Ktos przerabial temat kodowania kluczyka?
Mam tzw. scyzoryk i chce kupic drugi. Dorobienie to nie problem ale zakodowanie to problem.
U mnie w miescie chca 300zl za kodowanie :(
A moze po zakupie VAGA sam sobie bede mogl zakodowac?
Moze ktos wie?
Printable View
Ktos przerabial temat kodowania kluczyka?
Mam tzw. scyzoryk i chce kupic drugi. Dorobienie to nie problem ale zakodowanie to problem.
U mnie w miescie chca 300zl za kodowanie :(
A moze po zakupie VAGA sam sobie bede mogl zakodowac?
Moze ktos wie?
Jesli masz intefejs to mozesz sobie je zakodowac. Procedury jednak nie znam.
Ale ceny to masz spoko tam u siebie. Moj mechanior bierze za takie cos 80zl.
no powiem ze u mnie tez chca za dorobienie z kodowanie 300zl...niestety krypto tyle kosztuje, pytalem wszedzie:/
U mnie samo kodowanei 300zl :)
a dorobienie stowke
Ja kupiłem auto z jednym kluczykiem, wiec postanowiłem dorobic drogi
Odebrałem go wczroraj w katowicach w ASO
( A tak wogole to spotkałem Kamila Durczoka z TVP przyjechał A8 Quatro na full wypasie )
Wiec kosztowało mnie to:
251 zł za kluczyk zwykły
150 zł za kodowanie ( zmienili mi tez kod na moim pierwszym kluczyku
Ja tam wole nie wydziwiac z kodowaniem i dorabianiem w jakichs warsztacikach
No ja tez mam jeden key - musze przejechac do do aso i spytac sie
Kluczyk kupie na allegro - sorowy
Czemu ja wczesniej nie pomyslałem o takim kluczyku scyzowyku surowym :?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79969920
Teraz to tylko sie bedzie człowiek wkurzał ale w sumie to przynajmniej miałem wszystko
fachowo zrobione
Ale ten nie pasuje ten jest od nowego modelu i ma inna czestotliwosc
ALe wyglada zacnie prawdziwy kluczyk prezesa :D
OK. Postaram sie na to pytanie odpowiedziec.
TEKST JEST TLUMACZONY I NIE POMOSZE ZADNEJ ODPOWIEDZIALNOSCI ZA PONIESIONE SZKODY!LOL
Potrzebne rzeczy:
-Software VAG-COM ( Pelna wersje - z Shareware nie dziala)
+ Adapter
- nowe Klucze
- Code Licznika (znajdziesz go na kluczu ktory jest dla warsztatu przeznaczony=> na moim nic nie mogel znalesc?)
Codowanie:
-Klucz w stacyjce na zaplonie, wlaczasz interfejsa i idziesz na Kanal 17(Licznik),dajesz ODCZYTAJ BLEDY i jak jakies sa to zmywasz!
-Teraz idziesz na LOGIN.Tutaj dajesz ten 4-Cyfrowy Code, ale przed nim wpisz 0!(?)
-Teraz idziesz na Codowanie/dopasowanie (Kanal 10). Na Kanale 21 mozesz liczbe kluczy wpisac(4 Stuki=> jesli tyle ich masz)
-Jesli teraz na OK,OK, nacisniesz mozesz w ciagu najblizszych 30 sec. twoje nowe klucze wcodowac.To znaczy: Wyciagasz pierwszy Kluczyk , nowy klucz do stacyjki, obracasz kluczem na zaplon , czekasz 3 sec., obracasz na te pozycje w ktorej mozesz go wyciagnac czyli pozycja "0" i wyciagasz go , tak az wszystkie klucze zacodujesz.
-
poszukaj na forum leonclubu bo niedawno byl ten temat poruszany :!:
kiedys tez bylo pisane na forum mastersa i diagtronika :!:
W szczecinskim ASO koszt zakodowania czystego kluczyka to 80 zl..
a kluczyk wiesz moze ile?
Niestety, nie orientuje sie :(
ja bym sobie chetnie scyzoryk kupil i zakodowal we wlasnym zakresie ale mam alarm na osobnym pilocie i z tego co wiem tym alarmem nie daje sie sterowac z przyciskow w scyzoryku wiec i tak musze nosic kluczyk i pilot... wiec w troche bez sensu.
jak to rozwiazujecie u siebie jak macie alarm na osobnym pilocie ?
dla zainteresowanych w ASO szczecin, dostalem taka odp na temat dorobienia kluczyka:
W celu dokładnego sprawdzenia potrzebny jest nr nadwozia i informacja czy potrzebuje Pan
klucz składany z pilotem, czy też standardowy.
