Witam, spieprzylo mi sie 'cos' ;) chyba z alarmem ale nie mam pewnosci, przestal domykac szyby przy zamykaniu, ma ktos jakis pomysl ? pozdrawiam
Printable View
Witam, spieprzylo mi sie 'cos' ;) chyba z alarmem ale nie mam pewnosci, przestal domykac szyby przy zamykaniu, ma ktos jakis pomysl ? pozdrawiam
tylko z pilota domykanie nie dziala czy z kluczyka (przekrecajac w drzwiach kierowcy) tez przestalo dzialac ?
wlasnie sprawdzilem, przekrecajac kluczyk tez nie dziala, ale uprzedzam odrazu iz wczesniej tego nie sprawdzalem :) zawsze domykalem z centralnegoCytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
sprawdz bezpieczniki
niestety nie wiem wogole ktory jest do czego , mam rozpiske po niemieckuCytuj:
Oryginalnie napisane przez BeniaminA3
http://www.a3-club.net/forum/opis-be...kow-vt189.html tu masz caly opis. boloman czasami warto poszukac :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez boloman
od szyb tu chyba nie ma, probowalem 38, bezskutecznie ..Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZILLION
skoro z kluczyka nie dziala to nie jest wina alarmu, bardziej bym szukal w sterowniku centralnego zamka :idea:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez boloman
Mam ten sam problem pewnego dnia przestało działać domykanie szyb i brzęczyk zapalonych świateł, co dziwne jak podłaczyli mi kompa to w trakcie testu brzęczyk działał, nie wiem o co chodzi może, ktoś cos wie na ten temat??? niby bzdurki ale ile razy zostawiłem od tego czasu światła włączone (jak brzęczyk działał wcale o tym nie myślałem :lol: )
witam ,mam pytanko: mam domykanie szyb z pilota oraz kluczyka ale to co mnie wkurza to ze musze trzymac wcisniety przycisk na piloci aby te szyby sie zamkneły do konca.Nie powinno byc tak ze jak dłuzej przytrzymam to one sie zmkną same ? a po drugie jak zmykam auto a szyby sa opuszczone to nie zamykaja sie automatycznie-znowu musze przez cały czas domykania szyb trzymac wcisniety guzik albo klucz w pozycji zamnknij:-( dodam ze nie mam alarmu..pozdrawiam i czekam
ps jaka moze byc przyczyna ze jak zamykam szyby w srodku to po stronie kierowcy szyba jak dochodzi do konca to sama zaczyna sie opuszczac do konca i nie moge jej zamknac? zdarza sie tak czasami ale jest to wkurzajace..dziekuje
Wczoraj zrobilem sobie wiczor z autkiem, troche pogrzebalem. I zauwazylem ze jak otwieram autko z pilota i pprzytrzymam wcisniety przycisk to otwiera mi szyby, ale juz przy zamykaniu ta funkcja nie dziala. Co moze byc tego przyczyna? Dodam tylko ze jak zamykam i trzymam przycisk to nic nie slychac a jak go w koncu puszcze to slychac klik (jakby przekaznik). Gdy mam kluczyk wlozony to wszystko dziala ale nie z pilota.
santaclaus, To ze szyba nie dochodzi i sie odbija to wina tego ze sie gdzies blokuje. Albo masz pekniety jeden z plastikow podnoszacych szybe. (sam tak kiedys mialem)
wydaje mi sie ze o ile masz modul komfort to jest to do zaprogramowania VAGiem :idea:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wawjack
Ale jesli po przekreceniu kluczyka wszystko dziala to to chyba oznacza ze mam modul komfortu prawda ? Kiedys (gdy sprowadzalem auto) mialem cos takiego ze po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki zamykaly mi sie szyby wraz z szyberdachem. Niestety po wyciagnieciu akumulatora ta funkcja przepadla. Czy ja tez mozna aktywowac za pomoca VAGa ?
tak mozna zakodowac to co bylo tylko trzeba znac jakie wartosci odpowiadaja interesujacym Cie funkja.Cytuj:
Przejzyj ponizszy temat, tam sa wartosci jakie trzeba dodac zeby wlaczac kolejne funkcje... byc moze nie ma tutaj wszystkiego ale poprobowalbym najpierw z tymi co sa a jak nie to trzeba glebiej poszperac w necie :wink:
http://a3-club.net/forum/viewtopic.php?t=2921
czy szyba nie domyka ci sie na odleglosc okolo 2-4cm??
