http://www.youtube.com/watch?v=bFnKd1rKqEQ
Printable View
Ni w cholere nie znam niemieckiego, ale wkladac kompresor do A3 1.8 w przypadku kiedy produkowana jest wersja z silnikiem 1.8 uturbionym to jakas pomylka.
szybciej niż porsche boxter do 100 przyśpiesza z tego co zrozumiałem ;) i ma 254KM ja to tak rozumiem ;)
James jak bedzie to nam przetłumaczy więcej ;)
Tak. Ma 245Km/310Nm jak zrozumiałem. Do 100km/h poniżej 6s więc spoko ;D
Nie wiem czy dobrze słuszałem, aaale koszt takiej przeróbki wyniósł 14 000 DM czyli na dzień dzisiejszy 7 000€ więc łaaaadnie ;D
Dokładnie 254KM i 310Nm, odcinka jak przy serii przy 6700 obr./Min..
Przeróbka kosztowała 14 000 DM, przy czym wskazany jest montaż sportowego sprzęgła. I ponoć tylko o 1l/100km większe spalanie. I co najważniejsze brak laga:)
No no łądnie. Marki kiedy to było z którego roku jest ten film i ile wtedy kosztowalo takie a3. Smiesznie tam mowi ten lektor i dla niewprawionego ucha ciezko cos zrozumiec ale niby pali 9L tylko nie wiem czy po tej turbinie jeszcze 1L czyli 10 czy juz z turbo pali 9, no i jeszcze ciekawe ile w tym prawdy bylo
Kompresor wraca do gry może na początku Października już wyjedzie na Ulice Rzeszowa xD :D
Twój?;p
Zapowiada się ciekawie!
Krys12b zbuduj jakiś wątek i dziel się etapami pracy ;)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
przeliczłeś mniej wiecej jaki budźet CI na to pójdzie?;d
Tak najdrożej końcowe strojenie auta u specjalistów mapowanie itp bo od 900zł do 1100zł mi powiedzieli s*****.... i sam kompresor też drogi a reszta to małe zło :thumbright: .... Wątek niedługo się zacznie jak ruszą prace.
Rozumiem, że wrzucasz kucizne? Jak tego nie przemyślałeś to szybko możesz rozbierać silnik...
ja chętnie poogladam jak będą ruszać prace;d czyli silnik idzie do sprawdzenia najpierw?
Jeszcze lepszy setup, kompresor od dołu niech ciągnie i do tego k04 na wyższe obroty ;p
Kumpel robi od miesiąca 1.8 biturbo na 400+ ale to temat na osobny wątek.
W każdym razie, powodzenia w zrealizowaniu projektu z kompresorem ; )
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
hmm a mi sie wydaje ze jesli dla Ciebie najwiekszym wydatkiem bedzie samo strojenie przy dolozeniu kompresora, to albo dlugo nie pojezdzisz, albo w ogole nie dojdzie to do skutku ;) aczkolwiek chetnie bym poogladal fotostory z takiego projjektu
Sam jestem spawaczem. Stali nierdzewnej pod dostatkiem u mnie ;p A co do kompresora ma tylko bić 0,5 bara i delikatnie usprawnić auto ale wszystko sie okaże po hamowni czy się nadaje czy nie :D tak 150 może 170 więcej zarazie nie chce :D
A i gdzie taki temat założyć ? Bo mam wiele pytani i pasowało by to obgadać xD
to kompresor z 1700zł kosztuje,nie?
myśle ze w głowym temacie takie kwestie mozna poruszac;d;d
te kompresory M62/5 to widzę ze używki chodzą po 300zł;) nie wiem ile to jest warte, osobiście wolę zrobic swapa na T ;p
ja rozumiem;D dlatego bede śledził temat;p czekam na newsy;d
Coś się pomyśli
Mam parę pytani przed rozpoczęciem projektu
Jak obliczyć aktualny stopieni sprężenia ? ( Nie ciśnienia ) ?
Doładowanie do Max 0,5 bara nie konieczne jest odprężenie silnika (wyczytane na forum tuningowy) Prawda/Fałsz ??
Czy czujniki na kolektorze ssącym wraz z przepływomierzem powietrza (Silnik AGN) da się przeprogramować ???
Czy można zwiększyć dawkę na seryjnych wtryskach (np. mocniejszą pompką paliwa) ????
Czy gumy z kolektora ssącego do głowicy nie zostaną zdarte przy doładowaniu ?????
Bierta M62 z Mesia. Elektrosprzęgło ma co się przydaje jeśli myśli się o ekonomii;)
Czy można zwiększyć dawkę na seryjnych wtryskach (np. mocniejszą pompką paliwa) ???? - To jest chyba kwestia strojenia po prostu
Do doladowanie ok 0,4bara nie trzeba odprezac (jest to umowna wartosc zalezna od silnika i paliwa), możesz dmuchać nawet i 0,7bara ale wtedy nalezy lac tylko i wylacznie pb100.
Czujniki da sie programowac.
Mozna zwiekszyc dawka
Gumy nalezy zacisnac obejmami bo pojawia sie nieszczelnosci i nici z mocy.
Kto bedzie stroil - programował komputer w samochodzie ?
nie moge nigdzie znalezc filmiku agn + kompresor, a ciekaw jestem jak by to jezdzilo w porownaniu do zwyklego 1.8T....