazuje mi caly czas otwarte drzwi, stawiam na cos z elektryka, bo np gdy postoi z 3 dni auto bez jazdy wszystko jest ok, a jak sie troszke pootwiera drzwi to juz swiruje
mial ktos podobny problem ? dodam jeszcze ze chodzi o lewe drzwi
co do tych drzwi to ja tak miałem, czujnik w drzwiach od kierowcy raz łączył a raz nie ale ma on dwa obiegi więc jeden kabelek podłączyłem na drugi obieg i jest ok.
kuba84, Twój problem jest opisany tutaj http://a3-club.net/forum/showthread....ujnik+drzwiach kolega ma inny problem niż Ty, mieszasz problemy
a w naszej sprawie czekamy na jakieś mądre sugestie
Podłącze się też do tego posta bo u mnie jest to samo po otwarciu klapy przedniej
nic się nie wyświetla.Sprawdzałem czujnik jest ok. Na kabelku przychodzi 12V i zwierałem
do masy bo tak powinno być i nic żadnego sygnału i też nie mam pojęcia dlaczego.