Witam mam pytanko czy ktos z was posiada instalacje gazowa w Audi a3 z silnikiem 1.6?? Jak to sie sprawoje?? Jaki typ instalacji?? Czy duzo traci sie na mocy??
pozdrawiam
Printable View
Witam mam pytanko czy ktos z was posiada instalacje gazowa w Audi a3 z silnikiem 1.6?? Jak to sie sprawoje?? Jaki typ instalacji?? Czy duzo traci sie na mocy??
pozdrawiam
temat byl wystarczy poszukac.na szybko odpowiem ci ze m.in. ja mam trzeba wstawiac sekwencje,koszt od 2500zl.sprawuje sie dobrze i pali nieduzo wiecej jak benzyny
no kolego ze szczecina, regulamin sie klania. :twisted:
I zapraszam do dzialu zloty i spoty :)
tu jest wszystko :)
http://a3-club.net/forum/viewtopic.p...talacje+gazowa
sebiq, sekwencja, sprawuje się bez zarzutów, dobrze założona nie będzie powodowała spadków mocy. Spalanie tyle co na benzynie +10-15%
to juz czytałem ale tam maja wszyscy silniki 1.8 badz 1.8T o 1.6 nic nie znalazłem dlatego postanowiłem zapytacCytuj:
Oryginalnie napisane przez Grzechu
Dziekuje wszytkim za szybka odpowiedz :)
ja wiem czy jest sens do 1,6 gaz za 3000zl mi pali 8,5 pb w miescie 7 trasa robie ok20 tys rocznie, a za te 3tys to ile paliwka bym mial :P niby po ok. roku by sie zwrucila ale znowu w zimie paliwo po 3,5 tankowalem :roll:
jezdzis duzo ok.... ale jak ?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ryba
Ekonomicznie czy bardziej speedy :P
a gaz wtedy po 1,7,ja tam polecam mimo wszystko to paliwo dla oszczednychCytuj:
ja tez polecam bo jezdzilem na gazie 80-ką i bylo cacyCytuj:
Oryginalnie napisane przez filipek8
wydaje mi sie ze do 1,6 to sie miej oplaca no chyba ze sie jedzi duzo i dynamicznie :wink:
tak naprawde to do kazdego sie oplaca.wczesniej palil mi 9 benzyny srednio,teraz srednio 10 LPG takie sa moje obserwacje po 30 000 sie zwraca sekwencja (Stag)ja w pol roku zrobilem 15tys i jest ok,niedlugo mi sie zwroci:DCytuj:
Witam gdzie najlepiej zalozyc LPG do audi a3 1,8 v5 i jaki gaz .. (jestem w tym temacie zielony) prosze o pomoc :) p.s ile kosztuje katalizator do a3??
Gdzie, to musi powiedzieć ktoś z Twoich okolic... Co do reszty skorzystaj z wyszukiwarki! Jest wszystko napisane...
ja dałem za kat uniwersalny 300 a orginał to nawet nie dzwoniłem bo by mnie chyba z bótów wyrwało jak by mi szczelili cene najprostrze rozwiazanie wspawac do srodka starego kata kawałek rurki :) ino głosniej chodzi koszt 40 pln :)
Postanowaiłem założyć taki temat i proszę o wypowiedzi posiadaczy silników 1,6 (LPG). Chciałbym porównać ze spalaniem mojego Audi, bo coś mi tam chyba nie gra:)
1) średnio
2) miasto
3) trasa
Pytanie: czy możliwe jest, że walnięta sonda lambda ma wpływ na większe spalanie LPG?
