moze wiecie jaka jest roznica w zegarach posiadajacych FIS'a pelnego a takich ktore posiadaja "malego" FIS'a :?:
Printable View
moze wiecie jaka jest roznica w zegarach posiadajacych FIS'a pelnego a takich ktore posiadaja "malego" FIS'a :?:
chodzi Ci o roznice w funkcjonalnosci czy roznice w podlaczeniu (w kablach) ?
w funkcjonowaniu :!:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
toja tez sie przylacze do pytania :) DTM'a
juz mniej wiecej wiem :wink:
tylko jeszcze takie male pytanko d otych osob co maja "niby" 1/2 FIS'a!!! macie komputer pokladowy czy nie?
niet
to sie podziel :clown:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DTM
czyli ten wielce olawiony 1/2 FIS to nic innego jak wiekszy wyswietlacz bledow itp i nic pozatym
nie wiem tylko czy radio ma mozliwosc wyswietlania na nim czestotliwosci bo jak nie to sa to poprostu najzwyklejsze zegary
po 2 fis w sumie nic waznego nie wsnoci poza kilkoma bajerami
powodem pytania byla chec zalozenia zagarow z fisem - teraz juz wiem ze nie warto dla kilku bajerow przerabiac polowy auta - bo zegary z pelnym FISem bez cana jest bardzo ciezko znalezc :evil:
no cos o tym wiem szybciej z benzyki znajdziesz z fisem niz do diesla bez cana :? ale nie ma sie co podawac zawsze mozna w serwisie kupic :D :D :DCytuj:
a co trzebaby wymienić oprócz liczników aby mieć fis'a? Autko bez can'a!
raczki do obsługiwania kompa :mrgreen:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KARWAN
edit:raczke
a cala instalacja jest ok ??? beda wszystkie funkcje dzialaly???
jeszcze nie zwariowalem zeby dla kilku funkcji (bajerow) kupowac zegary za ok 3 tys zl :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez da3
od benzyny bym nie chcial bo to jakos tak nijak bedzie wygladac - chyba ze dorwac takie od S3 :twisted: kiedys byly na allegro :roll:
[quote="DTM"]oj byly byly :?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez da3
W sumie przyznam się szczerze że nie wiem czym mam półfisa.
KOmp mam i to mi starcza, choć i tak dużo się z zniego nie korzysta.
masz wyswietlacz wypelniajacy cala ta przestrzen miedzy zegarami?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dawmarek
czy widac ze tylko do polowy tej przestrzeni jest wsywietlacz?
Cytuj:
mój wyświetlacz jest taki:
http://images3.fotosik.pl/12/hzp7qsgrjdfqgfn5.jpg
1/4 od góry tego wyświetlacza zarezerwowana jest dla ikonek Service albo kontrolki brak paliwa albo brak płynu do spriskiwaczy.
Dalsza część podzielona jest na 2 częśći. w górnej jest średnie spalanie ITP w dolnej temp i nie wiem czy coś jeszcze.
A jak się otworzy drzwi to oba znikają i pokazane jest które drzwi (ew klapa) są otwarte.
no to my mamy polowe tego co Ty, ja nie mam spalania, mam temperature i czy drzwi sa otwarte badz zamkniete...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neoeinz
Szczerze to nic specjalnego.
osobiście mam ustawione na średie spalanie i rzadko zmieniam na inne bo to nie jest aż tak rzydatne. Bajeranckie owszem ale szerszego zastosowania w mieście nie ma.
fajny FIS jest w rs4 :] nawet w kolorze :)
Tego nie widziałem ale będę musiał poszukać w necie jak to wygląda.Cytuj:
ja tam mam jeszcze inne :PCytuj:
co do drzwi to masz i nie masz - bo u Ciebie pokazuje tylko ze sa drzwi otworzone a u dawmarka w FIS'ie pokazuje ktore dokladnie drzwi :wink:
dawmarek Ty masz FIS'a (pelnego-komputer) :twisted:
[ Dodano: 2006-01-20, 23:59 ]
nie tylko w RS4 - ogolnie w wszystkich A4'kach po 2003r - calkiem fajnie wyglada :)Cytuj:
Nie ma co.Cytuj:
A do czego on jest tak przydatny??
do niczego ale kazdy chce go miec :wink:Cytuj:
Czyli taki "tuning"Cytuj:
Ja np chciałbym mieć 3 dodatkowe zegary hehe :)
jaki ?Cytuj:
MOże ma z RSa?? :twisted:Cytuj:
nie nie z RS'a :P ale myslimy z da3 o wsadzeniu zegarow z S3'ki :wink:Cytuj:
ja mam takie podstawowe zegary: (zdjecie zaczerpniete z jakiejs aukcji)
http://img.otomoto.pl/photos/origina.../C794847_4.jpg
no to fakt jeszcze te starsze....nom od s :] milo milo a nie trzeba nic przerabiac?
W suimie już ostatnio upatrzyłem sobie gdzieś lblaty z s3 a budzik cały widziałem tylko raz tylko coś za dużo tyvh ojro jak dla mnie było.Cytuj:
pewnie cos w sterowaniu (pamieci) samych zegarow ale to w sumie zaden problem :wink:Cytuj:
nie to co przekladka na zegary ze sterowaniem po can'ie gdzie trzebaby bylo cala nowa instalacjie polozyc do tego nowy komputer, sterownik absu, kilmatronik i jakies czujniki od silnika ktore tez sa sterowane po can'ie :roll:
Ciekawe czy ja mam jużpo canie puszczone??Cytuj:
Myślę że może być.