Ceny wahają się od około 300 zł do nawet 650 zł za opcję najdroższą.
Koszt późniejszego kodowania wynosi 100 zł.
Klucze dostarczane są na zamówienie w okresie dwóch tygodni.
Dzis bylem dodatkowo w ASO i koszt zwyklego kluczyka + kodowanie 360zl, chcialem znac przyblizona wartos, bo nie chcialo mi sie mowic numeru nadwozia :P
Kolega kupil i dorobil kluczy w castoramie (stoisko z dorabianiem kluczy) taki składany audi musiał go tylko pozniej zakodowac koszt kluczyka cos kolo 120 zyla o ile dobrze pamietam
no wlasnie tez tak mysle, zeby poprstu dorobic kluczyk gdzies w dorabialni kluczy:) a pozniej tylko w ASO zakodowac:)
:) heh ja bym chetnie zmienil pilot od centralnego zamku bo jest strasznie beznadziejny, i nigdzie nie chca przekodowac go na inny pilot - dlaczego ?
przypomne tylko ze mamy w dziale "Warsztat" co takiego:
http://a3-club.net/viewtopic.php?t=256
zakoduj sobie vag comem
odswierze.
Pytanie mam takie.Czy jak kupie surowy scyzoryk(ma on wbudowany transponder??) to bede mogl zakodowac transponder vag-comem wedlug wskazanej instrukcji w tym temacie?? A potem dograc go do centralnego zeby otwieral i zamykal???
U slusarza zaspiewali mi 400 wiec probuje zaoszczedzic i zrobic to za co najwiecej kasuja samemu, a grot mi by ktos dorobil bo to juz mniejszy klopot
Nie wiem czy dobrze rozumiem.
Potrzebuj? kluczyk scyzoryk np. taki http://www.allegro.pl/item815969524_...0a_315mhz.html lub taki http://www.allegro.pl/item820631611_..._kluczyk.html( bo mam tylko jeden), potrzebuj? jeszcze dorobi? grot i zakodowa? nowy kluczyk?
Czy potrzeba co? wi?cej robi??
Pozdrawiam
Własnie wczoraj bylem w ASO bo mam ten sam problem . Gosc z audi powiedzial mi ze tego kluczyka dorobionego nieoryginalnego nie da sie potem zakodowac i to wlasnie dlatego jest tanszy bo nie ma opcji zakodowania go . A jezeli chodzi o oryginalny kluczyk to powiedzial ze 502 zł + 150 kodowanie ale nie ma pewnosci ze kluczyk bedzie pasowac a pieniedzy nie zwracaja . Chcialem dorobic kluczyk bo samochod jest sprowadzony i mam jeden komplet . Wiec jezeli np;zamki byly wymieniane to kluczyk z niemiec ( bo stamtad przysylaja oryginal , stad czas oczekiwania do 14 dni) moze pasowac ale nie musi . Czyli tak zle i tak nie dobrze
A ile mhz będzie potrzebne do mojej audili z 2001r.?
Witam.Mam problem.Przy kupnie do samochodu dostalem tylko jeden zwykly kluczyk i niestety musze otwierac samochód z kluczyka.Po dokladniejszym sprawdzeniu pompki centralnego po numerach wywnioskowałem ze obsługuje ona zdalne sterowanie z pilota.W tym kluczyku co mam wydaje mi sie ze nie ma żadnego immo,bo nawet nie ma mozliwosci zeby go otwozyc. Moje pytanie jest takie :czy zeby zaprogramowac do tej pompki pilota musi byc tylko oryginalny pilot audi czy moze byc jakikolwiek o czestotliwosci 433 i czy to wogole mozliwe ze nie mam immo???i czy jest mozliwosc zaprogramowania tego??bo to dlamnie czarna magia :(prosze o pomoc...
jesli masz taki czarny plaski ze znaczkiem audi to jest rozbieralny i masz tam transponder immo.
Po drugie pilot ori musisz miec i taki ktory jescze niemial programowanego transpondera immo.
