tak jak w temacie, tworze foldery na karcie pamięci, a navi nie chce tego czytać, ktoś ma jakiś pomysł dlaczego ?
Printable View
tak jak w temacie, tworze foldery na karcie pamięci, a navi nie chce tego czytać, ktoś ma jakiś pomysł dlaczego ?
hmm ja mam tak z niektórymi mp3, ale foldery czyta wszystkie ;)
Jaka masz pojemnosc karty ?
Jesli wieksze niz 2g to moze byc powód...
karty mam 2, 4gb i 512 mb, ale sprawdzałem na obu i jest to samo.
Czy masz wgraną mapę na 2008 rok? Czasami pomaga format karty i ponowne nagranie plików.
w ogóle nie czyta tych folderów? bo ja mam 4GB i jak się wgra powyżej 400 utworów to wszystko ponadto znika :)
mnie nie czyta wogóle kart powyżej 4 GB .....ale z niektórymi utworami też miałem problem - po zmianie ich nazwy na np. - "01 SAVAGE" z samego "SAVAGE" pomogło :)
pozdr.
wedlug instrukcji nie powinien czytac kart powzej 2GB, a wedlug update moze czytac do 4GB ale pod warunkiem ze nie bedzie wiecej niz 400 plikow
zauwazylem ze nazwy katalogow i plikow tez maja znacznie, bo zgralem cos na karte i nie wszystko widz.i
Witam,
Mam dziwny problem z radiem w swoim A3.
Otoz obojetnie czy z karty pamieci, czy z plyty czesto nie widzi pewnych piosenek, ktore sam sobie "losowo" wybiera. Po nagraniu jednej plyty nie widac danej piosenki podczas odtwarzania, z kolei po nagraniu kolejnej CD ta sama piosenke juz widac, a inne znikaja...
Ten problem wystepuje od nowosci, jednak dopiero teraz zaczal mi przeszkadzac. Kupilem duza karte pamieci i przy nagraniu kilkuset utworow kilkunastu nie widac, i zaczyna byc to denerwujace.
Spotkal sie ktos z podobnym objawem ?
Jest to wersja radia z nawigacja/MMI.
Pozdrawiam,
Witam może ktoś mi pomorze z moim małym problemem posiadam NAWIGACJA RNS mam 2 sloty na kart sd od jakiegoś czasu próbuje nagrać mp3 na kart sd 2 GB ,gdy wkładam kartę do czytnika w navi po chwili się ładuję i nie znajduje plików mp3 (z płyty czyta bez problemu ):scratch:
spróbuj otworzyc tą karte na kompie np przez czytnik i zobacz czy działa. Może karta jest uwalona. Jak nie widzi kilku pisenek to norma, ale wszystkich to problem
w sumie to mało prawdopodobne aby była uszkodzona karta nowa na kompie czyta bez problemu mp3 po włożeniu do navi łąduje się i nic nie widzi piosenek możne to kwestia karty ale już nie wiem próbowałem (sdhc to mi wo gule nie czyta ) i sd i nic
to, że nie czyta sd hc to norma. Jeśli na kompie działa ok to spróbuj włożyć inna kartę do rns-e (innej firmy) czytałem o przypadkach, że jakiś kart nie czyta ale nie pamiętam jakich
a jak je sformatowlaes ?? maja byc w zwyklym FAT-ie
czyta nawet 4GB, czasem nie przeczyta jakichs, zalezy od nazwy,dlugosci, czasem 192k i wiecej nie chce..
Sformatuj kartę na FAT32 w kompie, a później w nawigacji jak jest taka opcja (jak niema to jeszcze format w kompie na FAT).
formatowałem juz tak i nic nie dało po umieszczeniu w navi czyta kartę ale pokazuje tak jak by była pusta formatowałem na FAT i FAT32 jutro Jeszce spróbuje nagrać na kartę w formacje audio i zobaczę (chyba ze model karty sd jest trefny :P ale chyba mało możliwe aby to zależało od marki kart sd ,możne w instrukcji nav jak znajdę będzie opisane coś o tym
Wiesz co, może to być wina urządzenia którym nagrywasz te karty. U mnie jak nagrywam na laptopie z wbudowanego czytnika to wszystko jest OK, natomiast jak z czytnika w urządzeniu wielofunkcyjnym to RNS-E nie widzi żadnych plików natomiast komputer tak...
chyba masz racje jeżeli chodzi o to bo juz sprawdzałem chyba wszystko czyta kartę bez problemu ale nie widzi mp3 (tak to bym już sie nie męczył z płytami wygodne i szybkie) ale narazi dam sobie ja podłączam kartę do czytnika usb wiec możne dlatego tak jak pisałeś
Witam!!!
Jaki może być problem z kartami SD w AUDI Navigation Plus (RNS-E) wkładałem rożnego rodzaju katy 1GB 2 GB i 4 GB
Oczywiście karty typu SD, nie SDHC. Wcześniej karty chodziły dobrze nawet chodziła mi karta 4GB SD :( Wkładając do czytnika nie odczytuje!
Pomóżcie Proszę co mam z tym zrobić?? Czy da się to naprawić??
Ponownie sformatuj karty. Może spróbuj z systemem plików FAT NTFS...
Odepnij navi na jakieś 15-30min. Kiedyś udało się tak naprawić jedną rns-e. :king:
http://www.cdrinfo.pl/download/9810192130
Ściągnij to narzędzie i sformatuj dokładnie na FAT
Broń boże ntfs!
Mnie się wydaje, że koledze wogóle nie widzi obecności karty w slocie, jeśli tak to czeka Cię trochę roboty.
Witam. Nie chcę zakładać nowego wątku więc się podpiąłem pod ten. Szukałem na forum takiego przypadku ale nie znalazłem.
U mnie też się coś podziało z odczytywaniem muzyki z kart SD w moim RNS-E. Problem jest w tym, że normalnie karty widzi i odczytuje też jakie są utwory mp3 na karcie i wygląda jakby normalnie się kawałki odtwarzały - czas trwania kawałka normalnie się wyświetla i można przełączać między utworami tylko problem w tym, że zamiast muzyki słychać tylko głośny szum w głośnikach. Próbowałem już różnych kart i różnych sposobów formatowania. Wcześniej na tej samej karcie, te same kawałki działały bez problemu. Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Widzę, że chyba mój przypadek jest wyjątkowy... Dodatkowo wyszło, że nie jest problem z samym odczytywaniem kart SD ponieważ to samo jest jak włożę mp3 nagrane na płycie... Jeden wielki szum... :(