A jeśli tak to od eski mi podejdą czy dużo problemów jeszcze mogę spotkać??
Ty masz chyba 2001/2002 tak? to juz chyba powinienes miec can'a
czyms konkretnym sie jeszcze one roznia ?Cytuj:
Mam 2002 i też mi się wydaje że był już wtdy Can.Cytuj:
Ty masz chyba 2001/2002 tak? to juz chyba powinienes miec can'a
byl napewno :!:Cytuj:
pewnie obsluga innego silnika ale da sie je zmusic by zadzialaly z Twoim :wink:Cytuj:
tylko od S'ki to malo powiedziane - sa wersje ze sterowaniem can'em i bez can'a :!:
trzeba uwazac ktora sie kupuje :wink:
A jakie tam silniczki się poajwiają w esce??Cytuj:
ehe...narazie nie mam problemu z tym zostaje przy swoich :P, jedyne modernizajce jakie chce zrobic to koncowka wydechu i podswietlic klamki wewnatrz :)
szukaj a znajdziesz - bylo juz kilka razy na tym forum pisane jakie silniki siedza w S'kach i nawet linki do wszystkich silnikow :evil:Cytuj:
mi tam fis nie potrzebny... zebym sie jeszcze irytowal patrzac na spalanie :?: :twisted:
a tak od czasu do czasu przelicze sobie w pamieci czy sie w miere w normie trzyma... i sie nie przejmuje na codzien 8)
Uwierz mi że można się przestraszyć jak np na chwilowym spalanaiu przy ruszaniu na max spalanie w granicach 30 litrów :)Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
czasem można ale ja lubie na to patrzeć ;]
jak dużo pokazuje to wiem, ze przyjemność kosztuje
a jak mało to czuje jaka ta bestia oszczędna hehehe ;)
(trasa lublin-wawa w jedną stronę jak cisnołem pod 150-180 to 8l/100 w drugą spokojna okolo 120-130 jazda 6.9-7.2l/100)
także same plusy z dużego FIS'a, no i bardzo miło się robi jak ktoś spojrzy do środeczka i powie "WOW"
a tak na poważnie, mam samochód od 2 tyg i już pozwoliło mi zauważyć, że oszczedna jazda to w miarę żwawe przyśpieszanie na wczesnych biegach i później stabilna jazda na wyższym biegu.
Fis to dobrz rzecz bo masz kontrole nad tym jajkie masz spalanie chwilowo i średnie i nie musisz liczyć.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez meteo
e tam, ja wiem ze na pelnym baku do rezerwy przejade od 600-do troche wiecej gdzies 660km :) i tyle mi wystarczy :)
Ja lubiętakie bajery i poszukuję teraz po aukcjach i sklepach budzików od eski.Cytuj:
tak malo :shock: :wink:Cytuj:
moj rekord to jakies 900km ale to bylo podczas jazdy nad morze - srednia na tym dystansie wyszla mi ok 80-90km i dodam ze czesto lecialo sie ponad 160km/h - w samochodzie 3 osoby + sporo bagazu (do tego stopnia ze na siedzeniu z tylu obok pasazera lezaly torby)
a co do samego FIS'a to nie liczcie ze pokaze wam rzeczywiste srednie spalanie - zawsze sa jakies odchylki, raz wieksze raz mniejsze - ogolnie poza pokazywaniem ktore drzwi sa otworzone to nic dobrego nie wnosi :wink: - ja sobie chwilowo darowalem ten temat :mrgreen:
ja podalem tylko jazda po miescie, nie mialem okazji jeszcze dalekooo jechac....dlatego taka wartos
Moje właściwości a raczej parametry spalania mogą niektórych zabićCytuj:
w mieście mam 12,8-13 litrów (zima) a an atrasie nawet do ok 7 litrów. (też zima ale wczesna).
Pomijając fakt że przepływke mam do wymiany i nie wie mczy nie sprawdzić też Lambdy.
no moje pomiary to w sumie tez okres ziomowy, jeszcze nie najezdzilem sie w okresie letnim :)
Właśnie doszedłem do wniosku że fis jest fajny.
Podobają mi się te animowane kontrolki otrzegawcze i te od braku płynu w spriskiwaczach jak chodzą.
fajne to.
fajne wrazenie to sprawia jak pierwszy raz wsiadasz i sie bawisz... mam takie cus w OctavceII i jak sie np w trasie plyn skoczy to caly czas dyskoteka sie robi ze plynu nie ma i jeszcze po kazdym otwarcie drzwi piszczy ze czego ze brakuje :twisted: wkurzajace :evil:Cytuj:
[ Dodano: Wto 24 Sty, 2006 02:53 ]
to nie jest jakas taka straszna matematyka zeby tego nie policzyc :wink: :lol:Cytuj:
[ Dodano: Wto 24 Sty, 2006 02:55 ]
to calkiem normalne spalanie w miescie (biarac jeszcze pod uwage ze masz Q), dlaczego uzawsza ze to klopot z Lambda ?Cytuj: