[kompendium] kontrolka ESP i wspomaganie kierownicy
Mam taki problem. Wymieniałem ostatnio akumulator i po zamontowaniu nowego zapaliła się kontrolka ESP (ABS - nie). Nie reaguje na przycisk i nie gaśnie po przejechaniu kilku kilometrów. Wyjąłem akumulator i podpiąłem od nowa - nadal się świeci. Podaczas jazdy sprawdzałem - ESP rzeczywiscie nie działa.
Znalazłem na forum taki post:
http://a3-club.net/forum/viewtopic.p...=kontrolka+esp
1. u mnie (8P) swieci tylko ESP
2. nie widzę w okolicy akumulatora zadnych kabli
3. nie podpinałem jeszcze auta pod komputer ale to chyba niemozliwe zebym cos uszkodził przy wyjmowaniu akumulatora (chociaz kto wie róznie to bywa)
Zapalająca się kontrolka esp
Witam od pewnego czasu mam taki problem że zapala mi sie bez powodu kontrolka esp i dodatkowo wtedy prawie zawsze nie pokazuje mi temperatury silnika(strzalka lezy na poziomie zero).Czesto rozwiazaniem jest ponowne odpalenie silnika i bład się kasuje ale czasem nic to nie daje.Wie ktoś co jest przyczyną i jak to usunąć?
Kontrolka ESP i Wspomagania kierownicy
Witam,
Dziś podczas jazdy nagle zapaliła się żółta kontrolka ESP oraz żółta kontrolka od wspomagania kierownicy.
Po 10 minutach jazdy zatrzymałem się , zgasiłem silnik a po odpaleniu było to samo.
Podczas gdy jeszcze świeciły się obie kontrolki próbowałem wyłączyć ESP przyciskiem, niestety nie reagował.
Po ponownym odpaleniu silnika i przejechaniu kilkuset metrów krętymi uliczkami obie kontrolki zgasły.
Teraz jest wszystko w porządku.
Czego to mogą być oznaki ?
Pozdrawiam.