Takiego tematu na wzór 8P nie ma, więc zakładam :)
Do bardziej rozeznanych w temacie mam pytanie, czy grill z polifta S3 8V pasuje do polifta A3 S-line 8V? Na oko wygląda, że tak...
Printable View
Takiego tematu na wzór 8P nie ma, więc zakładam :)
Do bardziej rozeznanych w temacie mam pytanie, czy grill z polifta S3 8V pasuje do polifta A3 S-line 8V? Na oko wygląda, że tak...
Też mam pare pytań, ktoś przerabiał temat przed lifta na s-ke po lifcie? Maska i błotniki pasują czy tez trzeba zmieniać?
I jeszcze pytanie czy lampy od a3 a s3 przednie się czymś różnią??
Jeśli kupujesz ugryzione z przodu A3 i wymieniasz cały przód to bez problemu dołożysz poliftowy zderzak i lampy. Najważniejsze żeby błotniki maska i zderzak były z sedana, błotniki i maska są takie jak w polifcie, ale inne niż sportsback czy hatch. Poliftowe lampy to będzie największy problem, aczkolwiek widziałem nawet na otomoto kilka a3 z 2015 zrobionych na polifty więc do zrobienia. Widzę że też jesteś z okolic Krakowa, mam tu sprawdzonych gości od elektroniki DK Tronic, ogarniali mi przeróbkę mojej A3 z USA na Europę. Zrobią wszystko więc z takimi lampami też sobie pewnie poradzą, zadzwoń to doradzą.
super, dzieki za pomoc :)
wlasnie bede miec do wymiany zderzak i blotnik, wiec szukam polifta,
najgorzej z lampami bo sa cholernie drogie, jedno koszt lamp ale co jeszcze do tego dojdzie to sie musze wlasnie dowiedziec :)
czy tył zderzak z polifta spasuje do przedlifta (sportback)?
Witam, orientujecie się czy listwy progowe obniżające z wersji S-line, chodzi o A3 8v Sportback 2014 podejdą do wersji bez S-line'a? I ta sama sprawa tyczy się lotki na klapie bagażnika.
Odświeżam temat, czy orientuje się ktoś jak wygląda zamiana dyfuzora do zwykłego zderzaka z sline lub od s3? Pasuje p&p czy trzeba zmieniać zderzak?
Witam orientuje się ktoś jak wygląda montaż progów od S-line lub S3 do zwykłej A3 8V Sportback?
Witam.
Chcialem dopytac tutaj na forum na co musze zwrocic uwage przy zakupie lotki/spoilera na tylna klape do Hatchbacku 5drzwi?
Znalazlem ogloszenie na ang ebay za smieszne pieniadze ale nie jestem pewny czy wart uwagi poniewaz jest zolty fabrycznie.
Jak to sie wogole montuje i czy oprocz lotki cos trzeba dokupic? Rowniez czy podejdzie pna do zwyklej A3 non sline?
Hatchback, to 3 drzwi
Sportback to 5 drzwi 8KR ( 8KG Hatchback/Kurzheck , 8KS Sedan )
przedlift inny, polift inny
wkrecane do klapy, nie ma, to zapewne jak we wszystkim, przy oryginale sie scina wypusty i klei do klapy
i tak pewnie moderator wyrzuci, bo znajac zycie, wszystko jest opisane
lotka jest przykręcana na dwie śruby i kołki, 3 drzwi i 5 drzwi mają inne spojlery, lift przedlift nie ma znaczenia
Dzieki za odpowiedzi. Rok auta to 2013
Otrzymalem odpowiedz od kolesia ze to replica! Tekst ponizej
The spoiler is brand new, direct from the manufacturer <
> It is made very guality and flexible material - quality ABS plastic <
> It comes unpainted, at this time the spoiler need primer and painting <
> Spoiler mouted on the glue. You can use car windows glue, this adhesive is flexible, waterproof and very strong <
> For the best result it needs proffesional fitting. The fitting kit and fitting instruction are not included <
> All parts are replicas of original products and come without warranty <
- - - Aktualizacja postu - - -
A mozecie mnie tylko upewnic ze numer lotki 8v4827933C mam szukac? Bo z literka B mam swoj wlasny a ten jest od sline ale z 2019 a patrzac na twoja odpowiedz to rozumiem ze podejdzie do mojej.
Witam! Pacjent - A3 S-line, przedlift, sedan, VIN: WAUG7GFF0G1055502.
Chodzi za mną zmiana wydechu na taki... z lepszym (albo jakimkolwiek) brzmieniem a jako, że mam 1.8 TFSI TYLKO z przednim napędem, to końcówki tylko po lewej stronie.
W związku z tym chciałbym zakombinować i założyć zderzak od RS3 i wydech z końcówkami po obu stronach. Co istotne - mam DRIVE SELECT.
Pytanie nr 1: Czy zderzak od RSa przedlift podejdzie Plug&Play czy np. w RS błotniki i zderzak są szersze i nie ma opcji?
Pytanie nr 2: Jeśli odp. na pytanie nr 1 to NIE MA OPCJI, to czy gdybym założył sam dyfuzor Maxton/Rieger, to czy mogę założyć dedykowany do polifta? Zdaje się, że te tylne zderzaki S-line się nie różnią i nie byłoby z tym problemu. Tylko w jakim celu piszą w Maxton, że dyfuzor TYLKO do polift? :-?
Pytanie nr 3: Zakladając, że mam napęd na przód i 1.8 to jak poprowadzić wydech, żeby był efekt? Koniecznie downpipe? Koniecznie środkowy OUT? Ostatnia pucha z S3 lub RS jest plug&play czy ona się inaczej zawiesza jakoś?
Pytanie nr 4: Planuję również upgrade na jakieś 220KM - lepiej zrobić to przed modyfikacją wydechu czy po, czy też nie robi to różnicy?
Dzięki z góry za odpowiedzi, sorry za sporą ilość punktów, ale jednak jedno wiąże się z drugim...
[IMG]C:\Users\M0026068\Desktop\home\audi[/IMG]
- - - Aktualizacja postu - - -
Odp na pytanie nr 2: Jednak są różnice w tylnym zderzaku sedan przedlift vs polift. Co za tym idzie, nie zamontujemy dyfuzora Maxton polift do A3 S-line przedlift - braknie nam miejsc do wpięcia. Dzwoniłem wczoraj do nich i potwierdziłem. Pozdro
Witam!
Od kilku dni przeczesuje wszystkie grupki, fora, a także pytam znajomych i niestety nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi :( Jestem posiadaczem audi a3 8v Sportback 2013 r. i chcę wymienić tylny dyfuzor z s3. Pytanie czy sam dyfuzor z s3 będzie pasował do zwykłej wersji zderzaka a3? Czy muszę wymienić całość wraz ze zderzakiem z s-line? :confused:
Pozdrawiam :)
Witam. Szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Chciałbym wymienić obydwa zderzaki w wersji sedan i polift na te od RS3 i tu pytanie czy się da?
tył zapewne tak, przód ma inne błotniki więc nie siądzie
marcin_o23
Czy wiesz na czym konkretnie polega różnica w błotnikach? Czy podmiana błotników załatwi sprawę ?
błotniki przednie są poszerzane, w sumie jak masz chęci i wymienisz błotniki to ci to podejdzie, kwestia jeszcze dostania kompletnego zderzaka, kiedyś przeglądałem internety i ciężki temat