ja mialem tak po kupnie autka
okazalo sie za moj alarm ma dwie funkcje zamykanie po 1sec i 3 sec
bylo ustawione po 1sec i tak walsdnie domykaly sie okna
po przestawieniu na 3sec domykaja mi sie calkowicie (nie iwme czym to jest sopwodowane ale tak mialem)
pewnie chodzi Ci o to ze sygal + na silniki szyb byl za krotki. Nie ma probelmu jest centralna od alarmu na funkcje zeby to przelaczyc tak jak piszesz. jesli nie ma regulacji to trzeba do centralki dolozyc dodatkowy modul ktory zalatwi sprawe :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez chester A3
Sprobuję się podpiąc pod temat. Mam dokładany alarm i działa domykanie szyb ale niestety dopiero za drugim razem. Zamykam auto z pilota i nic, muszę go otworzyć i znowu zamknąc (oczywiście pilotem) a wtedy dopiero działa domykanie. Jest to wkurzające bo nie ma sensu. Może ktoś mogłby pomoc mi rozwiązać ten problem. PS domykanie i otwieranie szyb z kluczyka działa.
no to się i ja podepnę
kupiłbym sobie takie coś http://allegro.pl/item172571318_modu...esniejszy.html
ale mam pytania
podepnę 2 szyby plus szyberdach
nie orientuje się ktoś gdzię się wpiąć do tego szybra?
i drugie pytanie co się będzie działo gdy szyby będą zamknięte? co wtedy bedzie robił ten moduł?
:alien:
nie aktualne bo właśnie się przekonałem że jednak mam moduł komfortu :alien:
piotrek991, Tak jak masz tam napisane. Przednie podpinasz tam gdzie sa a pod ktoras z tylnich podpinasz szyber. Masz tez tam napisane ze dziala sygnalem na plus i na minus, ja to rozumiem ze moze otwierac i zamykac. W zaleznosci co robisz z samochodem. Dziwne jest tylko ze oryginalnie (chyba) przy domykaniu domyka sie szyber a przy otwieraniu otwieraja sie tylko szyby.
a dziwnie to jest co się stało.....bo jak kupiłem auto to mi domykanie nie działało jak przekręcałem kluczykiem w drzwiach, od tamtej pory zdarzyło mi się odpiąć akumulator, ale właśnie przed chwilą zeszedłem do garazu sprawdzić jeszcze raz i domykanie szyb działa jak kluczyk przytrzymam na zamykaniu w drzwich a jak przytrzymam na otwieraniu to się szybki pięknie otwierają więc jestem happy mam moduł komfortu !!!
no ale żeby było jeszcze piękniej to jakby mi ktoś powiedział jak to zpiąć z alarmem żeby po włączeniu alarmu same się szybki zamykały zebym nie musiał wkładać kluczyka w drzwi to było by jeszcze piękniej!!! więc panowie jak ktoś coś wie czekam na pomoc
ps. gdzie znajduje się właśnie ten moduł komfortu?
[ Dodano: Wto 06 Mar, 2007 23:04 ]
tak właśnie jest, w sumie po co się ma i szyber otwieraćCytuj:
Ja też ma moduł komfortu ale u mnie to magik od alarmu jakoś tak zrobił że jak wcisne uzbrojenie alarmu to się szyby domykają. Wiem w tym temacie tylko tyle że kosztowało mnie to dodatkowe 60zł do alrmu żeby tak było.
modul komfortu jest usytuowany w drzwiach kierowcy (tak przynajmiej jest w octavi w audicy jeszcze nie rozbieralem)
Dzis pojechalem do magikow od alarmu i okazalo sie ze mialem podlaczone tylko otwieranie a przy zamykaniu sygnal juz nigdzie nie szedl. Teraz dzial pieknie. Kosztowalo mnie to 30zl i z 20 minut. :mrgreen:
witam ,mam pytanko: mam domykanie szyb z pilota oraz kluczyka ale to co mnie wkurza to ze musze trzymac wcisniety przycisk na piloci aby te szyby sie zamkneły do konca.Nie powinno byc tak ze jak dłuzej przytrzymam to one sie zmkną same ? a po drugie jak zmykam auto a szyby sa opuszczone to nie zamykaja sie automatycznie-znowu musze przez cały czas domykania szyb trzymac wcisniety guzik albo klucz w pozycji zamnknij:-( dodam ze nie mam alarmu..pozdrawiam i czekam
mnie się problem z szybkami rozwiązał jak zacząłem grzebac przy radiu - dziwne - też byłem zdziwiony. Ponieważ radio a raczej wzmacniacz(ten orginalny) ciągnął mi prąd to dobrałem się do ponownej instalacji radia i co najdziwniejsze teraz ponownie zaczęło działać domykanie szyb - więc jak nie jesteś pewny na 100% że radio masz zainstalowane poprawnie pogrzeb tam bo może to być przyczyna
DarekGSP,
Dokładnie jak pisze darek zalezy ktora kostke uzyjesz. U mnie np sa dwie kostki i jednej nie mozna wogole uzywac (kostka ktora wchodzila w NAVI (tylko plus , masa i cos jeszcze) jak bylo podlaczone pod nia inne rzeczy to wogole szwankowalo wszystko nawet auto sie nie zamykalo...