Po trzecie jak kupisz ori scyzoryk to mozesz go wprogramowac do centralnego.
Jest na forum jak to zrobic
Szukaj i czytaj.
ale o to chodzi ze ja nie mam kuczyka ze znaczkiem audi:( tylko mam taki na którym pisze Silca Italy i według mnie to on na 100% nie jest rozbieralny...
heh to juz wiem jaki to.w takim razie immo nieaktywne lub transponder na stale w stacyjce.Kup wiec scyzoryk i mozesz go wprogramowac do sterownika a na immo zaoszczedzisz kolo 100 chyba ze chcesz miec to trzeba dojsc jak usunieto zabezpieczenie przywrocic do oryginalu i wprogramowac transponder w scyzoryku do licznika.
aha.No bo po przekręceniu zapłonu zapala sie lampka immo ale po chwili gasnie sama;)A czy jesli immo nieaktywne lub w liczniku to duzy problem zaprogramowac scyzoryk??moze byc wtedy jakis uzywany???no bo skoro mam immo w liczniku lub nie aktywne to transponder z uzywanego scyzoryka mozna wyciagnac i zaprogramowac samego pilota a grot dorobic lub przelozyc ze starego kluczyka!?;) czy sie myle??jak to wyglada ten proces;)
jesli masz ransponder umieszczony przy stacyjce to kontrolka bedzie sie zachowywac normalnie tak jakby byl transponder w kluczyku.Jesli jest immo nieaktywne to niewiem jak jest w audi ale w mesiu mojemu ojcu sie nie zapalala.Wiadomo ze dezaktywacji immo sie nie praktykuje raczej podobnie jak umieszczania transpondera w stacyjce bo to jest blokada zabezpieczenia ktore ma chronic auto.Ale u Ciebie jest smieszny kluczyk wogle wiec mozliwe ze jesli jest faktycznie plaska silca to ktos wsadzil transponder immo w stacyjke, a mozesz zrobic zdjecie kluczyka i grotu bo kurde pierwsze slysze zeby byla silca w audi.Musial bys miec inne wklady w zamkach i stacyjce teoretycznie zeby uzywac silci.
Co do Twojego pytania o scyzoryk to tak:
Kluczyk zawsze mozesz kupic uzywany i wprogramowac do sterownika.Problem pojawia sie w przypadku immo jesli potrzebujesz go uzywac (masz niezablokowane immo w zaden sposob)wowczas do nowego/uzywanego scyzoryka kupujesz nowiutki transponder immo programujesz i smiga.
No ale chce wlasnie widziec jaka masz te silce bo jesli masz taka jak mysle to powinienes zmienic wklady zeby korzystac ze scyzoryka lub rzezbic grot silcowy do scyzoryka a to moze byc trudne choc nie niemozliwe :)
O to fotki mojego mega ;D kluczyka :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...81588cfa0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...60b5644ea.html
i teraz kolejne pytanie;) Zakładając ze mam immo na stałe przy stacyjce to wystarczy ze kupie uzywany scyzoryk dorobie grot zaprogramuje pilota vagiem i smiga tak?????w tym wypadku z immo w scyzoryku nic nie trzeba kombinowac(programowac)?? dobrze to rozumie??bo skoro immo jest juz przy stacyjce to niech tam sobie juz jest,nie bede juz nic z tym kombinował.Zależy mi tylko na scyzoryku i zdalnej obsłudze z pilota
Pozdrawiam
a dajesz jakies szanse ze uda mi sie z tej silci wydobyc jakos ten transponder czy raczej jest to bez szans??jezeli slabe szanse to ile taki nowy transponder??
Ten transponder jest w tym koleczku to taka pastylka.Nie zmiescisz jej w scyzoryku wiec niemasz co wyjmowac.
Masz prawdopodobnie angielskie auto stad taki smieszny kluczyk.Tak sie wydaje.
Transponder dorobi Ci gosciu ktory dorabia klucze.koszt okolo 80 pln + ok 50 grot mozliwe ze znajdziesz taniej lub nieco drozej.
ok dzieki ;) a orientujesz sie czy pomka centralnego z końcówką "E" w numerze napewno obsługuje zdalne sterowanie??bo niedawno przeczytalem na forum ze niby tak,ale dzisiaj znalazlem tez posty w ktorych bylo nie dokonca to pewne
Powinna obslugiwac.
Kontrolnie sprawdz na pompce powinno byc napisane cos w stylu wireless controled
niewiem czy po angielsku czy niemiecku.
Jak zdejmiesz gabke z pomki to bedzie albo etykieta albo na obudowie odlane.
Ponoc wszystkie z literami obsluguja.
kupilem uzywany klucz na allegro (audi 2000r.-scyzoryk)
i poniewaz transponder by? juz kodowany musze go wymienic,
tylko nie bardzo wiem na jaki,
ponizej kilka linkow z allegro, z gory dzieki za pomoc:
http://allegro.pl/listing/search.php...g=transponder+
48 crypto
nie wiem czy czasem nie mozna i tak przekodowac transpondera.
jest dostepny w necie wystarczy wpisac w google.
polecam wersje 311.2
Witam. CHcialem przedstawic moj problem odnośnie zamykania i otwierania samochodu (centralka). Przewaliłem cale forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi .. Posiadam 4 kluczyki 2 ze zdalnym sterowaniem(nie scyzoryk audi a3 1997r.) trzeci bez zdalnego sterowania i czwarty plastikowi z jakims kodem. Przechodze do procesu kodowania czyli 1 kluczyk w stacyjce (kluczyk nr 3 bez zdalnego ster.) i Klucz nr 1 w drzwiach. Zamykam samochód ręcznie za pomocą kluczyka nr 1 naciskam otwieranie na kluczyku 1 raz jest sygnał alarmu... czekam 5 sec i super otworzy drzi wszystkie zdalnie ale pozniej juz nie reaguje( nie chce zamnkąć ani otworzyc ponownie)Działało wszystko dopoki w kluczyku nie siadly baterie a w drugim ich nie było Prosze o jakies info co moge zrobic i tak jak pisalem wyzej proces kodowania przebiega ok tylko tak jakby nie moze zapamietac ustawien. Z gory dzieki ...
Witam.
Mam taki problem. Otóż mam 2 kluczyki, nie mam do nich kodu. Jeden działa elegancko a drugi tylko współpracuje z centralnym zamkiem, da się nim odpalić auto ale dosłownie na chwile (cały czas miga kontrolka kluczyka z samochodem) czyli kluczyk jest rozkodowany. Ma ktoś może w Wa-wie VAG-a i mógłby mi pomóc w zakodowaniu kluczyka?
witam. panowie podłącze się do tematu bo od kilku dni mam też problem z centralnym zamkiem przekopałęm forum ale żadne wskazówki jak dotąd nie pomogły a problem polega na tym, że mam kluczyk-scyzoryk ori audi z 2 przyciskami i nie mogę zamknąć auta z pilota po naciśnięciu wogóle nie reaguje, kiedy włożę kluczyk w zamek drzwi kierowcy i przekręcę to normalnie mogę zamknąć cały samochód i mogę go otworzyć wszystko jest jak należy kierunki migają pompka zamyka cały samochód. Po wyjęciu kluczyka nic nie działa nie moge zamknąć nic nie reaguje na naciskanie przycisków. Co można z tym zrobić proszę o jakieś wskazówki, rady itp
Może po prostu rozładowała się bateria w kluczyku...
Srubek sprawdz jaka masz pompke centralnego - jakie numery - poza tym bylo juz np. tutaj - http://www.a3-club.net/forum/showthr...1.6+akl&page=6 -
Pozdro
zapomniałem napisać że baterie w pilocie są wymienione a pilot wcześniej działał jak trzeba problem zaczął sie jak odłączyłem akumulator na kilka minut po ponownym podłączeniu centralny już nie działał. Pompka centralnego powinna byc chyba ok bo skoro wcześniej chodziło to czemu teraz miałoby nie chodzić próbowałem wszelkimi sposobami zakodować ten kluczyk(scyzoryk) i ciągle nie da rady nic poradzić z tym.
Dobra dzialaj - poza tym to tez bylo na forum
Wloz jeden kluczyk do stacyjki i przekrec zaplon ale nie uruchamiaj silnika - moze byc nawet taki bez immo - wyjdz z auta i zamknij scyzorykiem drzwi i po trzech sekundach nacisnij lock-zamkniecie na scyzoryku - powinny mrugnac awaryjne. Jesli sie tak stalo to pilot masz zakodowany.
Pozdro