Zamek od drzwi kierowcy - problem
Witam, dziś spotkała mnie dziwna rzecz w moim A3, mianowicie: zapaliła mi się kontrolka, że mam otwarte drzwi, po czym po kolei zamknąłem jedne, drugie i bagażnik. Niestety to nie pomogło, kontrolka nadal się świeci, następnie zauważyłem, że drzwi kierowcy przestał się zamykać, można to zrobić jedynie manualnie. Jak naciskam guzik centralnego zamku zamykają się wszystkie, oprócz drzwi kierowcy, otwieranie działa, jednak zamykanie nie. Co może być przyczyną? czy konieczna będzie wymiana zamka drzwi? Proszę o pomoc.
Jaka ilość pinów w zamkach A3 8P
Witam wszystkich,
Mój problem polega na tym że nie działa mi otwieranie oraz zamykanie drzwi z centralnego zamka (tylko drzwi kierowcy). Na tą chwile zamykam i otwieram drzwi z kluczyka - jednak jest to dosyć uciążliwe. Podejrzewam że padła mi elektronika w zamku(część mechaniczna jest razem z częścią elektryczną). Nie ukrywam że staram się znaleźć zamek na rynku wtórnym i tu pojawia się pytanie : Zauważyłem ze zamki mają różną ilość pinów. Czy można w jakiś sposób określić ilu pinowy zamek jest w mojej a3 ,bez demontażu boczka drzwi. Posiadam A3 2003 2.0 FSI 3D (WAUZZZ8P04A103970). Z góry Dzięki za pomoc!!
Wyłączenie funkcji otwierania drzwi tylko kierowcy i automatycznego ryglowania drzwi
Kupiłem Audi A3 8P z włączoną funkcją otwieranie tylko drzwi kierowcy po wciśnięciu otwartej kłódki.
Jeśli chcemy otworzyć wszystkie drzwi (łącznie z klapą) to wciskamy przycisk 2 razy.
Jak tą funkcje wyłączyć? Na naszym forum A3 znalazłem jak tą włączyć, ale nie ma instrukcji jak wyłączyć. Temat https://www.a3-club.net/forum/showth...-Audi-A3-S3-8P
Mam też tak, że jakieś 30 sekund jak wsiądę do samochodu to zamykają mi się wszystkie drzwi też chciałbym to wyłączyć? Możecie mi pomóc w tej sprawie. Z góry dziękuję za pomoc.
Zamek przednich drzwi kierowcy
Witam wszystkich. Od pewnego czasu mam problem z przednimi drzwiami kierowcy. A mianowicie problem polega na tym, ze auto każdego dnia przy pierwszym otwieraniu ma problem z tymi drzwiami. . Tz wciskam przycisk w pilocie od centralnego. Wszystkie drzwi się otwieraja, kierowcy natomiast nie. Więc auto otwieram od środka. Później przy każdym zamknięciu i otwieraniu drzwi z pilota normalnie się otwierają aż do następnego dnia 😅 zamek do wymiany czy może zimne luty? Auto stoi na co dzień w garażu. Pozdrawiam.