1,6 AKL, sekwencja KME wtrysk Matrix:
Miasto - 10-12 litrów (z klimą w zależności od jazdy), bez klimy udawało mi się 9-9,5 ale to przy spokojnej jeździe. Trasa - 7-7,5. Generalnie parę razy w lecie z klimą i w korkach udało mi się dojść do 13 litrów (ale jak się stoi w korku 6 kilometrów z 10 przejeżdżanych to w sumie nic dziwnego :)
ja mam największą jako można było wsadzić (50l)
I zaraz się zacznie i pojawi się ktoś kto robi 550 a i nawet 600 na 43 litrach ;)
Sorry za OT...
hmm, to nie wiem, moze mam 55l, strzelalem z pamieci ;P
to moze z innej beczki, ile wam pali gazu przy ekonomicznej jezdzie?
mnie okolo 10-11l/100km a w trasie zszedlem cos do 8 (ale nie wiem ile dokladnie)
ja mam butle 43 L , a max wchodzi 36 L , spalanie na mieście 10-13 l mieszana jazda , a na trasie 8-9L (120-150km/h)
A ja mam butle 70 litrów i wchodzi ok. 62 litry gazu ;] I ktoś ma większą? :cool: Kiedyś zrobiłem trasę z Warszawy do Wrocławia i z powrotem na jednym zbiorniku hehe. Minusem jest podłoga bagażnika podniesiona o ok. 3 cm. Myślałem kiedyś o włożeniu mniejszej, ale generalnie bagażnika dużego nie potrzebuje :)
Dodano:
Mi się w trasie udało zejść do 7 litrów, w mieście 10-12.
Trzeba umieć jeździć;-)
Eco-Driving, spokojna jazda, przede wszystkim trasa i tyle...
500km, to max.
Rekord 510km.
450km to prawie za każdym razem...
Takie wyniki to na zimówkach, na letnich troszkę mniej, tj. 400-450km.
P.S:
Sugeruję kontynuować tę rozmowę w temacie: "Kącik LPG".
1) średnio ~13l
2) miasto ~13-14l
3) trasa ~10-12l
Panowie mam następujący problem po woli zaczynają mi cykać wtryski gazu najpierw jeden teraz dwa. Silnik zaczyna nie równo pracować na niskich obrotach, czy coś da się z tym zrobić??
znajomy radzi wymienić wtryski, słyszałem o jakiś srebrnych, mają dożywotnią gwarancję podobno??
Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat. z góry dziękuję
przede wszystkim zajrzyj kolego do podwieszonego wątku "Kącik LPG" i tam się przenieś z pytaniami, skoro już mamy jeden temat o gazie ;)
trudno mi jest powiedzieć wiem że są niebieskie pomarańczowe i srebrne, moje niebieskie a jaki to typ itd to nic nie pisze w gwarancji tylko ROcar lpg. w tamtym roku 50 tys km na nich zrobiłem w sumie ok 60 tys. km
ja nie pamiętam jaki mam bak, wchodzi około 32l gazu na baku średnio ujdzie mi wyjechać 320-340km
średnio 10-11 L
miasto 12-13 L
trasa 8-9 L
Witam,
znacie może jakiś dobry warsztat gdzie montują gaz na dolnym śląsku (Wrocław) lub opolszczyznie ?
jakiego producenta gazu polecacie?
producent elektroniki - ja polecam lpg tech, ew stag. brc odradzam mocno ze wzgledu na kiepskie wtryski i reduktor.
ja mam staga od wzeszłego roku wtryski waltek ale mi zmienili na staga gorąco polecam auto gaz Skrzyszów
STAG 4, wtryski Valtek'a, instalacja 2-letnia i przez 50 tys. km nic się nie dzieje, wymieniam tylko filtr, polecam z czystym sumieniem.
qba29dm ten silnik jest stary więc i waldemary w nim pociągnął co'prawda to shit a nie wtryskiwacz Ale da radę
Wysłane z mojego LG-P760
Pytanie dla znawców w temacie: instalacja do a3 8l 1,6 2001: stag 4 wtryski AC01 reduktor AC, czy stag 4, wtryski hana, reduktor AC/zavoli; wlew obok benzyny
qba29dm napisz pw ile zapłaciłeś za montaż takiego zestawu.
2,2k bez wlewu przy wlewie nowe, taka opcja 100PLN drożej ale nie jara mnie operowanie pistoletem na wysokości lakierowanych elementów karoserii wiec poprosiłem o wlew gazu w dokładce zderzaka
Wrzuć fotki jak to zrobione jest.