Kierunkowskazy - prawie dyskoteka
Witam.
Dzis rano cos dziwnego stalo sie z kierunkowskazami. Gdy go wlaczam (wszystko jedno czy prawy czy lewy, nie ma regoly) mignie np ze dwa razy w porzadku a pozniej przez chwile ze 4 razy szybciej, pozniej normalnie, czasem wogole sie nie wlaczy, jednym slowem zadnego sensu ani regoly nie ma. Wlacze i nie ruszam dzwigni a on robi co chce. Przekaznik w kierownicy raczej ok, bo ruszalem w prawo i lewo, lekko do siebie i od siebie i nie ma to zadnego wplywu. Awaryjne za to dzialaja w porzadku, kierunkowskazy rownomiernie pracuja.
Macie moze jakis pomysl co jest przyczyna? Gdzis cos sie poluzowalo, albo wilgoc? Po zadnej wodzie od wczoraj nie jezdzilem.
Pozdrawiam i dzieki z gory za sugestie.
Kierunkowskaz jak karabin maszybowy
Witam. A ja mam inne pytanie.
Mianowicie dziś zaczął mi migać wyjątkowo szybko jednostajnym ciągiem lewy kierunkowskaz. Miga tak samo zarówno z tyłu jak i z przodu. Oczywiście dzieje się tak tylko gdy go włączę. Wyłącza się również bez zarzutu. Tylko, że te szybkie miganie mnie dobija. Czytałem, że jest coś nad radiem do wymiany gdy pojawiają się takie problemy. Powiedzcie mi, czy laik poradzi sobie z rozebraniem i wymianą tej części? Czy lepiej jechać od razu do mechanika? Zaznaczam, że mam smykałkę do majsterkowania, jednak deski rozdzielczej jeszcze nigdy nie rozbierałem.:rolleyes: