Witam mam zamiar na dniach zamówić nowe Audi i zastanawiam się nad tym czy wziąść nawigacje RNS-E czy to w ogóle ma sens w naszym kraju czy sa w ogóle jakies mapy polski na ta nawigacje a jeśli nie ma to czy wiadomo kiedy będą ! Prosze pomóżcie.
Printable View
Witam mam zamiar na dniach zamówić nowe Audi i zastanawiam się nad tym czy wziąść nawigacje RNS-E czy to w ogóle ma sens w naszym kraju czy sa w ogóle jakies mapy polski na ta nawigacje a jeśli nie ma to czy wiadomo kiedy będą ! Prosze pomóżcie.
po pierwsze http://www.a3-club.net/forum/tutaj-s...szy-vt240.html
mam navi w swojej niuni i powiem Ci ze jeszcze jej nie uzylem ani razu.... na Polske ma wyjsc mapa na poczatku 2007 tak mi ostatnio w serwisie powiedzieli. Do tej navi dostaniesz plyte na 22 kraje Europy Zachodniej. Generalnie troszke zaluje tego zakupu,moglem wziasc naped quattro za prawie ta sama kase.
pozdrawiam
dokladnie mogles brac Q a za 800zl masz mda compact ! czyli telefon i pda w jednym za free mape kupujesz za 200 GPS i masz za 1000zl nawigacje :DCytuj:
Oryginalnie napisane przez zawi84
Tak super wszedzie mówia co innego na innym forum dowiedziałem sie że do tej nawigacji pasuje oto ta mapa http://navshop.com/en/product/europe...t-ex/3018/12/1
Sam już nie wiem. W salonie Audi też mi sprzedawca powiedział że załątwi mi taka mape od znajomego który ma coś takiego w swoim audi A8. A jeśli chodzi o tom toma i inne małe nawigacje to nie ejst to ani wygodne ani prkatyczne mały wyświetlacz nic nie widać nic nie słychac pozatym trzeba to wszędzie ze soba nosic bo jak sie zostawi w samochodzie to po szybie.
Ptaku, prosze o zapoznanie sie z regulaminem forum i przywitaniu sie w odpowiednim watku. Ostrzezenie slowne :!:
http://a3-club.net/forum/viewtopic.php?t=425
hmmmm ja uzywalem tego 3misiace i jest wystarczajace. Widac doskonale dzie skrecic i slychac :)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptaku
tamto jeszcze mozesz zabrac ze soba a ori navi nie wezmiesz ze soba - na nia tez potrafia sie znalezc chetni :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptaku
wiesz ale zeby zaj.... originalna navi to trzeba miec ze soba odpowiednie kluczeCytuj:
Oryginalnie napisane przez DTM
ta, ale zeby wybic oryginalna szybe (zeby sie przekonac, ze trzeba miec odpowiednie klucze, zeby zaj... oryginalna navi) to juz nie trzeba wielkiej filozofiiCytuj:
Oryginalnie napisane przez zawi84
hmm... wiesz znajomemu z hondy wyciagneli bez kluczy :/ zlodziejowi zalezy tylko na nawi a to jak zniszczy podziurawi deske itp. to juz go wali... wazne tylko zeby wyciagnac...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
...true, true...
dla tego FAKT moge miec nawi w aucie i super radyjko itp ... :) ale pod warunkiem ze bede mial szyby pancerne i super zamki jak bede pewien ze nei wejda :D
...wtedy wezma go na lawete :P
oby nie :D
pozdr
Yyyy.. sorki ale tak się zastanawiam .. po co komu navi w Polsce ? Sorki może to naiwne pytanie ale z tego co piszecie nawet nie ma map Polski ne te nawigacje. Ja bym wolał dokupić inne wyposarzenie w zamian za navi ale to tylko moje zdanie :?
z drugiej strony fajnie na niej sie wyszukuje utwory na plytach z plikami mp3 :mrgreen:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Coolfon
ja bym wolal kupic quattro i do tego jakiegos PDA moj ojciec ma ori nawigacje w passacie i nie jest za dobra... strasznie kijowe mapy maja te ori nawigacje... pozatym tak jak pisal proxa na to sie zawsze znajda chetni a jak to wyciagna to ich to wali... i watpie zeby ktos sie bawil w "specjalne klucze"... tak pozatym to nie wiem skad masz te wiadomosci z tom toma ze za cicho i nic nie widac...hmm chyba jakis strsznie stary pda to musial byc :P
PS:bierz quattro nie bedziesz zalowal...