U mnie nadal nie dziala domykanie szyb nie wiem czemu, a dzialalo... Nie dziala nawet z kluczyka :/ Bezpieczniki mam cale wszystkie nawet w tym 38 pozycji jest... Nie wiem o co kaman :/
Cassel, przeczytaj to co napisał larius :arrow: http://a3-club.net/forum/viewtopic.p...start=10#72540
mi nie działał sygnalizator otwartych drzwi przy włączonych światłach, i domykanie nie działał po tej zmianie co w/w działa już dobrze, zobacz może akurat to ci pomoże
piotrek991,
Tu jest opisane opcja do radia... A mi chodzi o to ze nie dzialaja mi otwieranie jak i zamykanie szyb z pilota scyzoryka-kluczyka jak i przekrecenia kluczyka w pozycje zamknij.
Cassel, mi nie działało domykanie szyb jak przekręcałem kluczykiem w drzwiach i przytrzymywałem, po tym zabiegu z radiem działa poprawnie
piotrek991,
Ok w tygodniu bede rozbieral u mnie czesc to wtedy sprawdze bo od tak to nie jest tak latwo u mnie sie dostac do radia :/
Dzisiaj odłączałem aku w moim i po podłączeniu spowrotem też nie działa :(, Przeczytałem komplecik powyzszych informacji ale nie ma na to sprecyzowanej odpowiedzi, a podane liki nie działają. Czy ktoś z Was już to rozgryzł. Czy klania mi sie serwis :(
Doszedłem do tego co trzeba zrobic. Po odłączeniu akumulatora resetuje się układ domykania szyb tzn. wyłączniki są dwustopniowe pierwszy stopień to manualne ustawienie szyb drugi automatycznie powinien zamknąć lub otworzyć okna, jednak po odłączeniu akumulatora tego nie robi. Trzeba zaprogramować system zarządzający szybami. Opisane jest to w instrukcji. Otworzyć okno, potem zamykamy trzymając wyłącznik max do góry jak szyba się całkowicie zamknie puścić na chwilę wyłącznik 1 sek i znów na ok. 1sek podnieść na max do góry. Po tej operacji okna powinny już mieć zaprogramowana funkcję automatycznego otwierania i zamykania. Sprawdzić należy każde okno z osobna te które nie działaja poprawnie zaprogramować tak jak opisałem wyżej. Jak wszystkie okna będą zaprogramowane wtedy tez powinno działać zamykanie / otwieranie szyb z kluczyka i zamka. Przynajmniej u mnie poskutkowało.
Czy automatyczne domykanie szyb przy zamykaniu auta to funkcja alarmu czy centralnego zamka? Mam niefabryczny alarm, ktory wedlug poprzedniego wlasciciela nie dzialal. Nie mial do niego pilota ani kluczyka. Alarm rzeczywiscie przez kilka miesiecy nie dzialal, ale kiedy zrobilem adaptacje przepustnicy i odlaczylem akumulator na cala noc, rano kiedy znow go podlaczylem sie uzbroil:shock: Nie moglem go w zaden sposob wylaczyc, w koncu po rozebraniu polowy deski rozdzielczej dobralem sie do bezpiecznikow i po wyciagnieciu ostatniego;-) alarm sie wylaczyl. I tu pytanie: czy mozna ustawic domykanie szyb przy zamknieciu bez alarmu i czy mozna zaprogramowac scyzoryk do alarmu?
z gory dzieki i sorry ze nie do konca na temat
pozdro
Witam, mam problem z domykaniem nie mam alarmu i jak przytrzymam kluczyk to otwieraja mi sie 2 szyby a jak zamykam to zamyka mi sie tylko szyba od pasazera. co to moze byc??
najprościej byłoby zobaczyć na vagu...
Co mozna jeszcze sprawdzić odnosnie domykania. Szyby domykaja sie srednio 3 na 5 zamknięc. Wymieniłem modul komfortu. Identycznie jest jak domykam z kluczyka w obu zamkach, sprawdzilem (zamienilem) bezpieczniki automatyczne i dalej jest to samo. Czasem zamyka wszystkie, czasem wogóle, a nawet czasem tylko jedną. Siedząc w środku przyciskami w dzwiach jest zawsze OKI. Gdzie sygnał już po zamkach moze uciekać? Macie jakis pomysl?
Moze ma ktoś schemat instalacji elektrycznych szyb? Z gory dziekuję.
W vagu jest takie cos jak zamykanje selektywne musisz poszukac i widzialem takie cos na vagu jak okres podtrzymywania funkcji okien moze masz zaznaczone
U mnie jest taki problem z szyba z przodu od strony kierowcy, ze jak opuszczę szybę na przykład do polowy to żeby ja zasunąć z powrotem to przy kolejnych dwóch nacisnieciach przycisku szyba idzie dalej w dół i dopiero przy trzeciej próbie zasuwa się. Z kolei jak opuszczę do końca w dół to potem za pierwszym razem przy naciśnięciu się zasuwa. Miał ktoś z was taki problem? Problem jest tylko w drzwiach kierowcy.