Problem z kierunkowskazami
Witam.
Od paru dni mrugała mi prawa strona przednia od wczoraj nie działa z prawej strony przednie długie, mijania i kierunkowskazy ale ten pod lusterkiem działa. Z lewej strony dziala ok ale nie dziala kierunkowskaz pod lusterkiem. Postojowe swieca tylko z prawej strony z lewej nie. Wsteczny tylko lewa strona. Przeciwmgielne tylne tylko prawa strona. Tylna prawa szyba przy zamykaniu czy to z pilota czy z guzika zamyka sie do polowy i opada w dol (trzeba malymi skokami ja domknac). Co moglo pasc ? Jakis przekaznik ? Modul? Czy to ten pod szyba (ponoc tam jest modul komfortu)? Jest ktos z okolic Oswiecimia, Bielska lub Ket chetny pomoc z ogarnieciem tego ? Pozdrawiam
Ah zapomnialem dodac ze czasem wieczorem jak zapalalem swiatla to lewa strona zaswiecala sie od razu a prawa po 1 sekundzie sie zaswiecala, a czasem jak ruszalem z parkingu i dodawalem gazu to gasnal prawy reflektor. Czasami nie zaswiecal sie prawy i ponowne wlaczenie i wylaczenie pomagalo ze sie zaswiecil.
Problem z kierunkowskazami
Tez mam problem z kierunkami w blotnikach. Auto z 2004, kierunki nie dzialaja, nie wiem kiedy przestaly, doszedlem do tego ostatnio gdy zapalilo sie info o przepalonej zarowce z lewej strony. Kierunki nie migaja ani na awaryjnych ani przy skrecaniu. Co smieszne, prawy zapala sie razem z leaving home i gasnie po 30 sekundach wraz z reszta lamp, lewy zapalil sie raz przy cofaniu:confused: Zasilanie wiec jest. Ma ktos pomysl co moze byc powodem?
Edit: problem rozwiazany. Zle zakodowany bordnetz. Wymienialem jakis czas temu i musialem nie zwrocic uwagi na kierunki. Opcja blokowania tylnej klapy wylacza boczne kierunki, jakis bug w pomocniku kodowania vcds.
Wariujące kierunkowskazy w 8P
Witajcie, mam problem z nie poprawnie działającymi kierunkowskazami tj. włączam prawy, który mignie raz, po czym samoistnie włączy się lewy (pozycja manetki cały czas na prawy), rusze lekko kierownicą prawo-lewo, kierunkowskaz spowrotem miga w prawo. Praca kierunkowskazów jest myląca innych użytkowników drogi, dlatego zależy mi na szybkiej naprawie. Oczywiście oddam auto do mechanika, ale ciekawi mnie co się popsuło.
Pozdrawiam
Prawy kierunkowskaz się nie wyłącza
Witam, również mam problem z kierunkowskazem(prawy przód). Lampka świeci cały czas: auto odpalone, zgaszone, włączone i wyłączone awaryjne, włączone i wyłączone kierunki. Wszystkie lampki są ok poza jedną(prawy przód- w reflektorze).
1. OBD nie wykazało żadnych błędów.
2. Żarówka wymieniona-bez zmian.
3. Lampka świeci dalej niezależnie od tego czy przerywacz jest podłączony do auta czy nie.
4. Przerywacz jaki wyjałem z auta ma numer 8P0941509. To troche inny numer niż te, które tutaj znalazłem na forum. Najczęściej problem dotyczył przerywacza, którego numer zaczynał się na 8L
Z innych tematów na forum wynika że to może być przerywacz, z tym że
inne tematy poruszone na tym forum dotyczyły głównie tego że kierunkowskazów które totalnie wariują. Wyłączają się same albo włączają są nie wtedy kiedy trzeba. U mnie świeci się cały czas.
Zatem, zanim zakupię nowy przerywacz mam do was pytanie: czy w tym przypadku przerywacz to dobry kierunek poszukiwania? może jeszcze jakieś inne rezczy warto sprawdzić?