Witam jak skasowac informacje ktora pojawia sie po przekreceniu zapłonu "service due"
Printable View
Witam jak skasowac informacje ktora pojawia sie po przekreceniu zapłonu "service due"
kolego szukaj! w warsztacie masz instrukcje kasowania inspekcji!
czytalem tam w warsztacie odnosnie kasowania inspekcj ale tam jest tylko servis oil a nie sevice due . Po za tym wszystko w 8l a jak skasowac napis service due w 2008 roku? oczywiscie domowym sposobem bo nie mam vag
temat w warsztatcie nie jest tylko o 8l, nie wiem jak to czytales..
ostatni post w tym temacie i link do pdfa powinien ci wiele wyjasnic.
service due to najprawdopodobniej amerykanskie longlife i bez vaga tego chyba nie skasujesz.
ew mozliwosci skasowania bez vaga musisz raczej szukac na anglojezycznych forach
Witam tez mam komunikat service due wie ktoś jak to skasowac vagie albo recznie ?
U mnie też się świeci service due i nic co znalazłem w sieci nie działa.
Pozostaje vag albo z tym jeździć.
Panowie prosta sprawa. VCDS i kasowanie inspekcji serwisowej...
Czyzby wyszukiwarka na forum badz tez samo google sie zepsulo?
http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=5
kuebk szybciej i łatwiej jest wejsc w Funkcje dodatkowe a później Reset SRI. Klikasz raz i wszystko samo sie kasuje. Oczywiście wcześniej masz możliwość wybrania odpowiednich wartości dla swojego serwisu.
Oczywiscie ze szybciej ale jak sie nie umie angielskiego to co zrobic.
Trzeba kupic kabelek i VAG COM 704.1 PL :)
Dzis sprobowalem skasować servis due lecz zamiast skasować się tylko serwis skasowal się tez serwis olejowy i ustawilo się na 16 000 km i 365 dni nie wiem czemu tak to się zrobilo ale chyba powinno być 15000 km czy można to zmienić?
Nie, nie da sie. Musisz z takim jezdzic do konca zycia. Proponuje zapoznac sie z linkiem ktory podeslalem, badz tez skorzystac z google.
Nie mieszajcie koledze... Tym ustawieniem recznym w zegarach, te sobie mozna serwis oleju zmienic... ale przegladu nie. Sam z tym walczylem probujac ustawic recznie i ni cholery.
Tylko SRI Reset da rade skasowac przeglad:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...=1#post1083667
Witam mam problem ze skasowaniem inspekcji w moim aucie. Załączam film dla wyjaśnienia:
http://patrz.pl/filmy/audi-a3-kasowanie-inspekcji
Dodam że kasowanie vagiem też nie działa. W liczniku=>adaptacje=>blok 02=> wartość ustawiona na 0 i dalej to samo.
Kto wie o co chodzi?
Przeciez post wyzej wszystko jest napisane. Czytamy.
Czaro nie każdy jest taki oblatany jak Ty. Wytłumacz co to jest SRI Reset, gdzie tego szukać?. Poproszę bardziej łopatologicznie.
No tak moim skanerkiem nic nie podziałam wtedy zdaje się. Zainstalowałem sobie VCDS i faktycznie moje pytania wydają się teraz głupie. Potrzebny mi jeszcze będzie kabel.
Sam VCDS nic Ci nie da a potem kupno kabla :). Kup jakiegoś dobrego klona koszt około 150pln . To kabelek określa wersję VCDS a nie odwrotnie.
Jak zadasz pytanie w odpowiednim wątku dowiesz się wszystkiego co i jak odnośnie VCDSa ...
Panowie a to prawda że jak się długo jeździ z tym "service due" to w pewnym momencie nie będzie się dało odpalić samochodu i tylko wizyta w ASO mi zostanie? Wymieniłem olej i filtry w serwisie i tam mi tak powiedziano, choć wydaje mi sie że tylko po to żeby mnie nastraszyć żebym wydał 100zl na podpięcie pod komputer i skasowanie z tamtego poziomu. Czy może faktycznie Audi ma takie zabezpieczenie żeby nie uszkodzić silnika jeźdząc długo na przepracowanym oleju?
Wcześniej miałem informacje na FIS-ie że za "x" dni i "x" kilometrów należy udać się do serwisu, a teraz tylko przy wyłączaniu silnika i zapalaniu wyskakuje napis :service due" oraz ikonka klucza. A jak wejdę w ustawienia na FIS-ie to tak jak by odliczało czas i km do wizyty w ASO....w każdym razie jest tam napis ASo....juz sam nie wiem co o tym myśleć....
Audi A3 1.6 TDI 105KM CAYB
Możesz jeżdzić z tym do końca świata i koniec. Jak będziesz miał okazję to skasujesz ale beż żadnego ciśnienia że auto nie odpali :D