aha i nie wierz w to ze ktos ci powiedzial ze zalatwi ci taka mape od kumpla ktory ma ja w swoim A8 gdyby byly te mapy to bylyby w sprzedazy a nie u kolegi w a8!!
taka jest moja opinia
popieram przedmówcę :thumright:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kmiler
QuattroŽ musi byc :!: 8)
navi to ja ci zalatwie tansza w PDA jak chcesz :D :P nawet pda ci zalatwie :D
Jeżeli chodzi o quattro to fajna sprawa tylko ja chce 2.0 TDI z DSG a w tym zestawieniu niestaty quattro jest niemożliwe. A co do nawigaci to nie mam zamiru brac dodatkowej torby na to żeby nosić ze soba tomtoma albo PDA a nawigacja na polske wkońcu wyjdzie i napewno nei będzie gorsze od tomtoma itd. tylko ciekawe ile jeszcze na taka plytke z mapa polskei trzeba bedzie poczekac :(
kurcze nie kupuj tej wersji DSG straszna strata kasy... a z ta torba to przesadzasz widze ze jestes bardzo nastwaiony na nie co do "przenosnych" nawigacji..zrobisz jak bedziesz chcial i uwierz mi ze nawigacje od VW sa duzo gorsze od pozostalych... to znaczy np automapy.. albo czegos w tym stylu przynajmniej na polske...pozdrawiam i przemysl jeszcze raz to..[/code]
Tzn nie jestemantynastawiony do przenosnych nawigacji no ale jakos mi sie to nie widzi a ori navi fajnei wyglada no i wkoncu mapa na to wyjdzie i bedzie ok. Jechałem juz z tomtomem i bylo ok ale jakos nie podoba mi sie to. A czemu ty jestes przeciwny DSG ? Jezdzilem juz kilkoma automatami ale dsg jest dla mnie poprostu rewelacyjne z silnikiem 2.0 TDI 170KM poprostu wypas niewidzialem ze ta skrzynia jest tak rewelacyjna ? A tak pzoatym czy silnik przy takiej skrzyni mozna zczipowac ? Czy sa jakieś problemy ? Wracając do nawigacji to tomtom też nie ma zbyt wielkiego pokrycia polski a RNS-E daje dużo możliwości bo zwykłe radyjko concert jest takie zwykle i szare.
napewno fajnie bedzie wygladala twoja tapicerka jak ci sie gowniarstwo wlamie i nie beda mogli wyciagnac... to rozpizdza... cala tapicerke zeby tylko to wyciagnac... :/ nawi zawsze mozesz dokupic a quattro nie... :) jezdziles kiedys na Q :) przecie to bajka przy starcie jakby ktos cie kopna w ****... :D poprostu wyskakujesz :D inni sie slizgaja :P i kombinuja a ty boooom :D
nie wiem ale do mnie nie przemawiaja auta na automatach dla mnie to takie smutne... a tak moc tkwi w prawej dloni :twisted: wszystko zalezne od ciebie :twisted: tak jak proxa uwazam ze ta nawigacja to bez sensu wydatek tym bardziej ze nie ma mapy na polske.. ale faktycznie ladnie wyglada :mrgreen: tylko to tak jakby kupic sobie S3 i nie miec prawa jazdy :mrgreen: wybor nalezy do ciebie ale ja jestem gotow dac sobie obciac glowe ze manualna skrzynka i quattro sprawiloby ci duzo wiecej frajdy :twisted: :twisted: :twisted: pozatym mozesz zrezygnowac z DSG i kupic sobie ten ladny nieuzyteczny ekranik :mrgreen: plus ogniste quattro :twisted: :twisted: :twisted:
kmiler a jechales kiedyś z DSG ta skrzynia to coś więcej niż automat. A co do nawi to chodzi m itez o mp3 a mapa prtedzej czy pozniej i tak wyjdzie wiec nie mam sie czym przejmowac kazdy ma swoje zdanie. Pozatym wracając do DSG jest to przecierz peirwszy sportowy automat który jest lepszy od manuala i mniej przy tyej skrzyni samochód pali. Tom Tom jest fajny alo jakos mi sie nie widzi w takiej furze.
[ Dodano: Sob 28 Paź, 2006 09:36 ]
Ofiucjalna wiadomośc Audi jest taka że od teraz wszystkie samochody zamawaine z nawigacja RNS-E będą z mapa na Polskę. Wczoraj dowiedziałem sie o tym w salonie Audi. Wkońcu :)